ילדתי בשבוע 27

DDNL37

New member
ילדתי בשבוע 27

לפני 8 ימים פגית שהוגדרה במצב טוב. מאתמול יש לה זיהות. הלילה התברר שכדוריות הדם ירדו ל 22,000 וזה מהווה סכנה לשטפי דם (היא קבלה מנות של כדוריות אדומות). האם משהי חותה התנסות קשה זו עם הפג שלה ? איך זה הסתיים?

שלום דידי.

אין לי ניסיון אבל אני מחזיקה לכם אצבעות ומתפללת שהכל יגמר בטוב. תהיו חזקים.

ברוכה הבאה

לשאלתך, לא חוינו זיהום. אנחנו מחזיקים אצבעות ומתפללים לשלומכם. תעדכני בפרטים נוספים. בהצלחה.

גם אנחנו

ילדנו בשבוע 27 ואחרי 6 ימים התפתח זיהום עם חידק עמיד כמעט לכל האנטיביוטיקות . גם אשחר קיבל שלש מנות דם ושתי מנות טרומבוציטים .בכללי הוא עבר את זה כמו גיבור גדול אבל זה בהחלט עצר את העליה במשקל ולקח הרבה זמן עד שמצאו איזה בדיוק אנטיביוטיקה יכולה לו לחידק הזה . סכ"ה לא חוויה נעימה , אבל זה הסתיים בטוב . (השתחחרנו בגיל חודשיים מהפגיה וכעת הוא בן 7 חודשים , מקסים, מקסים, מקסים .)

ועוד שתי מילים

מאחלת לכם שזה יהי הסיבוך האחרון ומכאן והלאה תעלו על דרך המלך... תנצלי טוב את הפורום הזה , אני כל כך הייתי צריכה דבר כזה שהיתי שם בינות למוניטורים . מתפללים בשבילכם!!!

זיהומים בפגיות- נושא כאוב

קודם כל מזל טוב להולדת הפגית, נשמח לשמוע יותר פרטים לגבי משקל הלידה, ומקום הלידה. נושא הזיהומים בפגיות הוא נושא כאוב שנידון פה כבר כמה פעמים, גם אנחנו עברנו [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=444&msgid=4315895']זיהום[/URL], אמנם בשבוע יותר מתקדם ובמשקל יותר גבוה, וגם אנחנו קיבלנו מנות דם. רוב ההרוים לפגים בשבוע מוקדם כאן בפורום עברו [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=444&msgid=4315895']זיהום[/URL], כמו שכתבת זו אכן התנסום קשה מאוד, לראות את הילד במצב הזה. אני מצרפת לך שני קישורים לדברים שנכתבו בפורום בנושא [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=444&msgid=4315895']זיהום[/URL], אני ממליצה לך לעשות חיפוש על המילה [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=444&msgid=4315895']זיהום[/URL] וכך תוכלי למצוא עוד דברים שנכתבו. ומפה אני שולחת לך
ומתפללת שהילדה שלך תעבור את זה מהר

כמה שזה מוכר!

אני ילדתי את גיא בשבוע 28 במשקל 677 גרם. עברנו שלוש פעמים זיהום, מאותו חיידק מגעיל (סטפילוקוקוס אפידרמידיס) שנקרא בעגת הרופאים - סטאפ אפי. החיידק הזה נמצא על העור וכשהוא חודר לדם דרך עירוי או כאשר הידיים לא הכי נקיות (ובגלל זה חשוב להקפיד לשטוף ממש טוב - אני הייתי היסטרית בנושא הזה), אז הוא יכול לגרום לקריסת מערכות. מה שטוב בכל העניין הוא שיש אנטיביוטיקות שמחסלות אותו. כל פעם שגיא חטף זיהום, הרופאים התפללו שזה יהיה החיידק הזה כדי שהם יוכלו להתמודד איתו. לפי דברי הרופאים אצלנו, כיום ניתן להתמודד עם כל סוגי החיידקים. יש אנטיביוטיקות ממש חזקות. לגבי ה - 22 אלף - את בטח מדברת על טסיות הדם ולא על כדוריות הדם. המספר צריך להיות מינימום 150 אלף. אנחנו בשפל הגענו ל - 16 אלף ויצאנו מזה. המספר עלה בעקבות מנות הדם שגיא קיבל וגם האנטיביוטיקה עזרה מאוד כי החיידקים גורמים לירידה הזו. בגלל שגוף הפג קטן, הוא לא מצליח להתגבר לבד ולייצר מספיק טסיות אז פשוט עוזרים לו. מאחלת לכם ששירה תצא מהר מאוד ושזו תהיה ההתנסות היחידה שלכם בחוויות לא נעימות. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור לך.

ברוכות הבאות! ../images/Emo39.gif

למרות הכל ועל-אף הכל, מזל טוב!!! (אני יודעת, זה נשמע קצת מוזר). מאחלת לקטנה התאוששות מהירה ולצערי המשתתפים כאן יכולים לתרום הרבה מנסיונם בנושא.

shirar1

New member
לדידי - קצת באיחור.

קודם כל, אני עוקבת אחרייך בדריכות מאז תוצאות המי שפיר בחודש יולי, והצטערתי לשמוע שכבר ילדת. כמו שכתבו רבים אחרים, זיהומים זה דבר נפוץ מאד אצל פגים, ואצל פגים קטנים במיוחד גם עירויי דם הם מאורע שכיח. הילדים שלי נולדו בשבוע 26. גל, הקרימינל הראשי, סבל פעמיים מזיהום פטרייתי, ובלי קשר קיבל בשבועות הראשונים עירויי דם בערך כל יומיים. אחת הסיבות העיקריות היא שמרוב בדיקות דם שלוקחים להם, הדם בגוף אוזל בקצב מסחרר, ואני מניחה שגם המרכיבים שלו יוצאים מאיזון די מהר ומחייבים עירויים נוספים. נטע סבלה גם היא מזיהום, וקיבלה עירויי דם רבים, אבל לא הגיעה לשיאים של גל. למרות הזיהומים, העירויים, חוסר האיזון בלחצי דם בימים הראשונים, הנשמות ממושכות בלחצים מטורפים ומה לא - אף אחד מהם לא סובל מבעיה מוחית, ושטפי הדם שהיו להם היו בדרגה נמוכה וחסרת חשיבות ונספגו. כמו שרופאה (לא דתיה) אמרה לי פעם: לבן שלך יש חוזה עם אלוהים. הרבה מאד זה עניין של מזל, ואני מחזיקה לכם אצבעות שהקטנה תהיה בסדר. אגב, אם הסבירו לכם שיש סכנה לשטפי דם, האם עושים לה אולטראסאונד ראש כדי לשלול את זה? אצל גל, שהיה כאמור פושע רציני, בכל פעם שהיה לו ארוע קשה במיוחד, עשו לו אח"כ אולטראסאונד כדי לוודא שאין שטפי דם, ובנוסף בגיל חודש בערך עושים לכולם US נוסף כדי לראות שאין ציסטות. אני ממליצה לך ולבן זוגך לשאול את הרופאים כמה שיותר שאלות כדי להבין מה קורה ולהיות בתמונה. באיזה בית חולים אתם? מחזיקה לכם אצבעות, מכל הלב, שירה.

למעלה