ילדים

  • פותח הנושא E T
  • פורסם בתאריך

E T

New member
ילדים

שלום רב רציתי לשאול, במקרה וההורים נפרדו(חו"ח) למה ילד הולך בד"כ עם האמא ולא עם האבא . והאם הפסיכולוגים תמימי דעים בעניין, או שמא הם חלוקים בניהם ויש שתי אחיזות בעניין ? כל טוב
 

גרא.

New member
מקובל לחשוב שילד עד גיל שש לפחות

זקוק יותר לאם כמטפלת ישירה,מאשר לאב.אין כלל או חוק מדינה שלפיו זה קורה,אלא תמיד עובדת סוציאלית,בתהליכי הגירושין,משוחחת עם ההורים,מבקרת בביתם,וממליצה אצל מי יהיו הילדים.יש העדפה בולטת כפי שציינתי להשאיר אל הילד אצל אימו.אבל יש לא מעט מקרים בהם הוא זוכה באפוטרופסות.כמו בכל דבר,יש דעות שונות לפסיכולוגים שונים,אבל דומה שאין מחלוקת.הרוב חושבים שבטווח הגילים של עד הכתות הראשונות של בית הספר היסודי,עדיף לילדים לגדול אצל אימם,כאשר האב נפגש עימו בצורה מסודרת מספר שעות או יותר בשבוע,כל סוף שבוע שני,כמובן לפי הסדר ביניהם.יש מקרים בהם האם אינה מגלה מסוגלות הורית מספקת,עקב בעיות אישיות,אישיותיות,התמכרות לסמים וכדומה,או אז הילדים יגדלו אצל האב.
 

מירבזון

New member
החוק קובע עד גיל 6

גרא, בעניין הזה חולקת על דעתך. לגבי ילדים עד גיל 6 החוק קובע מפורשות כי הם יעברו למשמורת האם, אלא אם כן מוכחת אי מסוגלות. לגבי ילדים מעל גיל 6 הנטיה היא למסרם לאם אך העניין נבדק ומוכרע בבית המשפט. קיית עמותה בשם "הורות שווה" המנסה לפעול לשינוי החוק ולמתן הזדמנות שווה לשני ההורים לקבל משמורת. יש להם אתר ברשת.
 

גרא.

New member
מירבזון,השאלה היא מה הבסיס לחוק,

וההנחה היא כפי שציינתי.אגב אני מכיר כמה מקרים בהם נמסרו ילדים מתחת לגיל 6 לאפוטרופסות האב,לאו דווקא בגלל חוסר מסוגלות הורית של האם.וכבר נפגשתי במצב משונה,בו פסק בית המשפט כי הילד יהיה לסירוגין,יום אצל האב ויום אצל האם..במקרים שבית המשפט משוכנע שטובת הילד היא להיות אצל הוריו הוא פוסק כך.כך שהחוק באם קיים,הוא גמיש ואינו מופעל אוטומטית.
 
למעלה