ילדי ADHD - גדילה

irisy1

New member
ילדי ADHD - גדילה

ראיתי בפורום התייחסות לכך שהגדילה אצל ילדי ADHD שונה מבקשת לקבל קישורים או מידע נוסף. הבת שלי כמעט 14 מטופלת בריטלין מגיל 9. בילדות קומתה היתה גבוהה יחסית - הגדילה נעצרה (הואטה מאוד) עם קבלת וסת בגיל 11.5. צמיחה מואצת של 10 ס"מ התרחשה בין גיל 8-9 (בין כיתה ג' לכיתה ד') ומאז הגדילה איטית מאוד (בגיל 8 היתה בסביבות 1.40 מ' בגיל 11 1.50 ומאז נוספו עוד שלושה ס"מ ). עוד לציין שלפי צילום כף יד בגיל 12.5 גיל העצמות היה 14. לציין שאני מאוד גבוהה 01.74 ובעלי ממוצע. תודה

TikvaBonneh

New member
גדילה

הבת שלי לא לוקחת ריטלין, היא בת 13 וקיבלה וסת בגיל 11.5 וגם אצלה הגדילה הואטה מאוד לאחר שבכיתה ד היתה הכי גבוהה בכיתה, וכעת היא 10 ס"מ יותר נמוכה ממני.

zivadina

New member
גדילה של ילד ADHD

קודם כל, למיטב ידיעתי, הגדילה נעצרת לאחר קבלת הוסת. שנית, במחקרים מדעיים שבדקו את השפעת ריטלין על הגדילה, נמצא שהיה פיגור קטן ביותר בגדילה, והילדים הגיעו בסופו של דבר לגובה האופטימלי שלהם לקראת גיל 18. אצלנו בבית הילד שהשתמש בריטלין מגיל 10 הוא גם הכי גבוה, והבת שהתחילה עם ריטלין רק בגיל 16.5 היא הכי נמוכה.

irisy1

New member
גדילה

אולי אפשר להפנות את השאלה לד"ר מנור - קראתי בפורום שלטענתה יש לילדים האלה עקומת גדילה שונה. אם אפשר היה לבקש ממנה להרחיב ולהפנות למקורות. אני מכירה את הדעה שעל-פיה ההפסקות בחופשות בשבתות וחגים מפצות, ושאין שינוי מהותי בגובה הסופי של ילדים שנוטלים ריטלין אבל בכ"ז. תודה

למעלה