ילד אינטרסנטי

ילד אינטרסנטי

בוקר טוב מה אני יכולה לעשות אם לבני יש נסיגה התנהגותית משמעותית המלווה בשקרים (שזה לא דבר חדש) אך כמובן הכל לצרכיו? לי הוא מספר דבר אחד ולבית הספר דבר שני ואז יוצר קומפליקט ביני לבית הספר. נסיגה נוספת היא במעשי האלימות הפיזית שלו שתופסת שוב תעוצה והוא אינו לוקח אחריות על מעשיו ומתכחש בכל פעם מחדש למעשיו. הוא שוב טוען שכולם מחפשים אותו ומתחילים איתו. יכול מאוד להיות שישנם מקרים בהם מתחילים איתו אך הוא מגיב בצורה לא מקובלת לפי הכלים שמלמדים אותו. אני מרגישה שהוא נשמט מידיי פניתי שוב למרפאתינו בנס ציונה ויש לי פגישה ביום שני בצהריים. אם יש לכם רעיונות חדשים אשמח לשמוע תודה

zivadina

New member
בעיות התנהגות ושקרים

שלום ורד. אני מצרפת לך קישור מעניין מאוד על שקרים, ועוד התייחסות של ד"ר מנור מהיום על בעיות התנהגות. אני מצטטת את המשפט שתפש את עיני בתגובתה: "התיאור של ילד המרגיש שכולם מתחילים איתו אופייני דווקא לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, היות והם אינם רואים את ההתגרות שלהם עצמם בזולת אלא דוקא את התגובה של הזולת אליהם כגורם המגרה."

תודה עבור הקישור

זיוה דינה שלום רב מדובר בילד בן 14 בפברואר שאמור היה כבר אחרי שלוש שנים במערכת החינוך המיוחד להפנים הרגלים. כמו לא לשקר אך הוא כל כך מאמין בשקר שלו שהוא מציאות וכך הוא משוכנע ומנסה לשכנע את כולם ב"אמת" שלו. גם כשמוכיחים לו שהוא טועה אין הוא מוכן לקבל את זה ולקחת אחריות על מעשיו.

למעלה