ילדים

ילדים

המאמר "הילד שלי עזב את הבית" הזכיר לי את היום בו עזב בני את הבית את הכאב שלווה לעזיבה את ההבנה שזהו רצונו ועלי לכבד אותו את הידיעה שיתקבל בכל זמן בו יחליט לחזור את האהבה העצומה, שאני כאמא, חשה אליו - כמו לכל ילדיי והימים חלפו ובמקרה של הילד הפרטי שלי הוא אכן חזר והוא איתי איש מצחיק מרגיז חכם שנון הילד המיוחד שלי

../images/Emo12.gif

אני בהלם לרגע לקחו לי חלק מהחיים בכתבה לרגע קראו את המחשבות שלי שם הפחד הנוראי שלי הוא בני הגדול שהיום בן 7 וחצי כל כך מפחדת שיבוא יום ויעזוב אותי.......מעדיפה לא להמשיך כואב היה לקרוא וכואב לי לחשוב על זה.

זה היה קשה

גם רק לקרוא ,היה קשה. לא יכול אפילו לעלות על דעתי שילדי לא יהיו איתי. זוכרת שבני הבכור החליט ללכת ללמוד בפנימיה,מבואות ים הוא רצה ואני שכנעתי - תנסה שנה אחת תיכון אומנויות,לא ימצא חן בעינך בשנה הבאה תלך לבית ספר ימי. חלפה שנה ואכן הוא ביקש להרשם לפנימיה ואני שהבטחתי,לא יכולתי לסרב... זוכרת שלאחר הרישום הלכנו למעגן של בית הספר,הילדים טיילו ואני ישבתי לי על סלע והדמעות זלגו להן,בלי חשבון במורד לחיי ואז התחלתי לשיר "הגוזלים שלי עוזבים את הקן... אז עוף גוזל חתוך את השמיים טוס לאן שבא לך רק אל תשכח יש נשר בשמיים גור לך" הנחמה היחידה שלי היתה שהוא הגיע הביתה כל שישי ורץ אל זרועותי הפתוחות. כל שבת היתה לנו חגיגה קטנה בבית ו...ממקום שהוא גם צצו לי עוד בנים, חדשים

יחסים

כל עזיבה של ילד את הבית היא לא קלה (לימודים, צבא, טיול לחו"ל) אבל, כאשר ילד מגיע לגיל בו הוא מחליט כי מסיבה כזו או אחרת לא "מתאים" לו יותר לחיות בבית עם האב/האם, והוא עובר להתגורר עם ההורה השני, הרי שהכאב קשה שבעתיים. זהו צעד מתריס, זו מחאה שבסופה יש "הצהרה" שיש תמיד אופציה נוספת ו"לא בכל מחיר" והמחיר שמשלם ההורה ה"ננטש" הוא כאב נורא (אני יודעת) אבל, החוכמה במקרים כאלו היא לא להתנגד, לא לנסות להניא את הילד מהחלטתו אלא לתמוך בו תוך הדגשה חוזרת ונשנית כי עזיבתו אינה משנה כהוא זה מהאהבה, דאגה, אכפתיות שנו רוחשים לו אהבת ההורה לילדו היא אהבה שאינה תלוייה בדבר (בד"כ) אמי היקרה ז"ל אמרה לי פעם בשלב ראשון ילדים זקוקים להורים אך כשהם גדלים - ההורים הם אלו שזקוקים להם. דבר חכם שלא הבנתי עד שהפכתי בעצמי לאם. והיום אני מבינה, ויודעת כמה חוכמה יש באמירה פשוטה זו ומתנגן לי כרגע בראש השיר "צעיר לנצח" שישמור אותך האל ויגשים משאלתך שתעשה בשביל אחר והוא למענך שתיגע בכל כוכב ותטפס בכל שלב שתישאר צעיר לנצח שתגדל להיות צודק שתדע לראות את האור ולמצוא את האמת בחושך הגדול שתמיד תהיה חזק אל תשחק את המשחק שתישאר צעיר לנצח שיהיו ידיך עסוקות וצעדיך נעימים שיהיה ביתך יציב מרוחות השינויים שבלבך תהיה שמחה שיגשים את שירך שתישאר צעיר לנצח שישמור אותך האל ויגשים משאלתך שתעשה בשביל אחר והוא למענך שתיגע בכל כוכב ותטפס בכל שלב שתישאר צעיר לנצח אז שישמור האל את כל ילדינו ויגשים את כל משאלות לבם, שיגעו בכל כוכב, שיטפסו בכל שלב

למעלה