ילדי adhd

ילדי adhd ../images/Emo24.gif

ילדיadhd הם לפעמים חסרי מנוחה, חסרי ביטחון, דחויים בחברה, ילדים שלרוב מקבלים "חיזוקים שלילים" מהחברה , מהמורה, בבית, בחברה וכו'אלה ילדים שכועסים מהר על כל דבר לא יודעים לדחות סיפוקים וכו' ולכן על ידי טיפול בדימיון מודרך אנו למעשה מלמדים אותם איך להתגבר על הקשיים שצוינו למעלה.או אפילו אפשר לשוחח אתם מספר פעמים ולתפתף כל פעם איך להתגבר על הבעיות הנ"ל ללמד אותם מהו פחד ואיך מתגברים על פחד ומה יקרה אם נתגבר על הפחד לטוב ולרע מפני שכשהם מתגברים על הפחד, כעס, חרדה,וכו' הם בעצם לומדים לקבל את הבעיה ולהגיע לתוצאות כמו כל ילד אבל בצורה אחרת אם זה על ידי תוספת זמן למבחן אם צריך או ללמוד בכיתה קטנה וכו'. לגבי אהבה לילד - כמובן שכל הורה נותן אהבה לילדו אך כוונתי היתה שכאשר אנו כועסים על הילדים רצוי שאנו נספור עד 10 ובמקום להתיח בפני הילד מילים כמו:אתה עצלן ותמיד תישאר כזה , אתה אף פעם לא תצליח ותלמד אתה לא טוב וכו' אפשר לומר לו ולהעיר לו דרך מילים חיוביים ולא שליים דוגמא:קיבלתה ציון נמוך זה לא נורה בפעם הבאה תשתדל יותר ותביא ציון יותר טוב ובכך אנו מביעים את אהבתנו לילד, את תמיכתנו, מעלים לו את הביטחון, ולא מורידים לו את הביטחון, הילד לא ממורמר ואולי להבא הוא באמת ישתדל יותר. לגבי ילדי הם גם היפרקטיבים-ואני חושבת שלא צריך"לדחוס לילד תרופות" על מנת שהוא יצליח ויגיע לגדולות ואולי בעתיד הוא יפגע מהתרופות, מהרטלין (שמעתי מהורים מנוסים יותר ממני לגבי הרטלין וכו' שהתרופות הזיקו לילדם גם)כי אם הילד יהיה טכנאי ולא מרצה באוניברסיטה לדוגמה בגלל שהוא לא לקח רטלין אז מה? כיום ממליצים לתת רטלין גם לילדים שהם לא היפרקטיבים ולילדים שעם שיתוף פעולה נכון מצד המערכת שזה כולל הורים, פסיכולוג,מורה/גננת תנאים מתאימים כגון תוספת זמן במבחן או הקלות אחרות, אותם הילדים יכולים להתקדם וללמוד לשלוט על ההתנהגות שלהם, ולקבל את עצמם ולאהוב את עצמם בלי לאיים אפילו על התאבדות שזה נובע מחוסר ביטחון. נכון הדרך היא לאורך זמן ויש עליות וירידות ואם כל המערכת תומכת אחת בשניה אז אנו רואים תוצאות נכון שלא ניראה תוצאות מידיות יחסית כמו ילד שלקח רטלין אך בסוף יש תוצאות ודוגמה לכך הם ילדי למרות שהם היפרקטיבים. היום שמעתי מפי פראפיכולוג שמטפל גם בהילין ודימיון מודרך (מורי לדימיון מודרך) שילד שלקח רטלין עשה מספר טיפולים בהילין והוא הצליח לשבת ולחשוב וללמוד דבר שעד הטיפול הוא הצליח רק עם רטלין. שמעתי גם שפעילות ספורטיבית היא טובה לילדים אלו כי גורמת לילדים לנשום נכון לסרעפת דבר שאנו לא עושים תמיד וזה פוגע בזיכרון, בריכוז בחשיבה וכו'ולכן צריך לנשום עמוק ונכון תמיד ולילדים שיש להם בעיות נשימה כמו פוליפים ושקדים הבעיה חריפה יותר וכן רצוי לבדוק גם זה אצל הרופא א.א.ג. כמובן שיהיו ילדים שכל הטיפולים שצינתי לא יועילו להם ואולי רק הרטלין יעזור להם בסוף אך קריאתי מכן תשאירו את הרטלין לעדיפות האחרונה ביותר ותנסו את הטיפול האלטרנטיבילפני לפני כן .
סיגלית

spidergirl

New member
תגידי, קיבלת מכת שמש?

נראה לך שאני אהיה טכנאית במקום מרצה באוניברסיטה? תפסיקי לתקשר עם חייזרים ולשמוע דברים שניחוח עז של בורות עולה מהם, זה מטריח אותי על הבוקר. בת"א לפחות אין שמש הבוקר, אני מקווה שאת עובדת על אנרגיה סולרית.

מובטלים

יש הרבה אנשים מלומדים ופרופסורים ובעלי תארים שלא עובדים והם מובטלים בגלל המצב במשק אז נכון , לא צריך להסתכל על חצי הכוס הריקה אלה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה אבל אני לא חושבת שצריך לתת רטלין בשביל שבני יגיע לגדולות "כי אני רוצה שיצליח" אבל למעשה הוא לא יכול ויחד עם זאת אולי לפגוע בו בגלל התרופה כפי שסיפרו לי אנשים שנתנו את הרטלין וזה גרם לכל מיני בעיות לילד בעיות שלא היו לו לפני חן וכמו כן ניתקלתי גם ברופאים,נוירולוג,פסיכולוג שהם נגד זה, וגם בתיקשורת אנשים בעלי מקצוע מטחום הרפואה מדברים נגד זה. ולא צריך להיות חיזר בשביל לתקשר ולשמוע דעה שהיא אולי נוגדת לך.חוץ מיזה דבר זה ספיטסיפי איני עושה.

zivadina

New member
כל אדם הוא עולם ומלואו

כל אדם הוא עולם ומלואו, כל ילד הוא עולם ומלואו, כל ילד ADHD הוא עולם ומלואו. אנחנו רואים משפחות עם מספר ADHDים שבהן כל בן משפחה שונה לגמרי מאחיו/ ההורה שלו. אם הטיפולים האלטרנטיביים האלה מכניסים את כולנו לאותה המשבצת, הם ממש לא מתאימים לי. אין משבצת אחת שמתאימה לכולנו רק מפני שיש לנו ADHD.

תשובה לכל אדם הוא עולם ומלואו../images/Emo189.gif

נכון אני מסכימה אתך שכל אדם הוא יחיד ומיוחד וכל אדם הוא עולם ומלואו אני פשוט לא מבינה למה את מתקיפה אותי על דעה שהבאתי והיא נוגדת לשלך? אני הבאתי כאן בפורום עוד אפשרויות טיפול שאני מכירה מניסיוני עם בני משפחתי וששמעתי ממטפלים ומטופלים על הצלחות ,כל אחד יעשה את הישר בעיניו, כמובן שזה לא אני שיקבע לכל אחד איך לטפל בילדו או בקושי וכמובן שלא לכל ילד מתאים את אותו הטיפול שהאחר קיבל ועובדה לכך היא שיש לי 3 ילדים וכל אחד אחר קיבל טיפול אחר.ולא קיבלו רטלין. אני בסך הכל רוצה לעזור ולהציג את כל האפשרויות שאני מכירה ולא מכירה ששמעתי ועשיתי וכל אחד יקח לו את הטיפול שמתאים לו אם נקיפות מצפון או בלי נקיפות מצפון ,ובין אם את חוששת או לא חוששת וכמובן שהמילה האחרונה בסוף תיהיה שלכם ההורים .

spidergirl

New member
הילד שלך אולי לא יכול

אני דווקא כן גם תעסוקתית וגם לימודית. לא לומדים בשביל למצוא עבודה, זה פרימיטיבי לחשוב ככה. לומדים כי זה מעניין ומספק ומפתח. אני בחיים לא אסתפק בלהיות טכנאית רק כי זה קל. אם יש לי יכולת שכלית ליותר, אני אמצה אותה. חשבת אולי שהילד רוצה ללמוד כי הוא רוצה להצליח בלי קשר אלייך? נורא קל להוריד את הרף רק שהילד ירגיש בסדר עם עצמו במקום לעזור לו לטפס למעלה, מקסימום לרקוח לו משהו מכמה צמחים נבולים ולהגיד לו שזה יעזור לו להתרכז. ודי להשמצות חסרות הבסיס. העובדות הן שריטלין היא תרופה בטוחה, ואם נוטלים אותה תחת פיקוח רפואי ובמינונים המתאימים אין היא מזיקה. יפה שאת מקשיבה לסיינטולוגים שישמחו לנצל את מצוקתו של ילדך בעוד כמה שנים לצרכיהם. די לבורות הזו, שבי עם חומר מהימן ותקראי ואחר כך תגבשי דעה.

charmed guy

New member
"ךתקשר עם חייזרים".... הרגת אותי

קיבלתי בגללך התקף צחוק....

לסיגלים שלום

את מציאה גישה שונה מהמקובלת לטיפול ב ADHD. הטיפול הריטלין לא אמור לרפא את ה ADHD אלא לחזק את התכונות החלשות ומהפריעות שנגרמים בעטיה. לגבי רפואה משלימה, ובכלל זה הילינג, חוצנים, דמיון מודרך - אגב הילרים טובים לרוב משלבים, כן זה יכול לעבוד. אבל זה לא שווה לכל כיס וזה לוקח זמןץ. עם ילדים אין זמן. נכון שאין תחליף לאהבה ותמיכה ואם דמיון מודרל אםשר לעשות המון וחשוב כי זה הכלי החזק ביותר של קלוי קשב אבל כאשר דנים בילדים זה לא יכול לבוא במקום, אלא תהליך שלוקח זמן. אני מבוגר יש לי זמן ואני מחפש 7 שנים את הטיפול המתאים. אני עושה עבודה, מגיע למודעות אבל... לי יש זמן, לילד אין. ילד שיחכה 3 שנים של דחייה, תיסכול, חוסר הצלחה יהיה קשה מאוד לטל בו אחר זה. לגבי דבר אחר שאמרת... אסור להגיב לילד שלא הצליח לא נורא מבחן הרבה תשתדל יותר תצליל יותר, זה מיאש, זה לא טמפטי, זה כמו להגיד לילד שבא לספר חוויה זה לא נוראה. אל תשפטי, תתמכי. במקום להדגיש את העובדות תתיחסי לרגש, אתה כועס, אתה מאוכזב. לדבר על הרגשות ועל ההשקעה ועל על הציונים. נקודה אחרונה, אין חייה כו ריפוי קשב, היות שאך אחד לא רוצה שיכחו לו את זה אלא שיפיחיתו את הדברים המפריעים בה. זו תכונה, שהיא קיצנית היא מפריעה, אשפר במודעות בעבודה ובכל צורותה טיפול המשלימות להקל על מאפיינים אחדים, אבל כאשר עוסקים בילדים אין זמן. ואני מופתע שאשה שרואה תמונה הוליסטית מציע ניתוח פוליפים. זה איבר שקיבלנו מהבורא ויש לו כנראה חשיבות , אז אל תמהרי להוציא פטליפים כי הם מפריעים למשהו אחר גיל

לגיל שלום

ביתי היא תאומה שאובחנה עם בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה לצערי היא אובחנה במשפחתי אחרונה ואפשר לומר שהפסידה שנה וחצי מילימודיה בגלל שלא אובחנה בזמן וזאת אני שמצאתי שיש אלצה קושי (ואובחנה מאוחר כי אצל בנות עד כמה שאמרו לי וקראתי יותר קשה לגלות את הקשיים מאשר אצל הבנים, כמובן לא אצל כולן אני לא מכלילה)ומין הסתם עד שאתה הולך לאיבחונים ונוירולוגים והמערכת בבית הספר מתארגנת בהתאם על מנת לתת הקלות למינהם ובכלל עד שאותו בית- הספרלא ראה את כל הנירת למרות שידע שיש סיכוי שגם היא לוקה בקשיים מסיימים שבחלקם ידעתי לזהות ובחלקם לו אך המילה האחרונה היא של הרופא לקח זמן רב מאוד ,לילדהיש בין היתר בעיות זיכרון ובמקרה דיברתי עם גננת לחינוך מיוחדשהכרתי ובעלה רופא והיא אמרה לי שיש קשר בין זיכרון לפוליפים ושקדיםאכן בדקתי את הנושא עם פרופסור א.א.ג ומתברר שיש קשר והמצב מבחינת הבעיות והלקויות יכולות להסתדר עד כ-30%ובאמת ניתחתי אחרי שהפרופסור בדק ואישר ואז הילדה היתחילה ללמוד ולהעתיק מהלוח שדבר זה היה קשה לה מאוד מאוד, נכון עדין יש עוד בעיות של קשב וריכוז אבל לפחות חלק מהלקויות פתרתי , וגם אני נותחתי בילדותי ואני חיה עם זה יפה מאוד ,אז נכון זה איבר שה' נתן אבל אם הוא פגום או פוגע מה עושים? הרי גם איברים אחרים אנו מורידים כי צריך למרות שלא הינו רוצים. לגבי הוצאות הטיפולים, נכון שהיום זה יקר כי זה עדיין חדש בשוק באופן יחסי אבל היום קופות החולים והרפואה התחילו להכיר בטיפול זה והם אפילו מממנים את הטיפולים ואנו משלמים סכום סימלי בלבד ורעיה לכך היא שבני הראשון שאובחן אצל נירולוג ילדים הכי טוב בדרום טען שבני הוא היפרקטיבי והוא במשך שנתיים עשה לי את המוות לקחתי אותו לטיפול רפקסולוגי דרך הקופה הכללית והמטפל אמר לי הוא לא היפר הוא אנרגתי מאוד ועם הזמן וטיפולים על מנת להרגיע הוא ירגע והוא אחרי 8 טיפולים בלבד באמת הוא נירגע לא שהיום אין לו התפרצויות וליקויים אך היצלחתי לדכא את ההיפראשר כך הבחין הנירולוג. ולגבי האהבה- המישפט שאמרתי כמובן שזה לא המילים שאני שמה בפיכם כל אחד יתמוך בילדו איך שהוא רוצה אך רצוי בלי האשמות נגדו והתחות ולהזכיר לו כמה שהוא לא בסדר ,לא טוב או כל מילה אחרת (אל תתפסו אותי בכתנות כי את זה אתם תחליטו מה להגיד ולא אני,פשוט באה להעביר כאן עוד אפשרות על מנת לקל וכמובן שלא הכל יהיה טוב לכולם וזה בסדר). תודה לך גיל ושיהיה לך בהצלחה

oranger

New member
אמנם איני רופאה,

למה את לא מפרידה בין 2 בעיות שונות: הוצאת השקדים נובעת מצורך רפואי מסויים - ולאחר מכן, כפי שהיינו מצפים מכל ניתוח, יש שיפור במצב - אשר נפגע בעקבות אותה בעיה רפואית. ואותן בעיות שנפתרו בעקבות הניתוח - נבעו מהשקדים שנדרש להוציאם - ואין לזה כל קשר לבעיות קשב וריכוז (גם אם אפשר לומר שהיתה השפעה על כך כתוצאה מהבעיה. נניח. כמו שכואב הראש אז קשה להתרכז). לחוד יש את בעיית הקשב והריכוז שהיא אורגנית ועומדת בפני עצמה, ושום איבר מיותר או חסר (טוב, חוץ ממוח) לא ישנה את נוכחותה. יש לטפל בשקדים לחוד וב-ADHD לחוד. אין קשר. לא מבינה את ההתעקשות הזו לציין את הניתוח שקדים (גם אם יש מתאם גבוה באוכלוסיה בין בעיות שקדים ל-ADHD), זה אולי מפריע ולא תורם להתמודדות - אבל לא שם נמצאת משטרת הדופאמין.

גם אני איני רופאה

הפרופסור של א.א.ג אמר לי שיש קשר ישיר בין פוליפים ושקדים לבין המוח כלומר שאנו נושמים דרך הפה והאף וכך מגיע חמצן למוח אך אם יש קושי/בעיה בנשימה המערכת לא מתפקדת כמו שצריך ואז לא מגיע מספיק חמצן למוח וזה מתבטה בכל מיני בעיות וקשיים, עיפות, ריכוז, הקשבה וכו' כל אחד זה אינדיבידואל אז תתארי לך ילד עם בעיות קשב וריכוז שלא יכול לעמוד בקצב העתקה מהלוח או ליזכור כמו הקושי שהיה לביתי עד כמה הוא מתוסכל? כאשר בניתוח אחד פשוט למדי באופן יחסי יכול לעזור לאותו ילד להתקדם בעוד צעד אם אי אפשר בהכל? ולשפר קושי. איני יודעת ובאמת איני יודעת ואל תתפסו אותי במילה כי איני רופאה אבל אולי יש קשר בין הדופאמין להספק כמות החמצן למוח או לאכילת אוכל מתוק שהרי אומרים שזה אחד הגורמים להיפרקטיביות ויש קשר בין זה לבין הדופאמין ואם אין קשר בין 3 הדבריםאו יש אשמח לשמוע תגובה בנידון. שיהיה לך בהצלחה

zivadina

New member
כדאי שתלמדי את החומר לפני שאת מטיפה

כי את מה שאת מתחילה ללמוד עכשיו כבר למדנו מזמן, ויש לנו על כך ספרייה ענפה של חומר מקצועי. אנחנו ב"עסק הזה" לפחות חמש שנים (וגם עשר), והפורום מלא אנשי מקצוע (כדוגמת הדוקטורנט גיל מאור) בתחום ההתנהגותי, הרפואי והלימודי אשר מעשירים אותנו בידע שלהם. אנחנו מיישמים את הידע הזה ורואים תוצאות. הטיפולים שאנו נותנים לילדינו כבר מזמן אינם "ניסוי ותהייה" אלא הליכה קדימה עם התייעצויות בכל בעייה חדשה שצצה בדרך. אנחנו מוכנים ללמד אותך את הדרך המוצלחת שלנו, ומבקשים ממך לא להטיף לדרך הנסיונית שלך.

oranger

New member
בעיה בשקדים אולי תגרום לתופעות מסויימות

בהן בעיות בריכוז וכו' - אבל זה לא גורם לADHD עצמו, שהוא הפרעה אורגנית. תבדילי בין הבעיה עצמה ADHD לבין דברים אחרים שגורמים לתופעות דומות. ולכן באבחון בודקים תמיד אפשרויות שבעיות הריכוז נובעות ממקור אחר, פיזי או נפשי - זה לאו דווקא ADHD. לא אמרתי שלא מדובר במקרה זה גם ב-ADHD, אבל ניתוח שקדים לא פתר את הבעיה, אלא את מה שהוא בעצמו יצר - וזה לא ADHD! אגב, למה במערכת הנשימה ונושא השקדים את כן נעזרת ברפואה לא בדרכים האלטרנטיביות? כי זה נראה לך יותר "אמיתי" מקיומו הביולוגי של ADHD? מה ההבדל? שניהם דברים פיזיים, אז למה במקרה אחד את תומכת בנטישת טיפול רפואי קונבנציונאלי לחלוטין ובשני זה נראה שאת כמעט מעודדת ניתוח שקדים להמונים? הדר' הוא לא.א.ג, לא לנוירולוגיה או פסיכיאטריה או מה שזה לא יהיה. תפרידי בין הבעיה עצמה ADHD לבין תסמינים דומים שנובעים ממשהו אחר, שאותו יש לפתור.

כמה דברים

ראשית, תודה על התגובה המפורטת, גם איני רופא, אני עוסק במחקר מהרקע של מדעי חברה/התנהגות. עד היום, לאחר שלוש שנים של עבודה על מאגרי מיידע, ואני חוקר הרבה בתחום הקומורבידיות (תחלואה נחלוות) לא מצאתי אינדקציה לפוליפים והפרעות בלמידה/הפרעות קשב, כאשר האבחון הוא ADHD. קשב הוא דבר מאוד פגיע שיכול להפיגע מפעילות אורגנית או מצב נפשי. חוסר חמצן הוא בהחלט מרכיב הפוגע בקשב ובקצב חילוף החומרים,שאף הוא תורם לפגיעה בקשב. אבל אז הפגיעה בקשב לא נובעת מ ADHD והאבחנה של הפרעת קשב היא משנית לתמונה קלינית אחרת. אין בספרות, לפי מה שידוע לי, קשר בין ADHD לפיפילים/שקדים. יש קשב משני, שמדבר חוקר אחד בשם האריס קולטר שמתיילב לקשר שבין דלקות גרון ותחלואה רבה בגיל הרך, והפרעות נוירולוגיות כשתי גורמים שהם החמרה כתגובה לחיסונים. בגלל המרכיב של תחלואה נלוות אני ממליץ לאבחן אצלפסיכאטר ולא נוירולוג. . מההיכרות שלי עם רפקסולוגיה נקודתית זה יכול לעזור להרגעה, להרגבת הקשב, אבל לא להעלים את הבעיה, אלא נקודותית לטפל בבעיה לטווח השםעה מוגבל. קימות בעיות כמו תפקוד לקוי של אברים שהרפלקסולוגיה יכולה לשחרר אנגיות מהם ולהחזירם לשיווי משקל, אבל בהפרעות קשב ויודגש שנובעות מהפרעת קשב אורגנית-מולדית- ADHD, קיים חוסר בשדר העצב דופמין, הרפלקסולוגיה לא תייצר יש מאין, היא יכולה להקל על הספיגה של הדופמין בקולטן של תא סמוך, ובזה לתרום להקלה בבעיה (הבעיה השניה שקשורה עצבית להפרעת קשב). היא יכולה לעורר את המוח, אבל אין בה את המרכיב שיישמור על העוררות מוחית שהושגה באזור מסויים. חשוב מאוד לשלב בין רפואה משלימה מכל סוג שאת מאמינה ובו ורואה שהוא יעיל למשתמש, לצד טיפול קונבציונלי. המטרה לטווח המיידע הלקל על הילד ולאשפר התסגלות לטווח הארוך הקלה משמעותית בטיפול ושימש מזערי בתרופות. אצל ילדים אין זמן לחכות עד שיימצא הטיפול המתאים. גם את עשית זאת ששלב פוליפים עם משלימה. והתערבות כררוגית היא מעל ויותר מה שעושים להפרעות קשב, וגם זה לא פותר את הבעיה. לדעתי, לא ניתן לפתור את הבעיה אלא רק להקל על הספמטומים המפריעים שלה. הפרעת קשב היא חשיבה ופעילות אחרת של המוח- המוח עובד על פי הקשרים אסוצאטיבים ולא לוגים. רוב החברה בנויה על קשר לוגי הם לא. כל האורגניזם שלהם מוביל לסוג עיבוד מידע כזה. קשה לשנות זאת על ידי התערבות, ויגידו גם שאי אפשר בכל מקרה, שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך התערבותית שתחליטו גיל.

fire storm

New member
פתרון ל ADHD!

הסרת השקדים לבעיית זיכרון- השקדים דופקים משהו באספקת החמצן למוח. איך מתבטא ADHD? חוסר ריכוז והיפר אקטיביות! ומה הילד עושה? מתרוצץ ומדבר. איך נפתור את זה? *** החלק הבא קצת בוטה, אבל לדעתי הוא הקבלה מתאימה*** נסיר את הרגליים של הילד, כדי שלא ייקפוץ, את היד שלא כותבת, גם נסיר, כדי שלא יוכל להתרוצץ בעזרת הידיים, את המיתרי קול גם נסיר, כדי שלא ידבר עם חברים, ואם הילד תמיד מוסחת דעתו בעזרת מראות מגרים- נסיר את עיניו! ככה הילד לא ישתולל! ככה את הצגת את זה בערך.

gdv

New member
לא נעים להגיד

אבל לא כדאי שכולנו נשתוק, סיגלית אמרה את דברה. ובכך שאנחנו עונים אנחנו רק נותנים לה עוד ועוד אפשרויות להגיב. להורה הטירון יש הרבה אפשרויות בפורום ללמוד את כל מה שהוא או היא צריכים, וכל זה אודות למנהלות ולמומחים שמתארחים. תנו לדברים לדבר בעד עצמם! דרך אגב לאחרונה התפרסם במדיה על אנשים שהם מגיבים מקצועיים, זאת אומרת הם מקבלים כסף מחברות שיש להן אינטרס, כדי להגיב בפורומים. משום מה נראה לי שיש לנו עניין עם אחת כזאת.

alongili

New member
הדברים יצאו מכלל פרופורציה...

שוחחתי עם סיגלית, היא הרגישה מותקפת וניסתה להתגונן, מהכרות אישי איתה אני יודעת שהיא איננה טובה בהתבטויות בכתב, והדברים יצאו מכלל פרופורציה... היא הבטיחה לא להגיב יותר בעיניין, היא לקחה את המאורע המצער הזה בפורום די קשה ובסופו של דבר יצאה פגועה, כוונותיה היו תמימות לחלוטין... היא לא אינטרסנטית, וטעתה, תכונה של בני-אנוש... בכל מקרה היא תמנע מלהיכנס לפורום. המשך שבוע טוב, גילי

תגובה חשובה ואין ספק שכוונתה טובה

אני יכול להגיד לך שכל התשובות שלי היו לעזור לה ולא לתקוף אותה. ולעזור לאחרים ללמוד מהמקרה. אני רואה בשילוב בין רפואה משלימה לרגילה כמשהו חיוני. ייתכן ומה שהיא הציגה זהנ לא הפרעת קשב ADHD אלא ספמטום משני והטיפול שהיא עושה עוזר זה נפלא וייתכן שרבים יכלו ללמוד ממנו. חשוב ללמוד כל הזמן ולבצע אבחנה מבדלת בין הפרעת קשב ודברים נוספים. הפרעה בקשב שאינה נובע מ ADD רפואה משלימה יכולה לעזור. כמשתתף, צר לי שהיא נפגעה, ואם יש דרך שבה פגעתי בה ואוכלת להתנצל על כך העשה זאת אישית ועל גבי הפורום. גיל

תודה לגיל מאור../images/Emo151.gif

גיל ברצוני לומר לך מס' דברים (וסליחה שאני עונה לך לאחר מספ' ימים): 1) מדבריך לא ניפגעתי אלה להיפך למדתי והלוואי ומס' אנשים היו נוהגים כמוך ולא משמיצים או מכנים בשמות. 2) אני בתחילת דברי אמרתי שרצוי לנסות כל טיפול אחר ואם זה לא יועיל אז לקחת רטלין.זו דעתי בלבד אך כל אחד יעשה מה שטוב לו. 3)אני באופן אישי אני לא נגד טיפול קונבציונלי ועובדה שטיפלתי בילדי בטיפול קונבציונלי אך לגבי הרטלין בלבד ואני מדגישה לגבי הרטלין בלבד שמעתי ביקורות שליליות מאוד כמו באותה מידה ביקורות חיוביות מאוד שזה מפחיד אותי לתת את הרטלין , נכון ישנם תרופות שאנו משתמשים אתם והם אולי אפילו יותר גרועים מהרטלין אך אני לא יודעת מזה מן הסתם כי לא עשו "רעש"והעבירו הרבה ביקורות על אותם התרופות כמו הרטלין. 4) ביקורות שליליות שמעתי מכולם :מאנשים שטופלו ונפגעו,מאנשי מקצוע, כמובן שלא מכולם ,מהתיקשורת שאף אחד לא קם ואמר חד משמעי שמה שנאמר בתקשורת זה לא נכון, ותמיד היו דעות לכאן ולכאן, מבחינתי ומה שאני שמעתי כמעת באותה מידה.גם נגד הרטלין וגם בעד הרטלין. 5) אתה נתתה לי נקודה למחשבה שיכול להיות שלילדי קיים סימפטום משני להפרעת קשב adhd האם אתה מוכן לפרט מה זה הסימפטום ואיך אפשר להבדילו מ-adhd ? 6) נירולוג ילדים בכיר שמכירים אותו וממליצים עליו כאן בפורום הוא שאיבחן את ילדי וקבע שיש להם adhd אך ככול שעובר הזמן אני רואה שילדי לא עם ה-h כמו שכולם מספרים היתכן שהנירולוג טעה?לילדי יש להם קישלונות ובאותה מידה גם הצלחות האם זה עדין ילד עם adhd 7) ברצוני עוד לשאול ילד עם בעיות קשב וריכוז adhd אשר הרטלין לא מתאים לו, איזה טיפול עוד ניתן לתת לו אם לא האלטרנטיבי ?, שהרי אנו יודעים שכל הטיפולים הם להקלה בלבד לפרק זמן קצר והם לא מרפאים את הבעיה. 8)אודה לך אם תענה לי ושיהיה בהצלחה לכולם אם כל טיפול.

spidergirl

New member
את זה קשה להגיד

גב' שמש עילגת למדי ובורה. אדיוט מי שישלם לה כסף.

למעלה