ילדי המקסים גם אלים

miri45

New member
ילדי המקסים גם אלים

בני בן 13.5 שמן מאוד, ילד חביב על הבריות ובדרן אך בבית הוא כעסן, מורד ואלים מילולית ופיזית, אין לו משמעת עצמית אך הוא אחראי במשימן המוטלות עליו, בבית הספר הוא הולך בשביל הנוכחות, במקצועות אהובים משתדל מעט יותר (בשנה שלא השתמש כאשר לא השתמש ברטלין או קונצרטה) הוא מתעצל ואין לו בעיה לבטל טיולים וימי כיף משפחתיים. הילד קיבל ריטלין 30 מ"ג (ע"פי משקלו) לבית הספר לשנה הקרובה ושאלותי הן: 1. האם מומלץ לתת לו (ריטלין) גם בבית בימי החופש? (קשה לי מאוד) 2. האם יש טיפול פסיכולוגי פרטני או קבוצתי מתאים לו? 3. האם הטיפולים שהוא צריך לעבור הינם רק באופן פרטי או יש גם סבסוד של המוסדות או גורמים אחרים כלשהם? 4. כיצד עלי לנהוג איתו כאשר הוא מסרב לקבל כדור או לעבור טיפול כלשהו המוצע לו. (אני רוצה לציין שהילד רגיש מאוד וכל נסיון ללחוץ או לשכנע מתקבלים בהתנגדות חזקה מצידו).
 
מניסיוני האישי כאם לילד ADHD

עם בעיות התנהגות והתפרצויות זעם, ממליצה לכם לגשת לפסיכיאטר המתמחה בADHD ולהתיעץ. בנוסף, נמצאה יעילות רבה בטיפול אצל פסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי. ממליצה מאוד לתת ריטלין גם בחופשות. כפי שקשה לך, לילד בטח לא קל יותר. טיפול תרופתי בבית מאפשר לשפר את מערכת היחסים במשפחה!!
 

דליה.ד

New member
כמובן להתייעץ עם רופא מומחה

הילד עבר את הגיל בו הוא פטור מאחריות פלילית וזה ממש מסוכן מבחינתו להיות אימפולסיבי ואלים והמחיר עלול להיות גבוה מאוד. עם בני (בגיל 12 היו בעיות התנהגות קשות, אלימות וונדליזם) עשינו שינוי תרופתי ועברנו לקונצרטה, בנוסף הילד עבר טיפול קוגניטיבי התנהגותי וכן הוראה מתקנת וחוג תופים (מעולה להוצאת ה"נרבים"). התוצאות הן כיוםהוא בן 15, חמוד, ללא בעיות התנהגות ומשמעת לחלוטין. משתף פעולה בנטילת התרופה ומתקדם מאוד מבחינה חברתית.
 
למעלה