ילד היפוטוני?

ilanl1

New member
ילד היפוטוני?

נאמר לנו שע. הוא ADHD (ידוע מזמן) והיפוטוני(שזה חדש לנו). מישהו יכול להרחיב?

הבת שלי בת 4 כמעט היפוטונית....

זיהיתי את זה בגיל 0 יש היפוטוניה כללית ויש היפוטוניה שמופיעה רק באזורים מסוימים היפוטוניה היא טונוס שרירים נמוך - חולשה של השרירים. אם זה מופיע רק בחגורת כתפיים למשל אז בפיזיותרפיה ובספורט למינהו מחזקים את השרירים. היפוטוניה דורשת אימון מתמיד של השרירים שכן היא לא נעלמת. אצל הבת שלי ההיפוטוניה היא כללית בכל הגוף. יש השלכות להיפוטוניה כפי שהסבירה לי הנוירולוגית שלנו לגבי תפיסה חזותית (לימוד קריאה וכתיבה) כדי להמחיש הסבירה לי (אחרי שעשינו בדיקות של מערכת העצבים והכל נמצא תקין) שהמוח תופס את כוח הכבידה כיותר חלש ממה שהוא ולכן השרירים נמצאים חלשים יותר. אם יש לך שאלות אשמח לענות מהידע שצברתי

מיכל153

New member
2 הקטנים שלי היפוטונים ו...

היי שלי בת 3 היפוטונית בדרגה קשה(לא יודעת איך אומרים את זה) הרבה בכל הגוף. היא קבלה המון פיזיוטרפיה. אייל בן שנה הוא היפוטוני ומקבל פיזיוטרפיה. הגדולים שלי גדולים (13 ו- 12) ובזמנו לא היתה מודעות. יתכן מאוד שגם הם היפוטונים. אמרה לי עכשיו מרפאה בעיסוק שלא נרפאים מזה, אלא לומדים לתפקד יחד עם זה. אשמח לענות על שאלות נוספות.

ילד היפוטוני/

הרבה ריפוי בעסוק - אפשר לעשות תרגילים בבית: על סקוטר לעלות על מסלול בשיפוע כאשר שוכב על הבתן לשכב על ערסל - על הבתן להניח חפצים במרחק מה על הרצפה ויאסוף אותם שחיה אבל עם מדריך שיתן לו תרגילים לחיזוק שוב ריפוי בעיסוק יכולים לתת לכם רעיונות מצב יותר כללי: להשתובב עם הילד עם תרגילי "כאילו" התאבקות כדי לעורר יש אתר של מכון מילר שהם נותנים יעוץ אני מכירה ילד שעבד בשיטה שלהם מאד שיפר תוך תקופה קצרה

דליה.ד

New member
היפוטוניה

היפוטוניה - טונוס שרירים נמוך, בדרך כלל מלווה בקשיים מוטוריים (גסים ועדינים), לרוב מנבא לקות למידה כלשהי (בכתיבה, ארגון חושי תנועתי, בעיותץ בתחום החשבון ובתחום הקריאה). חשיבות האבחון והטיפול בגיל הרך - קריטית.

חייבת לאמר שלרפואה הסינית נאמר לי .

יש סיוע רב להיפוטוניה אבל אני לא ניסיתי

הפיתרון הוא ריפוי בעיסוק

הבעיה עם טונוס שרירים נמוך היא שהילד נמנע מלעסוק בפעילויות פיזיות מסוימות כמו משחק, ציור וכיו"ב ונוצר אצלו כשל התפתחותי. הטיפול הוא אצל מרפאים בעיסוק שבדרך כלל מגיעים למצב של פיתרון כמעט מלא של הבעיה. בכל מקרה, ההיפטוניה רק תורמת ל"צרותיו" של הילד שגם כך נתקל בקשיים. לכו לריפוי בעיסוק, ניתן לגשת גם דרך קופות החולים. אם אתם שייכים לקופ|ח כללית ואתם קרובים למרכז - בקשו לעשות את הטיפול במכון ברמת גן, יש שם מנהלת מומחית בתחום. בהצלחה.

מיכל ט

New member
היפוטוניה וריפוי בעיסוק

כל תהליך הלמידה של מושגים כמו התמצאות במרחב , כיוונים, הבחנה בין ימין ושמאל, חציית קו אמצע וכו´ מתחיל דרך הגוף. הילד לומד תוך כדי תנועה והתנסות. השלב הבא הוא להעביר את הידע שנלמד כמו כיוונים וחציית קו אמצע ליכולת לצייר אלכסון, אח"כ האלכסון יהיה חלק מכתיבה (כמו א´ בדפוס) כאשר יש היפוטוניה- חולשה של השריר הילד מתעייף מהר, הוא "נוזל" על הכיסא, קשה לו לאחוז עיפרון, קצב הכתיבה יהיה איטי וכו´. בנוסף כמו שאפרת אמרה הילד ימנע מתנועה כי זה מעייף וקשה ויש צבירה של תחושת כישלון. בריפוי בעיסוק יתנו לילד התנסות תנועתית בסביבה שבה הוא מרגיש מוגן. וכמובן שעיסוק בספורט מאוד מאוד עוזר גם לחושה של ערך עצמי. גם אני הייתי (ועדין) היפוטונית ו.. במרומי גילי (27) אני יכולה להגיד שמצבי בכלל לא רע אז לכל המודאגות.. יהיה בסדר מיכל

למעלה