ילד אורגני

ילד אורגני

שלום רב, אשמח לדעת מהיכן מגיע המונח ילד אורגני שמעתי על כך בהקשר של לקויות למידה, הייתי שמחה לדעת מה זה והיכן ניתן לקרוא על כך יותר בברכה

מקליפורניה - כמו הרבה מושגים שכאילו

לא מעליבים כי הם מחליפים מילים בעיתיות אבל למעשה מעליבים כפליים כי הם רומזים שיש במה להתבייש.

דליה.ד

New member
אני סבורה שזה מושג

שהשתמשו בו לפני כ30 שנה והוא קשור לגישה של דומן ודלקטו, 2 רופאים אמריקאיים שטיפלו בילדים פגועי מוח בשיטה שנקראת "הזחלה". אני סבורה שעדיין עובדים לפי גישה זו באמריקה, בארץ היא לא נקלטה. תוכלי לקרוא על השיטה בספר "טוד".

שם ישן ל ADHD

בעבר התייחסו ל ADHD כהפרעה אורגנית שאופיינה כלקוי מזערי בפעילות המוח (Mimimal Brain Disfunction)" ולכן בקרב פסיכאטרים כינו אותה "אורגנית". טרמינולוגיה זו רווחה בשנות ה 60 המודמות. עבודה של שתי חוקרים משנת 1957 שינתה את שמה להפרעה היפרקינטית. ומכאן השתרשר שמה יד לצורתה הנוכחית בשתי אמות המידה האיבחונים המקובלות ADHD (בספרות האמריקאית, והמינוח הרווח) והפרעה היפרקינטית (באירופה - בעיקר באנגלית ואוסטרליה)כיום לא תמצאי שימוש במינוח זה, אלא עם כן שוחחת עם פסיכאטר פנסיונר ש 20 שנה לא פתח כתב עת בנושא. זה רק שם אחר, פחות מתייג לבעית קשב ויכוז, הואיל ומקורה הוא בלקוי אורגני במערכת העצבים. חג שמח גיל

אבל גם למפגרים קראו 'אורגנים' וגם

לאפילפטים שאינם מפגרים בכלל קראו 'אורגנים' וגם לכל מי שחשבו שאולי יעלב אם ישמע את שם הבעיה שלו.

למעלה