ילדים

s h o o s h a

New member
ילדים

דיברנו כאן על השאיפה להיות הורים, אפילו בגיל מתבגר ב'מחירים' לא פשוטים ולעיתים תוך 'הימור' לא קל. כל אחד מאיתנו, כמעט, מכיר זוג אחד [או יותר] שעושים נסיונות חוזרים ונשנים תוך טיפולים קשים, ארוכים וכואבים, תוך התמודדות עם כשלונות ואכזבות חדשות לבקרים והכל כדי להחזיק בידיים את האוצר הגדול מכל- ילד. ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, אנו קוראים ושומעים על מקרי התעללות קשים בילדים כמו זה שנחשף ביום שלישי בטבריה. "מקרה התעללות קשה של אם בשני ילדיה, בני שנתיים ושלוש, נחשף הלילה (יום ג') באזור טבריה. על-פי החשד, האם כלאה את שני ילדיה בחדר השירותים ובחדר השינה בביתם. על גופם של הילדים נמצאו סימני אלימות והזנחה. ..... כשבדקנו את הילד הגדול, האחיות והרופאים מסביב לא יכלו לעצור את הדמעות. על גבו ובטנו נמצאו סימנים מזעזעים של התעללות קשה. ניתן היה לראות בבירור סימנים של הצלפות של חגורה על בטנו באורך של שבעה סנטימטרים, רואים בבירור את סימן החגורה עם האבזם, ובנוסף על כל חלקי גופו ישנם סימני חבורות"...." עורך הדין יוסף חזן, המייצג את האם, אמר: "מדובר בטעות חד פעמית של מרשתי" טעות חד פעמית??????????? הסימנים הקשים על גופו של הילד, זו טעות חד פעמית??? עוד הוא מוסיף ואומר "...מעולם לא נעלה אותם בחדר או באמבטיה, ועל-כן מדובר במעידה חד פעמית. מרשתי היא אם שמאוד אוהבת את ילדיה והיתה מבקשת שישובו במהרה אל חיקה". ואת זה הוא אומר לאחר ששוטרים שפרצו לדירה מצאו לתדהמתם את הילדים, "...פעוט בן שלוש כשהוא נעול בחדר השירותים וממרר בבכי. בחדר השינה הסמוך הם גילו את אחיו הקטן במצב דומה. שני הפעוטות עשו את צרכיהם על בגדיהם ומצבם היה לא טוב..." ואני תוהה אם עורך הדין, מה שמניע אותו הוא רק בצע כסף, שכן אין לי שום דרך אחרת לתאר את תגובתו לנוכח העובדות המצמררות שזועקות את זעקת שני הילדים הקטנטנים הללו וחסרי האונים, שנפלו קורבן לאשה חולה, מטורפת שזקוקה לאישפוז, במקרה הרע ולעונש מוות מבחינתי, במקרה הטוב.

גאיה ק

New member
נושא כואב תרתי משמע

הלב מתכווץ לי. גם אני קיבלתי מכות עם חגורה אז זה היה די מקובל...

s h o o s h a

New member
מכות עם חגורה

גם אם בשנים אחרות התנהגות כזו נחשבה לנורמטיבית, עדין אין זה הופך את התגובה הזו לתקינה. להרביץ לילד בן 4 בחגורה ולגרום לו לחבלות חמורות זו התעללות!!! ואסור לנו כבני אדם פרטיים בכלל וכחברה בפרט להתייחס לתופעה בשיוויון נפש!!!!

כל סיפור כזה מזעזע אותי ונצרב בזכרוני לזמן רב

השאלה היא איך אפשר למנוע מקרים כאלה ?

מקפיצה

נושא מעניין

s h o o s h a

New member
איך למנוע?

'את הנעשה אין להשיב', אבל אפשר להפעיל מערכת ענישה חמורה ומרתיעה כדי להזהיר אחרים מפני שימוש בהתנהגות הברוטאלית והחייתית והלא נורמאלית כמו זו שנהגה בה זו שמעיזה לקרוא לעצמה "אמא". עורכי דין צריכים לסרב לייצג פושעים מהסוג הנאלח הזה או לחילופין, לתת להם רק מינימום סיוע כנדרש בחוק ולא להגיב כפי שהגיב עורך דינה של המפלצת בסיפור ההתעללות שלפנינו. לגבות אותה ולנסות לצייר אותה כמי שמעדה??????????? ושלא יעלה על הדעת לשחרר אותה אלא רק מאסר וממושך ככל היותר. מספיק זמן שיוכלו הילדים להרפא מפצעיהם הפיזיים ובעיקר אלו הנפשיים שנגרמו להם ושסביר להניח ילוו אותם לשאר ימי חייהם.

איך נוכל לדעת באמת את המצב לאשורו

אם לא נמנה לו/לה עורך דין? ובכלל למה לעצור כאן? אנחנו יכולים למצוא עוד מקרים רבים שלא יהיה "מוצדק" למנות עורך דין. הצדק האובייקטיבי,מחייב שלאדם תהיה אפשרות להסביר ולהגן על עמדתו באופן הטוב ביותר. המינימום הנדרש בחוק הוא מינוי עורך דין.ועדיף שעשרה פושעים/מכים לא יבואו על עונשם מאשר שאחד ייענש למרות שלא היה מגיע לו. וגם זה קורה.

יותר עירנות של אנשי החינוך

כי הילדים מגיעים למוסקות החינוך בגלאים השונים שהילד מופנם או ילד אלךים לבדוק ממה זה בא אולי זה מגיע בגלל התעלולות של הסביבה או הורים והחוק מחייב אותם ואותנו להודיע על ממקרה כזה זה מה שחשף את האמא שהעללה בבנות השבוע, השכנים ששמעו את הבכי של הילדים בהודיעו למשטרה, הם הגיעו שטפו את הילדים מהטינופת שבה הם היו , והוציאו אותם משם

s h o o s h a

New member
תגובות נמהרות ונחרצות

כשקוראים או שומעים על מקרים כאלו, טבעי [לי לפחות] ראשית להגיב כפי שהגבתי. לא למנות עורך דין, להוציא להורג מצידי את האדם חיה הזה וכיו"ב. אבל ברור שלא כך צריך לנהוג. ואכן, כתבתי בהמשך דבריי שעל מערכת החוק והאכיפה לנהוג לא במורך לב ולהשית עונשים כבדים ביותר על מי שנמצא אשם. ועורכי הדין? הרי צריך שייצגו את הנאשמים, שיהיו להם לפה. אלא שבמקרה המתואר ובמקרים דומים, עורכי הדין אינם מתבקשים לייפות את הדברים ולנסות ולהסיט את האמת. הרי הראיות והעובדות מדברות בעד עצמן. ועורכי דין המייצגים חלאות אלו, מין הראוי שיתעקשו כי לקוחותיהם, במקביל לעונשים חמורים, גם יטופלו. ויש טיפולים!!! ואני באופן אישי מעדיפה שישבו 10 חשודים באלימות והתעללות במעצר עד שיוכח כי אין כל בסיס לטענות נגדם מאשר אחד שיסתובב חופשי מחמת הספק. ונכון כתבה קליאופטרה- מדוע אין חובה ללמוד הורות? חוק חינוך חובה הורחב [באופן מבורך] עד לכתה יב; נהיגה בכל כלי רכב ממונע מחייבת לימודים ומבחנים עיוניים ומעשיים; בקשה להיכנס ללמוד באוניברסיטאות כרוכה בעמידה במבחנים; ויד הדוגמאות עוד נטויה. ורק הורות היא 'מקצוע' פרוץ וכל אחד שרק חפץ בו [או שלא] יכול לעסוק בו מבלי שיהיה עליו איזשהו פיקוח.

גאיה ק

New member
סרטונין

עשיתי כל מה שניתן כדי לא להיות כמו הורי.. המודל לא מצא חן בעיני
(כן,יכולה גם לצחוק על זה היום). לא ראיתי בו מודל לחיקוי בחלקו. צריך לטפל בהורים כאלו או הורים כאלו צריכים לטפל בעצמם.. ניתן לריפוי באמצעות תרופות המעלות את רמת הסרוטונין במוח ועוד. עשויות להפחית את הסיכוי שילד שהתעללו בו יהפוך להורה אלים אף הוא.

ben 911

New member
תופעה מדאיגה...בל נשכח שילד מוכה

רוב הסיכויים שיהפוך להורה / בעל / חבר מכה... כי זו השפה שעל פיה הוא חונך..

בטח טעות חד פעמית

היא נמצאת באופן חד פעמי בעולם הזה לא? לא הוכיתי בילדותי למרות שאני שייך לדור "ההוא" כפי שגאיה אומרת,לא הכיתי את ילדיי. לא בידיים,ובטח שלא עם חגורה.בכלל התופעה הזו של הכאה עם מכשיר עזר, נראית לי מטורפת לחלוטין. הרי גם אם נניח שהכאה אמורה לעזור לכאורה,מה, צריך לגרום לילד כאבים כאלו שנשמתו תפרח בכל פעם שהוא רואה את אביו מתיר את החגורה? מה יש לעשות בקשר לזה? מאחר וההנחה היא,שילד מוכה הופך להורה מכה, אזי יש צורך לחנך את ההורים, זה יעזור אמנם רק מעט,אבל ככל שהדורות ייתקדמו, כך יפחתו ההורים שהיו ילדים מוכים וכך הלאה וכך הלאה. "עונש מוות"? לענישה יש כמה מטרות,אחת מהן היא חינוך מחדש של עושה העוול. בעונש מוות אין חינוך מחדש,יתרה מזאת, הוא בכלל לא מידתי. שלא לדבר על כך שאם טעינו אין אפשרות לתקן. עונש מוות הוא סתם סיפוק היצר של המענישים.

אלימות במקום דיבור

חלק מאותם הואים מכים סובלים מחוסר תקשורת מילולית עם הילד שהם נתקלים בסירוב מהילד מאחר ואיןם להם כילים להתמודד הם פונים לאלימות , צריך לעודד את בית הספר להורים שיתנו להורים כילים להתמודד עם מצבים קשים של התנגדות אצל הילדים חבל שאין חובה לעבור הסמכה של הורים לפני שיולדים ילדים לפעמים ילדים עקשניים , מחוברים לדובי לא לא, לא ממושמעים , ומאד קשה להשתלט על ההתנהגות שלהם וצאיך לדעת איך לחנך אותם, לתמרן אותם ולתת להם גבולות לדעתי התוכנית סופר נני שהובאה בערוץ השני יכולה לעזור לחנך הורים וילדים לגבולות ולכילים הוריים אני יודעת שלמדתי ממנה המון ומיישמת עם האחיינים שלי .

אנחנו חייבים ברשיון לנהיגה..

אנו חייבים תעודה שמראה את כושריינו כמעט לכל דבר..... למה אין למידה איך לגדל ילדים ????????? זוגות שרוצים להיות הורים חייבים בלמידה...איך עושים זאת ????? אם היו מחייבים הורים בהריון לעבור קורסים ,,זה היה עוזר.. כמו שהיום 99.99% מההורים עוברים קורס לידה,,אפשר היה גם לתת את הדעת לזה ....

maxima

New member
שושה.....הורים שמתעללים בילדיהם...הם לדעתי

לא נורמלים ושום מערכת ענישה לא תרתיע אותם לא מאמינה שמישהו נורמלי מסוגל להתעלל בילדו או בכלל בילד

s h o o s h a

New member
מסכימה אתך שמדובר באנשים חולים

ואם חולים, שיאושפזו ויקבלו טיפול! הרי אין ספק ואין ויכוח שאין מדובר כאן באנשים שפויים.

גם אני חושבת שהתעללות זאת

התנהגות לא נורמלית. הורים מתעללים סובלים מבעיות אישיות שונות ולא מסוגלים להתמודד ולחנך בצורה נכונה את ילדיהם.דרך האלימות הם משליטים כביכול סדר וגורמים נזקים פיזיים ונפשיים לקטנים חסרי אונים. לצערי היו מקרי התעללות מזעזעים ובלתי נתפסים-כמו אבא צעיר שתוי שלא סבל את הצרחות של התינוק בן מס' חודשים וגרם לו חבלות קשות.הורים מכורים לסמים וכו'. להיות הורים זה תפקיד כל כך אחראי ותובעני וצריך בשלות הורית לגדל ילדים.אבל.....מי בודק את זה? צריך יותר פיקוח מצד מחלקת הרווחה.עירנות בגני הילדים.ודיווח של שכנים במקרה של התעללות של חסרי ישע.

קליאו....אומנם לא לומדים להיות הורים

בכל זאת יש הרבה הורים צעירים שחשוב להם לחנך את הילדים בצורה נכונה והם מודעים ,מתעניינים וקוראים חומר בנושא. זוכרת שכשילדיי היו קטנים הייתי בחוג הורים -המפגשים היו בעקבות תוכנית טלויזה ששכחתי את שמה.אחכ' היתה סידרת תוכניות עם פסיכולוגים ויועצים בתחום החינוך....זיוית אברמסון וכו'.

למעלה