ילד בן 4

lib99

New member
ילד בן 4

שלום רב , בני בן ה-4 נושך וצובט בגן , אנחנו נמצאים בחו"ל , כבר שנה שניה, השפה היא אנגלית, הוא לומד את האנגלית,אך בבית הספר בו הוא לומד , לא מבינים שזה לוקח זמן לילד קטן ללמוד את השפה החדשה,. הם רוצים לקחת אותו לפסיכולוגית,כדי שתיתן לו כלים, האם לא צריך לתת כלים להתמודדות למורות הנמצאות איתו בכיתה??? רציתי לדעת מה ניתן לעשות באופן כללי עם ילד שנושך, האם באמת זה רק בגלל השפה, ומהן הדרכים להתמודדות עם המצב הזה,מהן הדרכים לומר לו להפסיק , ניסינו הכל, כל הדרכים, הסברים, להראות לו פיסית עד כמה שזה כואב לאותו ילד , אנא , אם ניתן לתת לי עצות. אשמח מאד. מועדים לשמחה.

חמדת35

New member
נראה לי שפסיכולוגית היא בדיוק הכתובת

שתיתן לך דרכים להתמודדות עם המצב, דרכים לומר לו להפסיק. אני מניחה, שאם יש מודעות כזו בגן, הם גם עוברים הדרכות.

ר ע נ נ ה

New member
לקחת לאבחון

הייתי לוקחת לאבחון כלשהו, נשמע כאילו הוא מוציא את התיסכולים שלו באופן הזה וחבל שהוא יסבול יכול להיות שזה ביטוי של איזו הפרעת קשב קלה ולאו דווקא קשור לשפה אם כי מכשול השפה יכול להוות זרז. אגב לחברה שלי היתה סיטואציה דומה בחו"ל והם הזמינו אבחון שעקב אחרי הילד במהלך היום בגן והסיק מסקנות (רק חבל שהמסקנות כנראה היו שגויות...) בכל אופן אחרי שתאבחנו תוכלו להנחות את הגננות מה לעשות.

lib99

New member
תודה

תודה רבה כל מי שהגיבו להודעתי שתהיה שבת שלום וחג שמח.

תקחי אותו לאיבחון

זה לא כזה נורא . פסיכולוגית (או אולי עדיף קלינאית תקשורת?) היא אשת מקצוע,היא תוכל לראות מה הבעיה ולתת לו ולכם כלים להתמודד איתה

פלגיה

New member
תשמעי

בגדול אצל ילד שנמצא כבר שנה שניה בחו"ל השפה לא צריכה להיות בעיה. ילדים לומדים שפה חדשה בקלות ותוך כמה חודשים. נשיכות בגיל ארבע הן לא תופעה שגרתית (בשונה נניח מנשיכות בגיל שנתיים) ומאוד כדאי לטפל בהן, לפני שהן יגרמו לילד סבל נוסף. נשמע שלבן שלך יש קושי גדול יותר, שקשור במעבר, ואולי גם קשור בדברים נוספים: תחושתיים, חברתיים, לימודיים וכדומה. אני לא מוצאת שום דבר רע בכך שייפגש עם פסיכולוגית ושהיא תיתן לו כלים. זה נראה קצת גדול על המורות שתפקידן שונה ושזה לא הילד היחיד שנמצא תחת אחריותן. בגיל הזה הפסיכולוגית זו בסך הכל אישה נחמדה שתשב אחד על אחד עם הילד ותשחק איתו במשחקים שונים, ואולי גם תרצה להיפגש אתכם ולדבר קצת על הילד ועל קשייו המשוערים

למעלה