ילד בTHE WALL

XCLASS

New member
ילד בTHE WALL

אני לא יודע מה החלק הזה עלה לי בראש (אולי בגלל יום השואה שהיה אבל ב"חומה" יש קטע שרואים ילד שלוקח כדור שם אותו על פסי רכבת וכשהרכבת עוברת רואים אנשים כלואים בא עם מסכות. מי אמור להיות הילד? והאם האנשים שכלואים ברכבת הם היהודים?

GingerBread Man

New member
הילד הוא פינק הצעיר

ולא נראה לי שיש קשר ליהודים נדמה לי שאלה התלמידים של מערכת החינוך הבלה בלה בלה.

XCLASS

New member
יכול להיות האמת שאני לא ממש זוכר

למה זה היה קשור ...

ArNoLd LaYnE

New member
וב אני די חדש פה אבל אני יכול לענות

מה שקורא שפינק הצעיר הוא מעין הקבלה כלשהי ליוצר, רוג'ר ווטרס עצמו. לא שבאמת קרה המקרה, אבל הקטע הזה מראה את הדמות של "פינק" (בוב גלדוף) כביכול בשנות ילדותו עכשיו כאשר הוא מוצא את הכדורים ומניח אותם על הפסי רכבת זה בעצם מעין משחק כזה שילד יעשה.. אבל כשמגיעה הרכבת והוא רואה את כל התלמידים ברכבת משא (קונוטציות שמרמזות לנו על המשך העלילה), כשכולם עוטים את אותה מסכה.. וזה מעין ביקורת על מערכת החינוךך שמביאה את התלמידים לידי מצב שכולם אותו דבר, לכולם אותו גורל, ואי אפשר להתבטא, שכן אפשר לראות שגם הילד פינק כשהו מסתכל לצדדים לפתע פתאום גם הוא לובש מסכה ומראה כי גם הוא כמו כולם, ואח"כ מגיעה דמות המורה "דה סקול מאסטר".. שאומרת לו ליהיות "אמיתי" כמו כולם. בגדול זה מה שהוא אומר.. רק שהוא אומר "יו יה יו סטנד סטילל לאדי"..

עוד תוספת

אם היתה מספיק עירני היתה שם לב שהילד קצת חיטט בבית במזכרות של אביו שנהרג במלחמה, (מן הסתם מזכרות שהצבא שלח למשפחה)וגילה שם את הכדורים (קולט 0.45)וכמעשה קונדס הוא שם אותם על פסי הרכבת. הילדים שברכבת אינם היהודים שנסעו ברכבות,(אם כי ניתן בהחלט לעשות הקבלה אם רוצים),אלה תלמידים חסרי פרצוף,שמבחינת מערכת החינוך,כל הילדים הם אותו דבר,הם בסך הכל פרצופים חסרי יחוד,ואין להם אישיות או נשמה משלהם,כך לדעתי הפרשנות של פינק (ווטרס).

למעלה