ילד בן 11

אפרת37

New member
ילד בן 11

בכתה ו'. יש לו קושי בהתארגנות, שנה הבאה הוא הולך לחטיבה ואני די מודאגת בגלל בעיית ההתארגנות שלו. אימון אישי יכול לעזור לו? אשמח לדעתכם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון לילד/הורה

הי אפרת, הגיל הזה גבולי עבור אימון לילד, ותלוי בבשלות שלו ובמוכנות שלו להכנס לתהליך. האם הוא מוטרד או שרק את מוטרדת? אפשרות נוספת היא עבורך/עבורכם ללכת להדרכת הורים/קבוצת הורים/אימון ולקבל כלים לסייע לו ולעצמכם - בהצבת גבולות, הגדרת מטרות, יצירת סביבה חיובית בבית. ילד לא מאורגן בבית זו לא בעיה מבודדת, זה נושא משפחתי.

אפרת37

New member
תודה, את יכולה לפרט יותר

את המשפט "ילד לא מאורגן בבית זו לא בעיה מבודדת, זה נושא משפחתי". הבעיה היא לא רק בבית, הוא לא מאורגן, נקודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כוונתי היתה

התכוונתי לומר שבדרך כלל, זה שהוא לא מאורגן יוצר קושי בבית, וזה עובד את הסף של בעיה פרטית שלו. בדרך כלל זה משפיע על כל ההתנהלות של הבית. במובן הזה זה נושא משפחתי. סביר להניח שהוא לא מאורגן בכל מקום, והקושי מתחיל ממנו ולא מהבית. עזרה יכולה להתחיל ממנו, או להתחיל מהבית, שתי האפשרויות קיימות.

אני עם ענבל פחות או יותר

הכוון שאני מכירה ואוהבת הוא שההורים מתאמנים. על איך שהם תופסים את הילד, על איך שהם תומכים בילד. לפעמים נכנס פה איך שאנחנו ההורים תופסים את עצמנו. התפיסה שלנו על עצמנו משפיעה על התפיסה שלנו את הילד, ומשם על התמיכה בו בתהליך השינוי שלנו. אם אנחנו נשארים אותו דבר - לילד קשה יותר להשתנות לידנו. בתחושה שלי זו עבודה יסודית יותר, של המבוגר התומך. 11 זה גיל די צעיר. אני כאמא - הבת הבכורה שלי בת 8 - רוצה שתהליך ההתפתחות שלה יהיה עדיין מעורב בתהליך ההתפתחות שלי. שנתקדם יחד. אני רוצה את הקשר החזק הזה איתה עדיין, והאימון מאפשר את זה יותר ויותר, אם מתאמנים על הקשר עם הילד. בהמשך אני מניחה שהיא תצא לדרכה עם תהליכים שאני לא אהיה מעורבת בהם. אשמח להתיחס עוד אם תרצי. בהצלחה רבה

אפרת37

New member
אני אפרט את הקושי

הוא שוכח דברים, בעיקר שקשורים לבית הספר. אני מסדרת לו את הילקוט כי אחרתהוא לא מכניס את כל המערכת. החדר שלו מאוד מבולגן, בגדים זרוקים ואם אני לא אומרת לו לסדר, זה לא מפריע לו. בבית ספר הוא לא מוציא את כל הדברים בזמן שיעור, שוכח עפרונות מחקים (ציוד) המורה מעירה לו הרבה מאוד פעמים. והכי חשוב לציין (לדעתי) שגם לאבא שלו יש את אותה הבעיה.

מה לדעתך יקרה כאשר...

1. מה לדעתך יקרה כאשר יום אחד תקראי לבנך ותגידי לו שזו אחריות שלו לסדר את המערכת בתיק ושעליו להכין את התיק בעצמו ליום המחרת. 2. מה לדעתך יקרה כאשר הוא ילך לבית הספר עם התיק שהוא הכין (חוץ מהאוכל שתתני לו בבוקר)?

אפרת37

New member
מה יקרה? לו יהיו חסרים דברים ואני

אכעס עליו. לו זה פחות מפריע. אני לא רוצה ש"יקרה" משהו. אני רוצה שיהיה לו יותר קל שהוא יהיה אחראי על העניינים שלו בעצמו (בהכוונה כמובן).

בואי ננסה לבחון את התוצאות המיידיות

תוצאה מיידית - יהיו חסרים לו דברים תוצאה שנובעת מכך - את תכעסי עליו את לא רוצה ש"יקרה" משהו. מאיזו תוצאה ש"תקרה" את פוחדת?

אפרת37

New member
האמת לא חשבתי על משהו ספציפי

אבל כשמגיעים לבית הספר לא מוכנים ובלי ציוד זה גורם לפיטפוטים ואי עשיה. העניין הוא שבשנה הבאה הוא הולך לחטיבה, הדרישות שונות והכל חדש, אני רוצה שהוא יהיה מוכן להסתגלות החדשה

,תהליכי למידה

כשבנך עבר מזחילה להליכה, הוא נפל אינספור פעמים. את צחקת ומחאת כפיים והוא צהל וניסה שוב. עד שלמד. אם לא יתנסה בתוצאות שלא יאהב, לא ילמד להתמודד. כאשר את משדרת לו שאסור לו להגיע ל"מקרה" שאת פוחדת ממנו, הוא - שטרם התנסה - מעצים פחד בתוכו מאותו "מקרה" (מה שלא יהיה, גערה של מורה או משהו אחר) וזה מחליש אותו. עדיף שילך עם תיק לא מסודר, ישכח מחברת או עט או יומן, אלו יחסרו לו בשיעור ואולי יביאו להערה לא נעימה ואז הוא יצטרך למנוע את הפעם הבאה. כרגע ההתמודדות שלו היא עם הפחדים שלך ועם הגערות שלך, אבל אלו הם חלק ממערכת בה הוא חי כל הזמן ולה הוא רגיל, אז זה לא מפריע לו. אם הבן שלך צריך אימון, הוא צריך לקבל אותו ממך. אבל אז, את צריכה להתאמן על מסוגלות לנתק את עצמך מהתוצאות שלו ולהשאיר לו להתמודד איתן - כאשר את נמצאת ברקע, תומכת, מייעצת, עוזרת - אבל לא עושה במקומו כלום

משפט חזק מאוד שלך, לא יודעת אם את יודעת כמה

לומר "אני צריכה אימון" או יותר מדויק (את יכולה הרי לחיות בלי...): "אני רוצה אימון"! הוא מקום מעולה לעמוד בו. אפילו לפני שהתאמנת בשום פגישה, משהו בך אולי יתחיל להרגיש, כן, הנה אני מתקדמת. התחלתי את התהליך שלי. בעצם ההחלטה. בעצם השאיפה לראות דברים חדשים במציאות שלך, אני מניחה שכבר תראי אותם, ממש מעכשיו.

בהצלחה../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

כמו סאלי, אני רואה בהכרה שלך צעד ענק (נאמר כבר שמסע בן אלף מילין מתחיל בצעד הראשון). בהצלחה!

למעלה