לדידי - קצת באיחור.
קודם כל, אני עוקבת אחרייך בדריכות מאז תוצאות המי שפיר בחודש יולי, והצטערתי לשמוע שכבר ילדת. כמו שכתבו רבים אחרים, זיהומים זה דבר נפוץ מאד אצל פגים, ואצל פגים קטנים במיוחד גם עירויי דם הם מאורע שכיח. הילדים שלי נולדו בשבוע 26. גל, הקרימינל הראשי, סבל פעמיים מזיהום פטרייתי, ובלי קשר קיבל בשבועות הראשונים עירויי דם בערך כל יומיים. אחת הסיבות העיקריות היא שמרוב בדיקות דם שלוקחים להם, הדם בגוף אוזל בקצב מסחרר, ואני מניחה שגם המרכיבים שלו יוצאים מאיזון די מהר ומחייבים עירויים נוספים. נטע סבלה גם היא מזיהום, וקיבלה עירויי דם רבים, אבל לא הגיעה לשיאים של גל. למרות הזיהומים, העירויים, חוסר האיזון בלחצי דם בימים הראשונים, הנשמות ממושכות בלחצים מטורפים ומה לא - אף אחד מהם לא סובל מבעיה מוחית, ושטפי הדם שהיו להם היו בדרגה נמוכה וחסרת חשיבות ונספגו. כמו שרופאה (לא דתיה) אמרה לי פעם: לבן שלך יש חוזה עם אלוהים. הרבה מאד זה עניין של מזל, ואני מחזיקה לכם אצבעות שהקטנה תהיה בסדר. אגב, אם הסבירו לכם שיש סכנה לשטפי דם, האם עושים לה אולטראסאונד ראש כדי לשלול את זה? אצל גל, שהיה כאמור פושע רציני, בכל פעם שהיה לו ארוע קשה במיוחד, עשו לו אח"כ אולטראסאונד כדי לוודא שאין שטפי דם, ובנוסף בגיל חודש בערך עושים לכולם US נוסף כדי לראות שאין ציסטות. אני ממליצה לך ולבן זוגך לשאול את הרופאים כמה שיותר שאלות כדי להבין מה קורה ולהיות בתמונה. באיזה בית חולים אתם? מחזיקה לכם אצבעות, מכל הלב, שירה.