ילד דצמבר

ילד דצמבר../images/Emo142.gif

אז קודם כל פעם ראשונה שלי כאן...והייתי רוצה להתייעץ
אני בהתלבטות מסויימת, אמנם יש עוד קצת זמן אבל צריכה לחשוב גם הלאה. בן הוא יליד ה-2 בדצמבר 2001. כרגע נמצא בקבוצת גיל של דצמבר 2001 וינואר 2002. קבוצה מקסימה של 11 ילדים, שההפרשים המקסימליים ביניהם הם חודש וחצי. ממש אידיליה. (אנחנו גרים בקיבוץ). בתחילת השנה דובר על כך שאותה הקבוצה תמשיך יחדיו גם בשנה הבאה, עם אותו הצוות (כמעט) מה שמאוד שימח אותנו, ההורים. היום קיבלנו מכתב בו כתוב שהמגמה היא להפריד בין השנתונים בספטמבר הקרוב, קרי "הגדולים", דצמבר, יעברו לקבוצה של 17 ילדים מאותו השנתון שלהם
שם ההבדלים הם של שנה מינוס.. נכון שזה נראה קצת קטנוני, אבל אני מבחינתי, חשבתי מהתחלה להשאיר את בן עם אותה הקבוצה. אני לא רואה את השארותו כהפסד של שנה אלא כרווח נטו. מעדיפה שיהיה בין הגדולים ולא הכי קטן.... אני בכלל לא מדברת על התפתחות ומוכנות..זה כרגע לא מטריד אותי. הוא ילד מקסים ונבון, אבל מאוד מאוד רגיש..(ילד בכור
) מכירים את הבעיה
יש חכמים/ות בעלי ניסיון
האם באמת חכם להחליט כבר מעכשיו שעדיף להשאר שנה ולא ל"הרוויח"

מירי,

New member
לכי עם התחושות שלך...

כאמא לבכור יליד דצמבר ,גיליתי שאני מכירה את הילד שלי הכי טוב....

נעה גל

New member
אז קודם כל, ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

דבר שני, המגמה של הגדלת המרווחים בין הילדים בגנים, לדעתי, היא טובה מאוד. נמצא שלגננות קל יותר להתייחס לכל ילד בנפרד, כבעל רצונות וצרכים שונים משל האחרים. שיש קבוצה בני אותו גיל המטפלות מתייחסות אליהם גם כאל "הקבוצה", נוטות למצוא תכונות המשותפות לקבוצה ולאוו דווקא להסתכל על יחידים. יש כאלה שחושבים שזה דווקא דבר חיובי, לדעתי האישית, לא. בכל מקרה, את מדברת על מרווחים של פחות משנה - זה סביר ביותר (אצל הבן שלי יש מרווחים של כמעט שנה וחצי בין הילדה הכי גדולה לילד הכי קטן). בכל מקרה, אני חושבת שמערכת השיקולים שלך צריכה להיות אחרת - בהנחה ששתי הקבוצות פתוחות בפנייך, כדאי לבדוק מי הצוות בשני הבתים. אם מדובר בשני צוותים טובים, ואת מעוניינת שהוא ישאר עם החברֵה שלו מהשנה, תבדקי לאן עוברים הרוב. ואז תעשי את ההחלטה. וההחלטה האם "להרוויח" שנה או "להפסיד" נעשית בגן חובה ולא בשלב הזה. לא משנה באיזו קבוצה הוא יהיה עכשיו, כאשר הוא יגיע לגן חובה תעשה ההחלטה האם להכניס אותו כקטן או כגדול.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

אני חושבת שהשיקול שלך היום הוא לא האם עדיף להשאר עוד שנה או לא. זה שיקול ששוקלים לקראת העליה לכתה א', ואתם עדיין רחוקים מזה. אני מסכימה עם תחושת הבטן שלך, שטוב לילד להיות בין הגדולים בקבוצה (אם כי בקבוצה כל כך הומוגנית כפי שאת מתארת, זה לא ממש משנה). וגם מסכימה עם נעה, שכדאי לברר מי הצוות, ואם יש צוות אחד שעדיף בעינייך - לנסות לגרום לכך שבן ישובץ בקבוצה שתטופל על ידי הצוות הזה. אמרת ש"הגדולים" יעברו לקבוצה השניה - בכמה ילדים מדובר? אולי בסופו של דבר תגלי שהרבה ילדים עוברים יחד עם בן? בשורה התחתונה אני חושבת שאת צריכה לסמוך על האינטואיציה שלך, ואם את מרגישה שהמעבר הוא לא טוב עבור בן, כנראה שעדיף להשאיר אותו בקבוצה הנוכחית, אבל זה באמת אחרי שערכת את כל הבירורים, כדי שתוכלי לקבל החלטה מושכלת.

../images/Emo51.gif אנחנו מבררות את

כל העניינים שצויינו. ה"בעיה" אצלנו בקיבוץ, מלבד הקטע שהגן מקסים, מספר מצומצם של ילדים, היא שאין אפשרות כל כך להשפיע מי תהיה הגננת...לא כרגע לפחות. אנחנו מאוד רוצים שהגננת שהיתה עד כה תמשיך וזו היתה התוכנית מלכתחילה. אולי קצת לחץ פיזי מתון יעזור... עידכונים בהמשך. ושוב תודה

נעה גל

New member
זו לא בעיה רק אצלכם - אלא, בדרך כלל

במערכת קיבוצית אין להורים השפעה על מי יהיה הצוות. אבל, כן אפשר ללחוץ להכנס לקבוצה זו או אחרת (כמובן, אם נמצאים על הגבול בין שתי הקבוצות).

michal@gal

Active member
מנהל
כאמא לילידת דצמבר וילידת ינואר

אני מסכימה איתך במאה אחוז. עדיף לו להיות הגדול בקבוצה, ולא הקטן, וכן כדאי לחשוב על זה כבר עכשיו במיוחד אם אתם בקיבוץ. יהיה מאד מתסכל מבחינתו עם כשהוא יגיע לגן חובה כל הקבוצה שלו תעלה לכיתה א' ורק הוא ישאר שנה נוספת ויאלץ להכנס לקבוצה חדשה, או שבלית ברירה הוא ישאר עם הקבוצה שלו ויעלה לכיתה א' קצת צעיר מדי. מהנסיון שלי, השנה הנוספת בגן היא נהדרת, וילד שמגיעה לכיתה א' בגיל כמעט 7 מגיע הרבה יותר מוכן.

נעה גל

New member
לא צריך להגזים, לא תמיד זה מתסכל

בשנה שעברה עברתי תהליך דומה עם אורן - רוב הקבוצה עלתה לכיתה א' (והיא היתה אמורה להעלות איתם לפי השנתון) והחלטנו להשאיר אותה בגן. לא נרשמו תסכולים מיוחדים (להפך). בכל שנה ילדים זזים מגן אחד לשני - בקיבוץ זה יחסית בולט, כי יש ילדים שנמצאים במערכת מבית תינוקות ואחרים נכנסים במהלך השנים כך שקורה, שחלק מהקבוצה עולה וחלק נשארת עוד שנה. אם לא הופכים את כיתה א' לפיסגת השאיפות של הילדים אין סיבה שהם יהיו מאוד מתוסכלים כשהם ישארו בגן.

michal@gal

Active member
מנהל
לא מתוסכלים מלהשאר בגן

אלא מהצורך להיפרד מהחברים. אני חושבת שזה יותר בעייתי בקיבוץ שבו הילד נמצא עם אותה קבוצה קטנה של ילדים כמעט מגיל אפס, ופתאום צריך להפרד מאותה קבוצה ולהשתלב בקבוצה אחרת.

למעלה