ילדים של פונדקאית...

miri71

New member
ילדים של פונדקאית...

מה אומרים להם, מה דעתכן? ברור שילד הוא לא מבוגר והוא לא צריך להיות שותף מלא לכל התהליך - זה ממש לגזול ממנו את הילדות... אבל חייבים לשתף אותו. מה אתן חושבות או התנסתן? כ"כ חשוב שילד יבין את העניין ויעבור עליו בשלום. אגב, זה הנושא שמאוד מעניין מן הסתם את הבחורה שדברתי איתה והיא חושבת על פונדקאות עבורינו. אני לא רוצה להיות זאת שגורמת לה צרות... חוץ מזה, אני בטוחה שזה נושא שיהיה רלוונטי (או כבר) לגבי כולנו. מחכה לכן, מירי

מירבי*

New member
היי מירי...

כשסיגל תתפנה היא תענה לך...התשובה שלה הכי מהימנה...היא חוותה את זה פעם אחת ועכשיו חווה שוב.. מירבי*

gfyg

New member
קיבלתי כמה עצות טובות...../images/Emo101.gif

כשנכנסתי לתהליך, עברתי אבחון במכון אופק בהרצליה אצל פסיכולוגית בשם אורית כדי לאבחן את התאמתי לתהליך..... אני אם לשתי תינוקות (בנים) בני 1,2 כשהגיע הנושא הנ"ל לדיון אורית נתנה לי עיצה להסבר שאפילו לי לא יכלו להסביר יפה וכנה יותר: להציג לילד את הזוג המיועד ולהסביר לו במילותיו שהאישה לא יכולה להביא את התינוק לעולם בבטן שלה מכיוון שיש לה קילקול(בשפת תינוק זה דבר לא תקין) ואמא מביאה את התינוק ש-ל-ה בבטן.התינוק הוא לא אחיך כמו ריף הוא הבן של האשה(האם המיועדת). פחות או יותר עם דוגמאות מה שלנו ומה לא...

מירי יקרה..

אני את הכל סיפרתי לבת הגדולה שלי וגם לבן שלי, הקטנה לא מבינה אז לא היה מה לספר לה. שספרתי לשי הגדולים זה היה ככה, ישבנו בסלון ואמרתי שאני רוצה לשוחח איתם, ואז אמרתי להם שאמא בקרוב תהיה בהריון והמצחיק שנשמע הוא היה "אוףףףףףףף עוד פעם ילד!" אז הסברתי להם שזה לא יהיה ילד שלנו ואת ענין הביצית והזרע שזה לא של אבא ואמא, ואז הגדולה שלי אחרי שהבינה שאלה , "אז למה האשה ההיא לא עושה את התינוק?" והסב4רתי לה שהיא לא יכולה לכן אמא עושה לה את התינוק, כמובן שהם קיבלו את זה בהבנה מדהימה ואף שמחו מאוד הם הבינו שזו נתינה ועזרה לאנשים, שזה ערך מאוד חשוב להקנות לילד. והם שאלו "ומה אם יהיה שני תינוקות את שניהם תתני?" והסברתי להם תינוק אחד או שניים זה לא חשוב כל התינוקות שיהיו בבטן של אמא הם שלהם הם מהזרע והביצית שלהם. הילדים שלי קלו את זה בהבנה גדולה, לא רק הם כל משפחתי כולה דודים דודות סבא סבתא אמא ואבא שלי חמי חמותי כולםםםםםםםם יודעים, וכולם ממש תומכים ומעריצים את העניין. לדעתי כל מי שמחליטה להיות פונדקאית עליה להניח את כל הקלפים על השולחן אחרת לדעתי הפונדקאות בשבילה לא תהיה דרך קלה.

נועה בת

New member
הכול ניראה יפה שכזה .. נתינה ...

תסלחו לי על השאלה האכזרית - אבל נתינה ?? זה הרי עניין של כסף !!! זו שעושה את זה עושה את זה למען כסף ומדובר בהרבה כסף !!! בתור אחת שחיפשה מוצא בפונדקאות וויתרה עליו כי ידה אינה משגת , כלכלית כמובן , כול הורדרדות לגבי הנתינה קצת צורם לי ... בכול מיקרה בהצלחה לכולם !!!!!!!!!!!!!!!!!!

שורצמן

New member
נועה נועה!!!

אנחנו כבר אחרי הוויכוח הזה....דפדפי בעבר הלא רחוק בשבוע האחרון ... אני מצטערת שידך לא משגת!!!!!!!!!!! וחבל לי !!! אולי יש לך חברה ממש ממש טובה שיש לה "את התנאים" והיא יכולה לעשות את זה בשבילך????? אף אחד מאיתנו כאן לא בחר בחירה מלאה לעשות את שאנחנו עושים , לא הפונדקאיות שנקלעו למצב כזה או אחר , ולא ההורים המיועדים. במסגרת המגבלות הקיימות אנחנו מנסים לעשות את זה הכי יפה שאפשר!!! אל תהיי כ"כ תוקפנית , נסי להבין..... ואולי יתמזל מזלך , אני לא יודעת מה המצב אצלך ולמה אינך יכולה להרות "רגיל" אבל יש אלוהים בשמיים והוא רואה הכל לפעמים "סוטר" לנו ולפעמים "מלטף" אותנו!!! היי חזקה אנחנו באמת לא צבועים ומנסים לייפות את העניין ב"נתינה" וחארטות כאלה אנחנו פשוט אנחנו .....אנשים אחרי הכל .... וכסף זו אולי הסיבה להתחיל ...אבל הבחלט זה לא נגמר בכסף!!! ביייי סיגל

נועה בת

New member
היי סיגל

זה לא עניין של תוקפנות . זה סתם מעצבן כי לפונדקאות יש חוקים דפוקים בעניי. למה אחות או אמא לא יכולות לעשות את זה ??? זה הכי טיבעי שבעולם ומה גם שהן מוכנות ... למה חברה טובה נשואה לא יכולה .?? כי יש לה בעל ... אז האופציות כול כך הצטמצמות שזה ניגמר בעצם רק בפיתרון אחד - פיתרון הכסף ... ושלא תבינו לא נכון - מאחלת לכן בנות הרות והאמהות לעתיד - המון המון בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!! והלוואי שהכול ילך לכן חלק!!!!!!!!!!

שורצמן

New member
היי נועה!

אני מסכימה איתך במאה אחוז!!!!!! אנחנו חיים במדינה דפוקה עם חוקים רבניים וכפיה דתית!!! אני למשל גם חושבת שהכי טבעי זה שאחות תעשה לאחות או אם לביתה, כשאני חושבת שאם חלילה לאחת מבנותי היתה כזו בעיה, אני הייתי רוצה לעזור לה בתור אמא שלה או לפחות שאחותה תסייע לה. אני ממש ממש מבינה את כעסך וזעמך!!! עובדה אחת שאני יודעת בוודאות זה שאם נשואות היו יכולות לעשות את זה , הרבה חברות היו עושות אחת לשניה , והיה היצע הרבה יותר גדול כיוון שיש לי חברות נשואות שהיו מוכנות לעשות את זה כדי לפתור בעיה כזו או אחרת...אבל כאן אנו חיים ולא נוכל לשנות את החוקים ..כנראה... בייי סיגל

סלי1234

New member
הי מירי............/images/Emo42.gif

אני חושבת שלכל אחת זה משהוא אחר,כשהחלטתי להיות פונדקאית לא סיפרתי כלום לאף אחד, ורק אחרי שנפגשתי עם הזוג המיועד, ועברתי את הכל, החלטתי בינתיים לשמור את זה בסוד עד לפחות חודש חמישי, אבל אצלי תפחה הבטן קצת לפני הזמן, והבת שלי הבחינה שאמא שלה עוברת שינוי ולכן ישבתי איתה והסברתי לה שאמא בהיריון ויש לה תינוק בבטן, ושאני עוזרת לזוג חברים שאינם יכולים להביא ילדים. אז נשאלה השאלה איך? עניתי לה שלוקחים את הביצית של האמא ואת הזרע של האבא, מפרים תינוק ומכניסים לתוך הבטן של אמא. ושהתינוק יוולד נמסור אותו לחברים של אמא. לשמחתי הילדה שלי בת החמש וחצי קיבלה זאת בצורה יפה ובוגרת מאוד, ואפילו כשחברים שלי שואלים אותי אם אני בהיריון? אז הבת שלי עונה כן אבל זה לא הביצית והזרע של אמא שלי. ובכן מירי אני מקווה שעניתי לך, כמו שצינתי קודם כל ילד זה אחרת, אבל לדעתי כדי לחכות לפחות עד שהאמא תהיה בהיריון מעל שלושה חודשים. שיהיה בהצלחה

שורצמן

New member
היי מירי!!!

קודם כל אומרים ת מ י ד את האמת!!!!! ילדים הם לא טיפשים או אטומים לנעשה אלא להיפך!!!!! הבנות שלי היום בנות 12 ו 9 שנים התהליך התחיל לפני כשלוש שנים והן היו יותר קטנות , לכן שיתפתי את ביתי הבכורה לפני הבת הקטנה.... בשיחה של אחת לאחת סיפרתי לה שאני עומדת להיות פונדקאית והסברתי לה מה זה בדיוק!!! היא שאלה למה ועניתי לה את האמת, בשביל הכסף קודם כל ו"על הדרך" נעזור לזוג שלא יכול להביא ילד בדרך אחרת. השאלות שלה היו פשוט מדהימות ובוגרות , אני חושבת שזה בגלל שילדים לאמהות חד הוריות חיים במציאות קצת שונה מילדים עם תא משפחתי "נורמלי" או נורמטיבי...(גם זו מילה קצת מאולצת..) היא שאלה אם יכאב לי, כמה זמן אני אשהה בביה"ח, ואפילו שאלה כמה כסף???!!!(לזה היא לא קיבלה תשובה..) ברגע שעושים את העניין בצורה ברורה לילד ובצורה שלא מאיימת עליו או משבשת לו את המוכר והידוע הילד מקבל את זה בצורה חלקה!!! אפשר להוועץ בפסיכולוגים לילדים , אבל אני יודעת שמה שהכי חשוב זה לא להשאיר לילד סימני שאלה, להיות מוכנים לכל שאלה שתבוא ע"מ שהילד לא יזהה גימגום או תחושה של אי וודאות. לפי התאוריה שלי ...יש לי משפט כזה : "תעשי טרגדיה - תהיה טרגדיה! תעשי קומדיה - תהיה קומדיה!!! איך שתציגי את הדברים כך הם יהיו!!! זה סיפור ארוך לספר....אבל אם זה יהיה רולוונטי אשמח לעזור לספר ולתמוך!!! מה שכן היי בטוחה שאת לא "עושה"שום דבר רע שיכול לסבך את הילד או מישהו ב כ ל ל !!! בהצלחה סיגל

למעלה