ילד וכסף?

אוס2

New member
ילד וכסף?

אני גננת שנה ראשונה ולי יש ישאלה מוסרית שמעיקה על ליבי. בפעוטון בו אני עובדת, פרטי, המחיר לילד הוא מאוד זול כ 1100 שקלים לילד עד השעה 17:00. המקום לדעתי הוא מתחת לכל ביקורת, רוב ההורים שדיברתי איתם יודעים שהמקום שאליו הכניסו את ילדיהם הוא פשוט רע. כמעט כל יום הורה אחר בא בתלונות אשר להן המנהלת לא מתיחסת מכיוון שהיא פשוט לא נמצאת. בהגדרתי רע אני מתכוונת למצב שבו: * מספר מטפלות לא מוסמכות קטן לעומת מספר הילדים. * לפעמים אין נייר טואלט ואין עם מה לנגב לילדים את האף. * המטפלת של התינוקות משאירה אותם לבדם ויוצאת לקנות בשר כ 20 דקות כאשר היא משאירה את התינוקות לבד בעודם ישנים. * תינוקות אשר נמצאים בערך שעה מכיוון שהמטפלת שלהם צריכה לבשל אוכל לשאר הילדים * אסור שהילדים יתלכלכו פן מישהו יצטרך לנקותם. * ועוד מספר דברים הקשורים להיבט החינוכי כגון: לא לתת לילד בן שנתיים לשתות מהכוס לבד מכיוון שהוא שופך את המים על בגדיו בגלל שהוא עדיין לא יודע לשתות מכוס. ועוד המון סיטואציות דומות. רציתי לדעת ולשאול אתכם בתור הורים לילדים בגיל הרך, מהו הגבול מבחינת ההיבט הכלכלי שאתם מוכנים לשלם עבור גן פרטי לתינוקות ופעוטות? איך תנהגו כאשר גיליתם כי המקום בו ילדכם נמצא הוא לא טוב? ועוד האם אתם מאמינים כי מסגרת חינוכית לא טובה באופן כללי, תפגע או תזיק להמשך חינוכו במסגרות האחרות? האם תהיה לה השפעה ארוכת טווח?

אני הייתי מוציאה משם במיידי

נשמע לי כמו פעוטון ממש בתת רמה. התיאור שלך גובל בהתעללות, והקטע שילדים נשארים לבד ללא השגחה הוא בכלל מזעזע בעיני.

לאה_מ

New member
יש שני אספקטים בנושא שאת מעלה

האחד הוא באמת האספקט של ההורים. קשה לי מאד להאמין שההורים יודעים את כל מה שציינת, ועדיין שולחים את הילדים לגן, רק משום שהמחיר זול. באווירה כפי שאת מתארת, שהיא ממש אווירת הזנחה ואפילו התעללות, לדעתי הנזק שנגרם לילדים עלול לבוא לידי ביטוי לא רק בטווח הקצר, והוא ודאי עולה עשרות מונים על כל תועלת כלכלית שיכולה לצמוח מההפרש במחיר לעומת גנים אחרים באיזור. אני בהחלט מאמינה שליחס מזניח ומתעלל מהסוג שתארת עלולה להיות השפעה ארוכת טווח על הבטחון העצמי של הילד, על העצמאות שלו, על הנכונות שלו להתנסות, על האמונה שלו בזולת, וכד'. האספקט הנוסף הוא האספקט של הצוות - שלך כגננת ושל יתר נשות הצוות בגן - אתן בסופו של דבר שותפות להזנחה ולהתעללות הזו. האם אינך חושבת שחובתך המוסרית (והחוקית, למיטב הבנתי) היא לדווח על כך להורי הילדים, ואפילו לאגודה למען הילד או למשטרה? האם גננת או סייעת בגן כזה, חמה ונעימה ככל שתהיה, אינה נותנת יד להזנחת הילדים ולהתעללות בהם רק מעצם שהייתה בגן ללא כל דיווח להורים או לרשויות?

אוס2

New member
לדווח או לא

באמת שאלה מוסרית שהעיקה עלי במהלך החודש הראשון שבו עבדתי בפעוטון. זהו הפעוטון הראשון תחת סמכותי. בפעוטון ישנם שתי קבוצות גיל תינוקות עד גיל שנה וחצי וקבוצת פעוטות מגיל שנה וחצי עד שלוש. אני עובדת בקבוצה של הפעוטות שגם עירוב הגילאיים בה הוא לא תקין באופן כללי אך כדמות חינוכית הרכבתי מערך אשר יתייחס לכל שכבת גיל. המצב של התינוקות תמיד מציק לי. לאט לאט ובכל פעם זרקתי להורים על מצב זה ואפילו ערכתי שיחות חשאיות עימם. בהצלחה רבה גרמתי לשתי זוגות הורים להוציא את ילדיהם מהגן והייתי מאושרת. לדווח או לא זוהי כבר בעיה שאני עד היום מתמודדת איתה. אני אומרת בכל פעם לעצמי: אם ההורה, שלו סיפרתי על המתרחש בגן, יודע ולא עושה דבר בנידון אז מה אני יכולה לעשות לעומתו? קטונתי מלדווח לגורמים אחרים, ת'כלס לכל מטבע שני צדדים. הצוות הוא כולה אני גננת מוסמכת ועוד שתי מטפלות חסרות השכלה ומקצוע אשר מופקדות על קבוצה של 33 ילדים. בחודש הראשון דרשתי מהמנהלת סיוע בגלל המצב הנ"ל והיא שאלה: במה מצב זה פוגע בילד? מצב זה הוא שגרתי לחלוטין בגן בקבוצת התינוקות, למטפלת זו יש 10 ילדים אשר להן היא צריכה לדאוג לבד - להכין להם אוכל ולהכין אוכל לקבוצה שלי וילדי הצהרון - להחליף חיתולים - לשחק עימם - לעבוד עד 17:00 ועוד לענות לטלפונים - ובקיצור לעשות את כל העבודה של המנההלת. אם היא "תפתח" את פיה אז היא תפוטר. מטפלות פראייריות אחרות המנהלת תמצא מהר כי כיום כל אחד צריך עבודה וכסף בכדי לחיות, גם אני. מה שכן בקבוצה שלי אני מפעילה סמכות יתרה אשר מעפילה על המנהלת. בקבוצה שלי הכל כשורה וכדין. אך בקבוצה של התינוקות המצב נורא. בכל פעם ניסיתי להביא עצות של ייעול אך לשווא. אני כמעט תמיד הולכת לישון כאשר בראשי עולה שאלה מוסרית זו. לדעת המנהלת זוהי איננה התעללות או הזנחה - פשוט חיסכון בכסף. המטפלת מיואשת ולה אין מה לעשות בנידון - מסכנה! היא לדעתי לא אשמה, היא אישה טובה חמה ואוהבת ובכל זמן פנוי שיש לה היא מרעיפה חום ואהבה לתינוקות.

limori

New member
ההןדעה שלך מעבירה בי צמרמורת

אני יושבת עכשיו מול המחשב כשהבת שלי נמצאת בגן. היא בגן הזה שבוע וקצת.... וניסיתי למצוא לה את הגן הטוב ביותר.... אבל ההודעה שלך גרמה לי לחשוב מה היה קורה אילו בגן של הבת שלי...הגננת היתה נעלמת ל - 20 דקות..מה היה קורה אם הילדה שלי ישנה ופתאם התעוררה הכניסה משהו לפה והגננת לא לידה על מנת לעזור לה?!?!? ולא לקנח לילדים את האף?!? כי אין נייר טואלט... אני מתארת לעצמי שכל הילדים בגן מנוזלים כי הילד נוגע בנזלת שלו אחר כך נוגע במשחקים מגיע ילד אחר נוגע באותו משחק וכן הלאה..אזי נדבקים כולם... אני מתארת לעצמי שאין לך עדיין ילדים על פי השאלה והתאור שלך אבל אני לא מדברת על חינוך של הילדים בגן כזה. אני רק חושבת על הבטיחות וההיגיינה.... את חייבת להודיע למשרד הבריאות את חייבת לפנות לאירגון גני הילדים או המעונות אין לי מושג לגבי האירגונים האלה. חישבי על עצמך בתור גננת אם לילד בגן הלא ביטיחותי הזה יקרה משהו..את זו שתזומני לחקירה ואת זו שתצטרכי לתת חלק מן ההסברים... חישבי על כך עצוב לחשוב שבשנת 2004 קיימים עוד גנים שכאלה ועוד במדינת ישראל. לימור

אוס2

New member
למעשה אין לתינוקות גננת

המטפלת של התינוקות היא לא מוסמכת. למעשה בעקבות התגובות שלכם החלטתי למעשה לשבור קוד אתי ולחתור תחת ההנהלה. ברגע זה התחלתי לערוך סדרת טלפונים ולספר להורים מה מתרחש בגן בשעות שבהן יקיריהם נמצאים בלעדיהם. ברגע זה גרמתי לאם נבונה להוציא את זוג התינוקות המקסימות שלה מהפעוטון וידי עוד נטועה. לאט לאט אוציא ילד ילד מהגן מבלי שאף אחד יידע. כך למעשה נראה לי שאמצא את הפיתרון האידיאלי להביא בסופו של דבר לסגירת העסק המכוער הזה שפועל כבר 4 שנים ככה. אני נמצאת בו כולה חצי שנה ואולי אני יהיה גם זו שתסגור למנהלת הזו את הדלת בפרצוף. מקווה תנו בי אמון, אני אצליח. תודה על התגובות פשוט הארתם לי את דרכי ונתתם לי חוזק פנימי לעשות צעד שכל כך חששתי לעשותו. ממחר אמשיך לקחת מספרי טלפונים של הורים ולספר להם על המתרחש בפעוטון. מה דעתכם? כדאי????

לאה_מ

New member
אוס, אני באמת מעריכה את הכנות שלך

לדעתי, תרימי טלפון גם לאל"י (האגודה למען הילד) ותתייעצי איתם.

צימעס

New member
כל הכבוד לך על היושר!

אני מניחה שאת לוקחת בחשבון שגם את תצטרכי למצוא עבודה חדשה...

דידי 21

New member
מה את ושה שם

איך את יכולה להעביר את האחריות על כולם מסביב ורי את חלק מהצוות ויש לך חלק מלא מהרשלנות שמתרחשת שם זה שאת גננת לא מוריד מהאחריות שלך אלא מוסיף לך חלק נכבד יותר כי כאשר הורים רושמים את ילדהם בגן שבו את עובדת ואותך מציגים כגננת שהיא המובילה את הצוות ואת היא האחראית בפועל על הילדים וגם על תפקוד הצוות נכון שיש מנהלת אבל יותר קל להעביר את האחריות על משהוא אחר אז אולי במקום להתלונן בפורןם ולהגיד שאת מספרת להורים ומעודדת להוציא את הילדים מהגןתתפטרי ואז תתלונני באיגוד הגנים או במשטרה על סיכון חיי קטין כי אם יקרה אסון במקום את עובדת את אחראית כמו כל הצוות אבל אולי הכסף מסנוור ונוח לך לקבל משכורת ולהחפיש שם של מקום ולתרץ אמרתי להורים אולי משהוא אחר מסתתר מאחורי הדברים שלך

kokopeli1

New member
אם היא שם

לפחות יש מישהי בגן שאיכפת לה. ודבר שני - כרגע היא החליטה לנקוט בעמדה חד משמעית ולעשות צעד. ויחד עם זאת, בימינו, אני יכולה להבין מצב שבו אדם שיש לו עבודה חושש לאבד אותה. אוס - אני חושבת שמעבר להעברת המידע להורים עליך להתלונן באחד הגופים הרשמיים שהוזכרו כבר מחר, ואת יודעת מה? לדעתי, אם באמת החלטת לעשות את הצעד, מתוך הנחה שאת הולכת לאבד את מקום העבודה שלך, אז אל תעשי את זה בהסתר. הייתי אפילו עושה צעד קיצוני ומזמנת ישיבת הורים יחד עם המנהלת, מספרת הכל בנוכחותה ומאמתת אותם עם ההורים. ושלא תטעי, אני יודעת כמה אומץ צריך לשם כך, אבל לדעתי, רק תצאי נשכרת מצעד כזה. הרבה כוח ובהצלחה

תּמר

New member
תגובה לך ולדידי

נראה לי שצעדים שעלולים לסכסך בגלוי בין הגננת למנהלת, עלולים לשים לה מקל בגלגלים. קרה כמה פעמים שהתלוננו על גננות מתעללות, והתגובה שלהן היתה "המתלוננת עבדה בגן, ובעקבות פיטורין היא מנסה להתנקם..." כדי למנוע מצב כזה, נראה לי שיש חשיבות לעשות את זה בחשאיות, מתוך צוות הגן, ובלי לעורר מהומות, ורק לאחר הפסקת העבודה באופן מסודר, אולי אפילו עם המלצות, לעשות רעש חזק יותר. כך היחס לתלונות יהיה הרבה יותר רציני.

אוס2

New member
פתרון אולי?

לסיכום מעשה החלטתי לאור תגובותיכם לבצע שיחה ביחד עם המנהלת ושתי המטפלות. בשיחה זו אגיד לכולם מהן הבעיות הנמצאות בפעוטון וכן דרך לפיתרון. במידה והחלטת המנהלת תהיה שלילית הגיש לה באותו היום את התפטרותי ועוד אוסיף ואומר לה כי לאור זילזולה האישי במערכת זו אפנה ואתלונן בפני מספר אירגונים על המתרחש בפעוטון שלה. לאדון הנכבד אשר כתב כי עצם המצאותי במקום זה נובע מתוך הצורך שלי בכסף טעה טעות מוחלטת לחלוטין. הכסף לא משחק אצלי תפקיד ואף ניתן לומר כי גם הוא לא חסר לי עד כדי כך!!! המצפון, המוסר האכפתיות והאמפתיה שבאני שבי הוא זה שגרם לי מלכתחילה להעלות שאלה ומצב זה בפני אנשים שאנני מכירה כלל. בל ישכח כי ישנם עוד ילדים אשר אצלם אני מהווה בסיס ביטחון רגשי ואישי, הקבוצה שלי הם אלו שגרמו לי להישאר עד היום במקום זה. אם אני אעזוב ועד שיגיעו האירגונים להם יגרם חוסר שקט ונחת מעצם הימצאותם במסגרת נוראית ולא טובה. תודה לכולם ואשמח להמשיך ולהגיב בפורום זה.

לאה_מ

New member
שיהיה בהצלחה, אוסי ../images/Emo45.gif

ונשמח מאד אם תעדכני אותנו.

דסי אשר

New member
אוס, מבחינת המצב- את מוגדרת

"כשותפה לעבירה" - אם לא דווחת עליה. לצערי- אל"י לא יעשו דבר, גם לא המועצה לשלום הילד.גם המשטרה לא. הכי הרבה והכי יעיל שאת יכולה לעשות, זה לגרום לפיקוח של משרד החינוך להגיע לגן, בין אם הנו בפיקוח, ובין אם לא. גן שיש בו מעל 10 פעוטות שגילאי כולם בדצמבר מעל שנתיים ימים- חייב בפיקוח וברשיון. לפי המספרים שרשמת- אולי ישנם בקבוצת הגן מעל 10 פעוטת מעל שנתיים. לפי איזור הגן, באמצעות מנוע החיפוש, תגיעי לאתר של משרד החינוך, חינוך קדם יסודי, מצאי את השם והטלפון של המפקחת באיזור הגן,תגישי תלונה. תבקשי שתבוא לגן. למשרד החינוך יש הסמכות לסגור גנים. נכון, שהמפקחת לא תהיה אחראית על נושא התינוקות- אבל עצם ביקורות של המפקחת, יכולה לעשות משהו. ועוד משהו- הורים שמשלמים כל כך מעט כסף עבור כלכך הרבה שעות- אולי לא "רוצים" לדעת איך הגן מתפקד כגן בתנאי תזרים מזומנים כזה. דסי

Shellylove

New member
תגבי את השיחה במכתב!!!

תשמעי לי! את כל הטענות שתעלי בשיחה ושהעלית פה לפנינו (ואני מניחה שיש לך הוכחות ומקרים ושמות) תעלי על הכתב ותתני לה בסוף השיחה (רצוי עם העתקים לארגון הגנים הפרטיים, לעיריה וכו'- למרות שהם לא יעשו עם זה כלום- שיהיה כתוב!). את באמת עלולה למצוא את עצמך באמצע תביעת דיבה או פיצויים או לא יודעת מה (תלוי במנהלת) ןתצטרכי הוכחות בכתב- מכתב כזה יספק לך הגנה מסוימת. ואוי, כמה שהשרשור הזה עשה לי רע
וכמה זכרונות רעים הוא העלה

dana3111

New member
אוס, גם אני מעריכה את האומץ והנחישו

והנחישות, יש שתי נקודות שאני רוצה להעלות בקצרה, נכון שהמנהלת לא ראויה ליותר מדיי הגינות כלפיה, אבל אולי היא צריכה לדעת שמשהו קורה? זו שאלה שאני מניחה שהתשובה שלילית ובכל זאת שחבתי עליה -דבר שני, במסגרת הפרוייקט שלך, יש לך אפשרות להסרטי במצלמת וידאו יום אחד ממה שקורה? כדי שיהיו לך עדויות, את במילא פועלת במחתרת, וכדי באמת לסגור גן כזה, כמוש את שואפת, את תצטרכי הוכחות, שאולי לא תצליחי להוציא מצוות מפוחד או מצוות שלא יודע עלמה המהומה.....במילא המנהלת לא נמצאת. אני יודעת אמשרתי דבר והיפוכו, הראשון הירהור, השני באמת מחשבה פרקטית (אולי בשיתוף אחד ההורים?).

alonn12

New member
תשובה לאוס2- חובת הדיווח?!

ראשית, אני רצה לשבח אותך על אומץ ליבך לפנות לפורום זה בשאלה ששאלת ועל יושרך. וכעת לעצם השאלה- אני חושבת שחובה עליך לדווח לא רק להורים אלא גם לרשויות על תנאים לא הולמים של אחזקת הגן. ראשית, להשאיר תינוקות לבד כאשר המטפלת יוצאת לקנות בשר זו רשלנות ממדרגה ראשונה שיכולה להסתיים באסון!!! ולפחות בשל כך חובה עליך לדווח פן יהיה מאוחר מדי! שנית, גם כאמא לתינוק וגם כאשת מקצוע (פסיכולוגית ילדים מתמחה) אני חושבת שהיחס בגן כלפי הילדים גובל בהזנחה והתעללות, פוגע בהתפתחות של הילדים (אסור לילדים להתלכלכך, לשתות לבד מכוס? זה באופו ברור פוגע בהתפתחות שלהם הגופנית והנפשית, בתחושת העצמאות שלהם, בטחון ביכולות שלהם וכו'). ולסיום, גם אם ההורה לו את מדווחת טועה לחשוב שהנזק אינו כה חמור ובשל מצבו הכלכלי עליו להשאיר את הילד בגן- אין הילד אשם במצב זה וחובה אליך לדאוג לו ולפיכך, שוב- דווחי לרשויות. היי אמיצה. אית

למעלה