ילד בן 5 - עם מה מתחילים?

digitalus

New member
ילד בן 5 - עם מה מתחילים?

באיזה אומנות לחימה לדעתכם כדאי להתחיל עם ילד בן 5? ג'ודו? משהו אחר? האם אפשר לקבל המלצות על מורים טובים לאומנות המתאימה באיזור מרכז ת"א? תודה!

Raffael

New member
ג'ודו יכול להיות מצוין

גם כל דבר אחר יכול להיות טוב מאוד. החשוב ביותר הוא המורה - שתהיה לו קבוצה של ילדים מרוצים ושאחרי צפיה בשיעור או באינטראקציה של המורה עם הילדים, החושים האבהיים שלך יגידו לך שהילד בידיים טובות. אם השיעור נראה כמו שיעור של מבוגרים, זה לא תמיד חיובי. אם השיעור נראה כמו שיעור באמנות לחימה, זה לא תמיד חיובי. אם הילדים משחקים הרבה, רצים, זזים, נהנים ובדרך לומדים כמה תנועות ונוגעים בדברים שדומים לאמנות לחימה, זה לא בהכרח שלילי.

יוסי אברמוביץ' (וצוות מדריכיו), אורית בראון

אני גם ממליץ על ג'ודו כי לדעתי עבודת האבקות יותר מתאימה מוטורית והבנתית לילדים קטנים ויותר טבעית להם. כמובן שחשוב למצוא מורה טוב/ה, כי מורה טוב/ה זה תנאי הכרחי שהילד יהנה וילמד. יוסי אברמוביץ' לימד במפגש הפורום האחרון שהיה לנו לפני שבוע. פרטים לגביו תוכל לשאול את תלמידו usr. אורית בראון מלמדת ג'ודו במרכז הספורט של אוניברסיטת ת"א, יש לה קבוצת ילדים וגם היא מאוד מומלצת. פרטים כאן בטבלה תחת "אולם אמנויות לחימה". מה שכן, רוב קבוצות הילדים יוצאים לחופשת קיץ במהלך יולי-אוגוסט, וחוזרים לפעילות בספטמבר, אז צריך לברר אם מתקיימים שיעורים בקיץ בהצלחה, רן.

usr

New member
מורים במרכז ת"א - שולף מהזכרון

ערן רחמני - בי"ס תל נורדאו. נימרוד משה - בי"ס גבריאלי. אם את מוכנה להגיע לרמת אביב. יוסי אברמוביץ' - מרכז קהילתי רמת אביב רח' חיים לבנון 37. הוא מלמד בעוד מקומות בשכונות הצפוניות. כמו שרן כתב , קבוצות הילדים נמצאות כרגע בפגרה וחוזרות להתאמן בספטמבר.

Dirge

New member
אני התחלתי בקראטה בגיל 5 אבל

לאחר שנה עברתי לג'ודו, שם המשכתי כ4-5 שנים ויצאתי מקום ראשון בקליפורניה למשקל שלי. הייתי אומר שכדי לשלוח אותו לג'ודו מאלף ואחת סיבות, אבל לא אעשה זאת מסיבה אחת פשוטה. הג'ודו בארץ הוא מאד תחרותי. אני אישית לא נהנתי כמו שנהנתי בארה"ב. הספורטיביות לדעתי הורסת את יתרונות הריכוז, המשמעת, הכבוד לותיקים ואפילו פוגעת ביעילות של הלמידה המסודרת אצל ילדים קטנים. כמובו שההתייחסות שלי פה היא בקרב ילדים קטנים, וכמובן כמובן כמבון תלוי אצל מי הוא ילמד. זה הדבר הכי חשוב. מה שאמרתי זה רק ממה שראיתי ב3 מועדוני ג'ודו שונים שניסיתי בארץ לפני שויתרתי וחיפשתי משהו אחר. -לא לקחת את התגובה שלי בצורה אישית אם מישהו פה מלמד ג'ודו ודעותיו מנוגדות לשלי. לדעתי זה הסגנון הכי יעיל מבחינת מחשבה זריזה, טאקטיקת קרב, ניצול משקל ומתן כבוד ליריב. אבל חשוב לי שהוא יידע גם את הנקודה השלילית הסובייקטיבי לי ומהנסיון האישי שלי.-

למעלה