ילד בן 4 שסובל מADHD

ילד בן 4 שסובל מADHD

הבן שלי אובחן סופית לפני כשבוע כסובל מקשב וריכוז (האבחון נעשה בגהה). אנחנו כרגע ממתינים לתחילת טיפול דיאדי (מקווה שאני לא טועה בהגדרה) - טיפול משפחתי שיתן לנו כלים להתמודדות. השאלה שלי היא לגבי הגן. יש לנו פגישה עם הגננת בסוף השבוע וכמובן שנספר ונפרט לה לגבי הבעיה, השאלה היא איך אמורים להתמודד איתו בגן? כשהוא מרביץ/משתולל/בודק גבולות/מציק לילדים, האם אמורים להתייחס אליו יותר בסלחנות? האם גם הגננת צריכה לעבור איזה תדרוך לגביו?

zivadina

New member
הדרכה בגן

קודם כל, ברכות על האבחון. מוזר בעיני שהילד אובחן כ-ADHD, היות שהבנתי שמאבחנים באופן ברור רק לקראת גיל 5. ילד ADHD לא צריך ותרנות אלא צריך גבולות מאוד ברורים, וההורים והגננת צריכים הדרכה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית שעוזרת לילד לשלוט בהתנהגותו. אני מקווה שהמנהלות האחרות והחברים כאן ידעו להסביר לך במי להיעזר. ייתכן שהגננת יודעת בעצמה למי לפנות כדי לקבל הדרכה כזאת. אני שולחת לך קישורים לקריאה. את מוזמנת לשאול את זהבה בפורום זכויות הורים ותלמידים על זכויותיכם לקבלת עזרה במסגרת הגן.

דליה.ד

New member
עזרה בגן

הטיפול בגן צריך להיותמ מערכתי וכוללני: *בתחילת כל בוקר להכין עם הילד מערכת בתמונות עם סדר יום מפורט. הוא יסמן במהלך היום מה כבר היה עם מדבקה. *הגננת צריכה להמליל איתו את סדר היום בבוקר ולומר לו מה עומד להתרחש כלומר גם הבניה מילולית. *לפני כל סיום פעילות יזכירו לו שהפעילות מסתיימת ועוברים למשהו חדש. *בזמן ריכוז הילד יושב בחייק הגננת או צמוד לידה או שסייעת מחזיקה אותו. אפשר לתת לו פלסטלינה להתעסק איתה בידיים בזמן הריכוז. *לנהוג בהפסקות יזומות, אחרי סיפור הוא הולך לשתות מים וחוזר - לדוגמא. *עיצוב התנהגות בדרך של כלכלת אסימונים על כל פעילות שמצליח לעבוד בה. *"מודלינג" בנוגע להשתתפות במשחק חברתי, לחכות בתור, לבקש משחק וכו' *חיזוקים חיוביים "מוגזמים" כאשר הוא משחק יפה בשקט, כאשר הוא משתף חבר וכו' *יצירת זמן לפעילות שקטה דף ציור קטן עם סיעת שיושבת לידו ורק איתו, סיפורון שמסופר רק עבורו, הוא עומד ליד הסיעת בזמן שטיפת כלים ורק הוא.... *הקפדה יתרה על שיגרה, אוירה מקבלת ותומכת. אלו רק כמה רעיונות ליישום מיידי.

למעלה