ילדים

nirsyeah

New member
ילדים

שלום ! שמי ניר ואני ולאחרונה יוצא לי לעבוד הרבה עם ילדים . ברצוני לקבל מידע לגבי אופן הטיפול בילדים בכל הקשור להחייאה (מס" הנשמות,לחיצות,דופק וכול ...) דבר נוסף מהם מדדים תקינים אצל ילדים בשונה מהמבוגרים ...? האם הסכימה שונה בטיפול בילדים ובמה ... ולבסוף מה השוני בין רפואה דחופה בילדים למבוגרים מי שיוכל לציין הבדלים אלו ... בתודה מראש . ניר.

Daffynes

New member
אולי זה יעזור...

אני לא בין המומחים פה אבל.... בהחיאה לילד, אחרי בדיקת הכרה והזעקת עזרה, בודקים נשימה (4 שניות) ובמידה ואין נשמה- שתי הנשמות. מודדים דופק (גם 4 שניות) ובמידה ואין- 15 עישויים- במיקום של אצבע מעל קשת חיבור הצלעות, ביד אחת, ואז ממשיכים כרגיל (עיסויים\הנשמות 15\2) עד אחרי דקה ששוב מודדים דופק... מקווה שזה עזר במשהו:)

nikonit

New member
החייאה (בילדים ובכלל)

ניר שלום! אנחנו יכולים להסביר לך, ולתת מספרים מכאן ועד להודעה חדשה.. (סתם, אין כ"כ הרבה מספרי לתת) אבל זה לא יעזור! כדי לדעת איך להחיות ילדים עליך ללכת לפחות לקורס נאמני החייאה של מד"א, אבל עדיף לקורס מע"רים (יתן לך כלים לטיפול ביותר מקרים), שם המדריך יתן לך את כל הכלים לטיפול במקרים האלה. מבחינת הטכניקה עצמה, יש הבדל בין החייאה בילד להחייאה במבוגר, וזה דברים שצריך להתנסות בהם. גם מה שכן עובד אותו דבר, בוא נחשוב רגע יחד - מה הסיכוי, שבמקרה אמת אתה תזכור איזה מספרים בדיוק כתבו לך בפורום? ועכשיו תדמיין את אותו מקרה אמת, אחרי שהתאמנת כבר למקרה הזה בדיוק? הבהרתי את הנקודה שלי? אגב, אם מארגנים קבוצה של כמה אנשי חינוך שעוברת את הקורס ביחד, בד"כ המדריך יוכל לתת יותר טיפים ודגשים רלוונטיים לגילאים הנידונים, כך שכדאי לך לבדוק מה קורה עם מכריך בתחום. מנסיון, קורס מע"רים, או השתלמות נאמני החייאה, מתרחשים במסגרות זמן מאוד קצרות, וקבוצה הומוגנית בסוג הפעילות העומדת בפניה, מאפשרת למדריך להיות יותר רלוונטי ליותר אנשים (יש הבדל בין סוגי המקרים הצפויים למי שעומד ללוות טיולים, מי שעובד בבי"ס, מי שסתם רוצה לדעת מה לעשות עם מישהו יפול לפניו ברחוב, מישהו שעובד במוסד גריאטרי או מי שעולה על אמבולנס. הבסיס הוא אותו דבר, אבל הטיפים והדגשים בין הנושאים יכולים קצת להשתנות). מצטערת שאני לא נותנת לך את מהש שביקשת, אבל לדעתי זה פשוט לא נכון לעשות את זה. שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה, ניקוניט. (גם אחת שעובדת הרבה עם ילדים)

שרשרת ההישרדות בילדים - חשוב

בשונה ממבוגרים - אצל ילדים חשוב קודם לבצע הנשמה ועיסויים משך כדקה, ורק אח"כ הזעקת עזרה.

Daffynes

New member
באמת??

אנחנו למדנו שהדקה הזו היא רק בהחיאת תינוק............

את צודקת זאת טעות

ילדים מזעיקים עזרה בהתחלה ישר אחרי ב. הכרה רק תינוקות שהקצב אצלם חייב להיות מאוד מאוד מהיר הנטן הוא אחרי ה4 סטטים קוראים לנטן!! כמובן שאם מישהו מסביב יקרא לנטן בנתיים זה יהיה מאוד טוב

Yardennn

New member
סתם לידע כללי...

הזעקת עזרה בתינוקות לאחר דקת החייאה נעשית מסיבה אחת פשוטה- הרקע לחוסר הכרה בתינוק ברוב במקרים נגרמת כתוצאה מאספירציה, שלא כמו אצל מבוגרים על רקע לבבי (MI וכו'), לכן פתיחת נתיב אויר וסילוק ההפרשות המיידי- 2 הנשמות הזהב והעיסויים יכלים להיות הרבה יותר אפקטיביים בו ברגע.

החייאת ילדים

החייאת ילדים שונה משל מבוגרים.. דבר ראשון ההגדרה של ילד היא מגיל 1-8 אבל מדד מדוייק יותר הוא מ10קילו ל40 אם אתה יודע את סכמת ההחייאה במבוגר אז אתה תבין יותר על מה אני מדברת ב. הכרה (מילולי וכאב- צביטה בטרפז) Airway גריפת אספירציות, סילוק גוף זר, והטיית מצח סנטר Breathing בדיקת נשימה 4 שניות אם יש נשימה תשמור על נתיב אוויר אם אין נשימה 2 הנשמות Circulation בדיקת דופק 10 שניות אם יש דופק הנשמה כל 4 שניות אם אין דופק אתה מחפש מקום עיסוי עם הקמיצה.. מדרגה ואז עם 2 אצבעות נוספות במקום 3 ואת העיסויי עם יד אחת לא ללחוץ עמוד כמו אצל מבוגר ההחייאה עצמה היא 1:5 הנשמה עיסויים 15 סטים מסיימים ב2 הנשמות תמיד ובדיקת דופק אצל ילדים המדד התקין של נשימה 18-12 לעומת מבוגר הוא 18-24 בדקה מבוגר דופק 60-80 מבוגר 100-120 ילד ול"ד מבוגר סיסטולה 90-140 דיאסטולה 60-90 סיסטולה ילד: 80+הגיל כפול שתיים דיאסטולה הסיס' פחות 30 בכל מקרה אם אתה רוצה אתה יכול לפנות אליי במסר או באייסיקיו לכל שאלה בתקווה שאני ידע לענות

שיגיד איפה הוא למד את זה..

בפרוטוקול של מדא זה בסוף הנטן אני מסיימת קורס מער החודש אז זה כנראה הכי חדש

תיקון

זה שסיימת קורס מע"ר לפני חודש לא אומר כלום, יש מדריכים שמלמדים חומר שיצא מהתקן גם לפני שנתיים (מכירה כאלו) בכל אופן בדיקה נשימה ודופק בכולם הוא 10 שניות יחס עיסויים הנשמות בילדים הוא 2:15 ובמידה והילד קטן או יש פגיעה ברצף ההחייאה רק אז ועד אז יהיה 1:5 מציאת מקום עיסוי בילד תתרחש אצבע מעל מפגש הצלעות ובאמצעות יד אחת כל הפעולות יתרחשו ביתר עדינות (בדיקת הכרה, קיבוע ראש, הנשמות ועיסויים) בכדי לא לפגוע בילד אגב ישנם הרבה גורמים לח.ה בתינוקות כאשר השכיח ביותר הוא חנק מגוף זר ולאו דווקא אספירציות, גורם נוסף הוא הפסקות נשימה... זה על פי עדכונים אחרונים של מחלקת הדרכה אגב בהדיוטות מלמדים לבדוק ישר דופק ולהתחיל ישר עיסויים

amitp

New member
הוא למד את זה

בקורס פאראמדיקים...
הוא פשוט התלבלב, וכתב ילדים במקום תינוקות.

paradan

New member
הדיוטות ושרשרת הישרדות

בהדיוטות לא מלמדים כלל בדיקת דופק. האינדיקציה בשבילם להתחיל בעיסויים היא היעדר סימני סירקולציה - נשימה, תזוזה, שיעול. לגבי שרשרת הישרדות בילדים ותינוקות: העדכון האחרון של PALS ןACLS הגדיר שני עקרונות PHONE FAST וPHONE FIRST PHONE FIRST אשר משמעותו היא הזעקת עזרה קודם מתאים למבוגרים שלרוב אצלם הסיבה לדום לב ונשימה היא כשל לבבי כלשהו המצריך מכות חשמל ו/או טיפול תרופתי וחשוב שהם יקבלו אותו כמה שיותר מוקדם. אצל ילדים ותינוקות (חלוקה גסה - עד גיל 8) הסיבה לדום לב היא בעיקר אי ספיקה נשימתית ואם הם כבר מגיעים למצב של דום לב הסיכויים להחיותם שואפים לאפס כבר מההתחלה. על כן בילדים ותינוקות מתאים העיקרון של הזעקת עזרה ראשונה בהקדם כך שאם צריך להחליט בין לבצע החייאה עכשיו או ללכת להזעיק עזרה יש קודם לבצע החייאה ורק אם אין תגובה אחרי זמן קצר יש להפסיק וללכת להזעיק עזרה. כמובן שיש יוצאי דופן לשניהם - ילד עם המתמוטט בצורה פתאומית סביר שסובל מהפרעת קצב או ילד שידוע על מחלה לבבית - במקרים כאלה יותר מתאים PHONE FIRST. לעומת זאת, מבוגר שטבע וסובל בעצם מכשל בנשימה יש להתחיל בכמה סטים של החייאה ורק אם אין תגובה ללכת להזעיק עזרה - PHONE FAST. כמובן שכל זה לא תקף כשניתן להזעיק עזרה במקביל לנסיונות החייאה כשיש מספיק אנשים... ניסיתי לצרף להודעה זאת מצגת מקורית של AHA של ההנחיות החדשות (כבר ישנות האמת) בסעד חיים בסיסי אך היא לא עולה ואני חייב לזוז כבר (המיון מחכה). אנסה שוב מאוחר יותר.

רקאה תיקון למטה

בנוסף נשימה תקינה אצל מבוגר היא 12-18 ואצל ילדים 18 -24 לא להיפך!!! דופק תיקן בילד הוא בין 80-100, דופק בין 100-120 זה בתינוק

למעלה