ילד אלים

מירי855

New member
ילד אלים

שלום.. יש לי בעיה רצינית ורוצה פתרון דחוף!!! יש לי ילד בן 4 שנים והוא יחיד אין לו אחים והוא מאוד אלים.. מרביץ לכל הילדים בשכונה וכל האמהות צועקות עליי ואני מסבירה לו תמיד אבל הוא לא עונה!! מה אני יכולה לעשות כבר היום הרגתי את עצמי מבכי מולו והוא לא התיחס בכלל אנא תעזרו לי!! תודה

גרא.

New member
מירי855,אי אפשר למצוא פתרון דחוף להתנהגות

האלימה של בנך,בלא לדעת מה הסבות לה.ויכולות להיות כמה.ראשית,יש כאלה הטוענים שילד מכה,הוא ילד מוכה,ואין הכוונה לומר שהוא מוכה בבית,כי המצב לא ידוע.ילד שמתייחסים אליו ביד קשה,לומד בדרך זו כיצד להגיב בסימטואציות מביכות,כשהוא מחקה למעשה את מה שהתנסה בו.אפשרות אחרת,היא חוסר בשלות זמנית,כאשר הילד מאד מתקשה לפי שעה להתאפק ולדחות סיפוקים.אינו יודע עדיין להבליג ואיך לנהוג במצבי תסכול,ומגיב בתוקפנות פיזית.וזה על סמך התאוריה של תסכול תוקפנות.דהיינו,תוקפנות מפרקת תסכולים.יכולות להיות עוד אפשרויות הסבר להתנהגותו.אבל לא כך ולא בצורה וירטואלית.הטוב ביותר,גשי למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך,המתמקד בילדים עד גיל 5.הביאי אותו להכרות/שיחה או משחק בכדי לקבל הערכה פסיכולוגית מהיימנה,ולא ספקולטיבית,לסבות להתנהגותו האלימה.ומכאן גם יבוא הפתרון.

מירי855

New member
אבל..

לא יודעת אני אנסה אני רק רוצה להגיד..אולי זה ישנה משהו...שהיה לו איחור בדיבור הוא דיבר בגיל 3שנים וחצי ומאז שמנו לב שהאלימות התחילה אצלו..אני חשבתי לשים אותו באיזשהו חוגים אולי זה יעזור ואם כן אז באיזה עדיף הוא רוצה קראטיה זה טוב או שזה מחמיר את המצב?? ועוד משהו..שמתי לב שהוא מתחיל לשקר כלומר לפני יומיים הוא ביקש מאבא שילך לשחק בחוץ אז אבא אמר לו אם יש מישהו בחוץ לך לשחק איתו אם אין אז אל תצא הלך וחזר ואמר שכול הילדים בחוץ כשיצאנו איתו ראינו שאף אחד לא בחוץ אז אבא שלו הביא פלפל ושם לו בפה כי הוא משקר זה נכון איך שאבא עשה או לא ואני גם רוצה להוסיף שאנחנו בבית מרביצים לו כשהוא טועה האם זה בסדר או לא???? תודה

גרא.

New member
מירי855,שיטות החינוך שלכם,לפיהם חונכתם כל אחד

כנראה בבית הוריו,הן מיושנות,ולצערי שגויות ביותר.כבר ציינתי בתגובתי הקודמת,כי ילד מכה,הוא ילד מוכה ואכן כפי שכתבת,מרביצים לו כשהוא טועה.מה שהוא לומד מכך זה לא לתקן את טעויותיו,כי לפעמים הוא גם עושה אותן שלא בכוונה,אלא פשוט להרביץ לילדים שמשהוא מהתנהגותם אינו מוצא חן בעיניו.כלומר הם טעו...ילד בגילו אינו מודע למשמעות שקר,כיוון שהיכולת שלו לפי שעה להבדיל בין מציאות לדמיון,היא חלקית.ולכן הוא לפעמים אינו דובר אמת.מתן העונש על שקר,בדרך של הכנסת פלפל לפיו,לא רק שלא עוזר בדיוק כמו שהמכות מיותרות,אלא יכול להחשב כהתעללות.אין מקום בחינוך ילדים,לא לשמוש בפלפל,או לפעמים גם סבון,גם לא למכות.איני חושב שאוכל כאן במסגרת הפורום הזה,ללמד אותך כיצד מתיחסים לילדים,מחנכים ומגדלים אותם.טוב יהיה אם את פחות תלכי ללמוד בבי"ס להורים של מכון אדלר למשל, בכדי ללמוד ולדעת בצורה נכונה כיצד להיות הורים.

למעלה