ילד אגרסיבי בגן

ילד אגרסיבי בגן

בתחילת השנה הגיע אלי לגן ילד חדש כלומר חדש בעיר רק השנה ירד עם הוריו מהארץ ובאו לגור בעירנו, בהתחלה הילד היה אגרסיבי במיוחד הוא יכל לתפוק על ראשם של שאר הילדים דברים חדים וכבדים זה היה ממש מפחחיד. הוא נרגע מעט אך עדיין מרביך חזל ולא מרפה זה קורה לו במיוחד כשילדים אומרים משהו שלא לפי דעתו אז הוא ממש מתנפל עליהם בצורה נורא אגרסיבית. מה אפשר לעשות איתו ניסיתי בטוב לא עבד, בבקשה תנו לי עיצה. תודה

הילד

בן 4 וחצי האמא בעמדת התגוננות היא טוענת שזה לא מתאים לבן שלה, הסברתי לה שיתכן שזה בגלל המעבר

הילד

בן 4 וחצי האמא בעמדת התגוננות היא טוענת שזה לא מתאים לבן שלה, הסברתי לה שיתכן שזה בגלל המעבר ונראה שזה אכן כך הילד מטבעו שובב . הוא יודע רוסית ובגן כולם מדברים עברית. ב"טוב " הכוונה שאני מדברת איתו על העניין הוא יודע מראש שעל עצם ההרבצה אני לא עוברת בשתיקה יש מקום קבוע לשם אני שולחת ילדים בעונש שם הם יושבים או לבד או עם הסיעת ויש להם מטלה. הילד יודע ומבין את העונש הוא מתחיל לבכות עוד לפני שאני שולחת אותו ""אני רוצה להשאר במפגש"" וכו', אני מדברת איתו הרבה על הגן בארץ ואז ממש נוצצות העיניים. שמתי לב שהוא מרביץ או שאומר שאני לא טובה וכו' זה קורה לו בעיקר כשאני או ילדים אמרו ההיפך מדעתו ןלזה נראה שאין לו תקנה חשבתי שע"י השיחות איתו הוא יתגבר על המעבר אבל תמיד יש משפט מיותר שאמרתי והוא יוצא מהכלים נותן לי מכות וכנל עם החברים נו מה דעתך אני אף פעם לא יודעת לנחש מה המילה הבאה שתקפיץ אותו

היה דיון מעניין בפורום גננות

אני ממליצה לך להכנס לפורום גננות לפני יומיים היה מקרה מאד דומה ועלו שם דברים מעניינים

תודה רבה, המקרה

אכן מעט דומה אבל גם שונה הילד בגן שלי אוהב את הגן ומקשיב לדברים המענינים שאני מעבירה אך יש לציין שאף פעם לא יושב על כיסא אלא מסתובב או יושב על הרצפה לרגלי. הוא מאוד אוהב להביע את דעתו ושיקשיבו לו ואם לא הקשיבו אז מתחילה האלימות, אני כל הזמן מדגישה שאפשר להסביר בפה במילים, הוא מבין עוצר לרגע ואז אומר "אבל הוא לא מקשיב לי" או "היא לא מדברת נכון" ומוריד סטירה או חונק שורט וכו' והכל בשניות אני נשארת כמעט חסרת אונים במיוחד שהילד הנפגע עומד ובוכה מכאב.

irisgh

New member
מתי בדיוק הם עברו?

ועוד שאלות: בן כמה, כמו שצימעס שאלה. שאלת את ההורים איך הוא בבית היום? איך היה בבית בארץ? שאלה מרכזית בעיני היא האם תמיד היה כזה, או שזה שינוי שחל כשהגיע? הסיבה שאני שואלת היא שיש ילדים שמגיבים בסטרס למעבר, ואז זה עשוי להתבמא באלימות. יש עוד ילדים בכיתה שמדברים עברית פרט אליו? ספרי לנו מה זה 'ניסיתי בטוב'. גם ילדים שחווים משבר מגיבים היטב לגבולות. יש בגן שלכם סדר יום קבוע? הוא יודע מה מצפה לו? בגן מדברים עברית או מה? הוא מסוגל להשתמש במילים או שעדיין לא רכש את שפת המקום? מה לעשות - שילוב של תימלול - אצלו בעברית ובשפת המקום, ושמירה על גבולות חד משמעיים. ה'בטוב' צריך להיות בעיני קשור לטון הרגשי שמועבר. לא להחליק על עצם ההרבצה, אלא להעביר איכשהו שבגן לא מרביצים, מי שמרביץ לא יכול להיות עם חברים ועליו לשבת בצד עד שיוכל שוב, למשל. אבל שיהיה לו ברור שכך או כך את אוהבת אותו ואת בעדו. רק כרגע הוא לא יכול כי הוא מרביץ, ותכף יוכל שוב. בנוסף, לפעמים לנסות לתווך בינו לבין האחרים, שילמד לפתור קונפליקטים בדרכים נוספות. מה את עושה כשהוא מרביץ? הוא בגיל מתאים להושיב אותו בצד?

קודם כל תודה

ובכן הילד בן 4 וחצי וכמו שאני מבינה הוא ילד שובב מטבעו ברור כשמש שזה במיוחד בגלל המעבר, "בטוב" התכוונתי שאני מדברת איתו על העניין והוא ילד שאפשר לדבר איתו הוא מביע את עצמו מצוין יום אחד החלטתי לדבר איתו על הגן בארץ שהוא כנראה מתגעגע אליו הוא הגיב בהתלהבות בגן כל הילדים מדברים עברית חוץ מזה ההורים רוסיים והוא שולט בשפה פרט לזה שאין לו מבטא רוסי

למעלה