ילד בן 5.5 עם ADHD

• פותח הנושא dg2
  • פורסם בתאריך

dg2

New member
ילד בן 5.5 עם ADHD

שלום לכולם, בני בן ה-5.5 מאובחם מזה מס' חודשים . מקבל 10 מג' ריטלין ביום, אשר משפיע לכ-4 שעות. אני נמנעת לתת לו ריטלין בבית, למרות שהרופא אמר לי שאין כל מניעה לתת את הכדור פעמיים ביום במקרה הצורך. הבעיה שלי היא, שכשאני יושבת איתו על שיעורי הבית שקיבל בגן אני משתגעת. אני מגיעה למצבים שאני ממש כועסת עליו, וזאת משום שאני מכירה היטב את היכולות של בני. יחד עם זאת, אני מכירה גם את הבעיות שלו, ואני נמצאת בדילמה מתמדת. בני קורא עם ריטלין משפטים שלמים ובלעדיו אות אות, ואינו יודע לקשר את המילים אחת לשניה. מה אתם ממליצים לי לעשות? האם יש דרך נוספת שאני יכולה לעזור לבני לסיים משימות "על השולחן" מבלי "לצוף" לי למקומות אחרים. אודה לעצתכם.

zivadina

New member
מה, בגן מקבלים שעורי בית?

אצלנו לא היו שעורי בית עד כתה ג'. באופן כללי, ההמלצות לגבי שעורי בית של ילדים בבית הספר הן לבקש מן המורה לתת לילד פחות שעורי בית. למשל, במקום 20 שאלות, לתת לו 10 שאלות שייצגו את כל החומר. בנוסף, אם באמת כל כך חשוב שיעשה שעורי בית, אין מניעה לתת לו ריטלין. המרוץ אחרי ה"השכלה" עובר את כל הגבולות שאני מכירה... את בטוחה שהגננת הזאת לא מגזימה? הילדים שלי נכנסו לכתה א' עם ידיעה קלושה איך לכתוב את השם שלהם, ובהמשך נהיו לא פחות טובים מן הילדים שהגיעו לכתה א' עם ידיעת הכתיבה של 20 מילים. לעניות דעתי, בגן עדיין צריך לעבוד על אינטליגנציה תחושתית-תנועתית.

ריטה ב

New member
גם בני קיבל שעורים בגן

גם בני קיבל לפעמים שעורי בית בגן חובה (בשנה שעברה בגן משולב). לרוב היו אלה משימות של קלינאית התקשורת והגננת המשלבת. אגב, אני בעצמי ביקשתי שיתנו לו שעורי בית, כדי שאדע מה הקשיים שלו, על מה עובדים איתו ואוכל לסייע לו גם בבית. אז הוא קיבל דפי עבודה, אבל לא כל יום. בנוסף היו מדי פעם (לעתים רחוקות) גם שעורי בית מהגננת ה"רגילה". ואלה היו כבר בד"כ משימות יצירתיות, למשל לחבר סיפור על דמות דמיונית שצייר בגן. בחצי השנה השניה בגן בני קיבל ריטלין בבוקר. לפעמים היה לו קצת קושי בביצוע שעורי הבית. אז נעזרתי בהמון סבלנות והשתמשתי בכמה טכניקות שלמדתי מהמטפלים של בני. חשוב שהילד יעשה שעורים במקום שאין בו גירויים נוספים העלולים להסיח את דעתו. השולחן צריך להיות נקי, אין טלויזיה עובדת וכו'. חשוב גם לבחור את השעה האופטימלית שהילד לא עייף ולא רעב. למשל, לא ישר אחרי הגן או אחרי ארוחת הצהריים, אבל גם לא לפני השינה. זמן ביצוע המשימות לא צריך להיות ארוך, אצלנו זה נמשך כ 20-30 דקות מקסימום. אם היה מקבל הרבה שעורים ביום אחד, היינו פורסים את זה לכמה ימים. כל פעם הייתי נותנת לו לבחור את הדף שהוא רוצה לעשות כרגע. כשראיתי שהוא מתחיל לאבד את הריכוז כעבור 5-10 דקות ישיבה או יותר, הייתי עושה לו "הפסקונת" פעילה של דקה: תקפוץ 10 פעמים, תרוץ עד הדלת וחזרה, תביא טושים וכדו'. אח"כ הריכוז היה חוזר לעוד כמה דקות. וכמובן המון חיזוקים. לדעתי זה טוב שבני קיבל קצת שעורים בגן. כך היה לו קל יותר להתחיל את השנה הראשונה שלו בבית הספר. אז היום הוא בכיתה א'. יום-יום יש לו שעורי בית. והוא מכין אותם כמעט לבד. ז"א אני או בעלי עוברים איתו על כל המחברות, הוא בעצמו מסביר איזה שעורים קיבל, לוקח את המחברות ואת החוברות והולך להכין. ואם יש לו קושי מסויים או צריך לקרוא סיפור - אז נעזר בנו. ואני ממש גאה לשמוע אותו קורא (לפני הכיתה א' ידע אותיות, אך כמעט לא ידע לקרוא). לפני שבוע קיבל 97 במבחן הראשון בחשבון. והמורה משבחת אותו. טוב, סטיתי מהנושא...
בכל זאת ממליצה לך לבדוק את הנושא יחד עם הגננת: איזה שעורים הילד מקבל, כמה, מה זמן הביצוע המיעוד. אולי היא תוכל לסייע ו/או לתת המלצות: מהן משימות חובה ומהן משימות רשות, טיפים להכנת שעורים בבית וכדו'. בהצלחה!

regi n

New member
ילד בן 5.5 עם ADHD

אולי זאת חוצפה מצידי אבל ילד בן 5.5 מעצם גילו הוא חסר סבלנות או קצת מרחף, הוסיפי לכך גם הפרעת קשב וריכוז וללא כיסוי של ריטלין, ותקבלי ילד קופצני או חולמני. אם זה כל כך חשוב לילד ולך ששיעורי הבית של הגן יעשו ובאוירה טובה, הוסיפי לו עוד ריטלין לכיסוי שעות אחר הצהריים (משפר את איכות החיים של כולם), זו גם הגישה בארה"ב בטיפול בריטלין (יום שלם שבעה ימים בשבוע). בני הבכור ADHD (כמעט בן 7) ו"אין מצב" ששעורי הבית יוכנו ללא כיסוי של ריטלין. אם עברה השעה 7 בערב אז זהו אין שעורים כי הקונצרטה סיימה לאותו יום ואין סיכויי שהוא יצליח להתרכז במשהו שלא מעניין אותו באותו הרגע (משחק טלויזיה או מחשב - כן, שעורי בית או קריאה בספר - לא). האם הגננת יודעת על האיבחון, האם שיתפתם את הצוות החינוכי הטיפול? אם כן, אזי היא תפחית את כמות שעורי הבית של ילדך. אם לא, אז אולי כדאי לידע את הצוות, לרוב זה עוזר לתקשורת של כולם. בהצלחה.

דליה.ד

New member
גם אני קצת מתפלאת

לא ידעתי שמקנים קריאה בגן... מה עושים בכיתה א'? לוגריתמים? ראשית, אמא יקרה, אני מאוד מבינה את הכעס שלך, אבל אסור לך לכעוס על הילד הוא בוודאי לא אשם. כאשר הadhd אינו מטופל תרופתית כאילו יש מסך מעל עיני הילד, ההסחה כל כך גבוהה שקשה לו לאסוף את אוסף הצלילים למלה. כאשר הילד מקבל תרופה יכולת ההתמקדות שלו עולה באופן דרמטי והמסיחים אינם מבלבלים אותו יותר, הוא מסוגל יותר בקלות לזהות את המלה בלקסיקון המנטלי שלו ולקרוא אותה כבר כשלם. בכל מקרה אני נגד שיעורי בית בגיל כה צעיר, משניאים עליהם את שיעורי הבית וחבל! אחר התהריים הוא צריך לשחק, לטייל, לרדת למגרש המשחקים ולקפוץ בשלוליות. גם אצלינו אין שיעורי בית כמעט בכלל עד כיתה ג' וגם אין מבחנים עד כתה ו'...

לתת שיעורי בית לגננת אולי../images/Emo8.gif

לא יהיה מספיק זמן לשיעורי בית? לפנות לגננת. לא הייתי מצפה מהילד לכך כלל.

גן חובה וכיתה א'

מה שעושה בני בכתה א' זו פשוט חזרה על מה שכבר למד בגן... וכן, גם בני הקטן יותר שבגן חובה מקבל שיעורים, אומנם זה לא הרבה אך יש לו ממש חוברת ומחברת, כל עוד זה רק מעט יש בזה משהוא חיובי שמקל על המעבר מבית הספר לגן.

למעלה