ילד בגיל 8

אפרת37

New member
ילד בגיל 8

הבן שלי בן 8 לפני שנה נולדו לו אחיות תאומות, ויומיים אחרי אחותי נפטרה מסרטן. במהלך השנה האחרונה הוא מאוד השתנה והוא מידי פעם מזכיר לי (בדרכים עקיפות) שאני לא מספיק מתייחסת אליו. אני מאוד משתדלת לשתף אותו בהכל ולהיות איתו כמה שיותר, אבל מבחינתו אני לא מספיק משחקת איתו. בעיקרון הוא ילד מקסים מתחשב ומבין אבל אני מרגישה את הכעס שלו. הוא ילד חכם אבל הוא לא אוהב להשקיע בלימודים, הוא לא אוהב להכין שיעורים והרבה פעמים הוא שוכח להביא ציוד לבית הספר, הוא בכיתה ג' ואני לא יודעת אם אני צריכה לארגן לו את הדברים או שהוא צריך להיות אחראי ואם המורה מעירה לו שיתמודד איתה. תודה למי שהגיע לכאן, אשמח לתגובות. תודה

netta414

New member
אפרת שלום,

אני אמא בעצמי לילד בגיל 9, כותבת לך מנסינוי ובכלל, את דעתי. נשמע כי יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם, ולהתייחס. ראשית, הילד עבר לאחרונה, מספר "אירועים" שללא ספק, משפיעים עליו. מצד שני, ילד בגילו, אמור לשחק לא מעט עם חברים, להשתתף בחוגים - אם נראה לך נכון, כך שמעגלי החברים שלא ,בעצם, די גדול. הוא יכול להזמין אליו הביתה, חבר, וכמובן, לבלות עם חברים, בביתם. כל זה, כמובן, לא מהווה תחליף לזמן איכות איתך, אולי כדאי, מראש, להחליט יחד מה תעשו ומתי.( ואז, לנסות להיות רק איתו). לגבי הלימודים, לדעתי, בגילו, הוא אמור לקחת אחריות לשיעורים, לאירגון הילקוט, ולהבין שזהו תפקידו נטו. לא אוהב ללמוד? טוב, נו...זאת באמת בעיה שיצטרך להתגבר עליה, מחכות לו לא מעט שנים במערכת וכדאי מאוד שיסגל לעצמו הרגלי למידה, כן, למרות הקושי. דווקא בכיתה ג', כשאני מתעניינת מה בני לומד, אני מגלה כי יש תכנים מעניינים, לפחות בחלק מהמקצועות.(מדעים? מולדת? מורשת?). מאחלת לך בהצלחה. נטע

פלגיה

New member
יחד עם כל המשפחה, הילד שלך עבר משבר

עברה עליך טלטלה עמוקה, אבל זה לא יכול שלא להשפיע עליו. את התמודדת עם הריון ועם מחלה של אחות, ואז עם לידה ואובדן של אחות יקרה. אצל בנך, מעבר לקושי של לידת אחיות, לשינוי במשפחה, לפטירת הדודה, הוא גם צריך להתמודד עם אמא באבל. ועם כל הרצון הטוב, לא ברור שאת יכולה לשנות את ההשפעה של מצב הרוח שלך על הבן שלך. אז לפני ההצעות המעשיות אני ממליצה על שיתוף יועצת בית הספר בקשיים שלכם, ועל בקשה ממנה לקחת את הילד שלך לשיחות אישיות במידת האפשר כדי להקל עליו במקצת. בנוגע לארגון ולאחריות לימודית - כיתה ג' היא כיתה "גבולית" שבה עוד יש ילדים שצריכים עזרה והכוונה בזכירה ובהתארגנות. לדעתי לא כדאי להקשות עליו עוד. אפשר לעזור לו בארגון הדברים - להכין מערכת יחד איתו, לזכור לסמן דברים חשובים ולהביא אותם (פתק אישור לטיול, ציוד לפעילויות ועוד), וגם כדאי לתזכר את שיעורי הבית. לא בטוח עד כמה צריך "לשבת לו על הראש" בנושא שיעורי הבית, עד כמה ללחוץ ועד כמה להרפות. אולי כדאי להתיעץ בנוגע לכך עם המורה שלו עום יועצת בית הספר.

לדעתי - זה זמן להרפות

תעזבו את הלימודים בשקט, ותנסו לטפל בקשיים הרגשיים שלו. אולי אפילו כדאי לערב איש מקצוע בעניין.

למעלה