ילד בן חמש

nina1111

New member
ילד בן חמש

שלום אני חדשה בפורום והופניתי לכאן מפורום לקויות למידה בערך בגיל 4 הגננת המליצה לנו לגשת לאיבחון - מאחר והילד מיעט לשחק במשחקי שולחן, ניסה להתחמק מעבודות יצירה ורמת היצירה היתה חלשה לגילו והעדיף לשחק לבדו במשחקי דמיון, תוך ציון שהילד מרבה לדבר ומבטא עצמו היטב. בפועל האיבחון ותחילת טיפול בוצעו בגיל 5.7 בגלל תור. בפועל רמת היצירה, הציור והצביעה השתפרו מאוד ובקפיצה בזמן תחילת האיבחון. באיבחון צויין מתח שרירים מעט נמוך, בעיות שונות (לא קשות) במוטוריקה עדינה וכן אימפולסיביות, חוסר התמקדות וחוסר שיפוטיות בביצוע המשימות. כעת בטיפול המרפאה בעיסוק רומזת יותר בכיוון של חוסר קשב, מוסחות רבה מאוד, חוסר התייחסות להוראות מילוליות. מה שמדאיג אותי זה שאני מרגישה למעשה נסיגה במקום התקדמות בעיקבות הטיפול. חוסר קשב וחוסר התייחסות להוראות הרי לא עלו באיבחון. כשאנחנו רק מגיעים למכון הילד נכנס למן מצב של חוסר שקט והשתוללות (במובן של קופצנות). אני רוצה לציין שאני מכירה התנהגות זאת גם בבית אבל לא הרבה ובד"כ במצבי מצוקה. כמו כן יש מן התמרדות כנגד הטלת משימות - בגן וגם בחוג (ג'ודו) - מה שלא היה קודם והילד מרבה להכריז שהוא לא מעוניין לגדול. יש לצייןשהילד מאוד חכם, יש לו הבנה קוגניטיבית טובה של חומר וזיכרון טוב. הוא מסוגל לשבת זמן רב יחסית עם צביעה ,ציור או מחשב - אבל מיוזמתו. מעולם לא היו לו בעיות התנהגות בגן - למעט נסיון להתחמק ממשימות. הוא מסוגל לשבת בשקט ולהעסיק את עצמו זמן רב - למשל בנסיעה לאילת. הוא נטול אלימות ורגיש מאוד לאלימות או לעג של ילדים כלפיו ובד"כ כלל מרגיש נוח רק עם ילד אחד או שניים. בחיי היום-יום הוא בד"כ נעים ומשתף פעולה וקשוב - אם כי אני ממעטת להטיל עליו משימות. הוא בוגר מאוד בעניין דחיית סיפוקים והבנת דרישות המצב. הוא ממעט לאכול ונגעל מסוגים שונים של אוכל. אני למעשה לא לגמרי שלמה עם הטיפול והאיבחון ורציתי לקבל הארות וגם הערות לגבי איך כדאי לנהוג איתו ולקדם אותו. סליחה על האורך ואנא ציינו אם זה לא מקובל. תודה רבה.

עניתי על שאלתך, השונה במקצת, בפורום

לקויות למידה, לגבי איש המקצוע שאליו כדאי לפנות, במקרה זה.

zivadina

New member
ילד בן חמש

אני חושבת שאם המרפאה בעיסוק ממליצה על אבחון הפרעת קשב ורכוז, כדאי לעשות אבחון זה, היות שמהתאור שלך בהחלט ייתכן שזאת הבעייה המרכזית של הילד. מה גם שהריפוי בעיסוק לא עוזר לו כרגע. אני מעבירה לך קישורים לקריאה, וממליצה מאוד לעבור אבחון מפורט כדי לשלול או למצוא הפרעת קשב ורכוז.

למעלה