ילדים קטנים ומחוננים

מצב
הנושא נעול.

oded soroka

New member
ילדים קטנים ומחוננים

ילדים קטנים ומחוננים
יש לי ילדה בת ארבע ומשהו, שקצת משעמם לה בגן עירייה... מספר אנשים יעצו לי לבדוק אפשרות של חוגי העשרה. באוניברטיסה, במכונים וכו', אך איש לא שם את האצבע על המקום המדוייק. רציתי לדעת האם יש קורסים והעשרות לילדים בגיל 4-5. משהו באיזור המרכז, רצוי.

מה עם אריקה לנדאו?

ילדים קטנים ומחוננים
יש לי ילדה בת ארבע ומשהו, שקצת משעמם לה בגן עירייה... מספר אנשים יעצו לי לבדוק אפשרות של חוגי העשרה. באוניברטיסה, במכונים וכו', אך איש לא שם את האצבע על המקום המדוייק. רציתי לדעת האם יש קורסים והעשרות לילדים בגיל 4-5. משהו באיזור המרכז, רצוי.
מה עם אריקה לנדאו?

בררת בשכונה בה אתה גר

ילדים קטנים ומחוננים
בררת בשכונה בה אתה גר
לפעמים יש חוגים ממש מתחת לאף

אלונה777

New member
מה עם העשרה בבית?

ילדים קטנים ומחוננים
מה עם העשרה בבית?
גם אני חיפשתי לבן שלי ובסוף הגעתי מסקנה שהכי טוב כעת זה להשקיע בו בבית. כך הוא גם נהנה מזמן איכות עם אחד ההורים וגם מתמקד בתחומים שהוא ממש אוהב וגם מתקדם בקצב שלו. זה גם מאפשר גמישות , ולשנות נושאי העשרה בהתאם לרצון של הילד. יש המון חוברות העשרה שאפשר לעבוד בהן , אטלסים ואנציקלופדיות לילדים בהמון נושאים , החל ממדעים ועד לדתות ואומנויות, וכמובן ספרות טובה ואיכותית.

dhksu

New member
פתרון באינטרנט

ילדים קטנים ומחוננים
פתרון באינטרנט
אני גולש הרבה באינטרנט ומצאתי אתר חמוד שבו אפשר לעשות ניסויים מדעיים יחד עם הילדים. שמו "המעבדה המשתוללת". אפילו עשיתי את הניסוי עם הילד שלי ונהננו מאוד. הרווחתי זמן איכות עם בני והעשרה בשבילו. בהצלחה

Number 9

New member
עצות מאב לאב

ילדים קטנים ומחוננים
עצות מאב לאב
שלום, אמנם משעמם בגן עירייה (מי קורא לזה ככה?!) לילדים בעלי סקרנות מעל הממוצע. אנחנו החלטנו על חוגי העשרה באוניברסיטת ת"א, אך לא לפני בדיקת IQ. עליכם לבדוק את תחומי העניין של בתכם. אנחנו, למשל, גילינו שהבן שלנו מתעניין מאוד בדינוזאורים. ראשית, צפינו בפארק היורה ולאחר מכן ניתחנו את מהות הסרט. ורק לאחר שהיינו בטוחים כי הבן שלנו באמת מתעניין בדינוזאורים, קנינו לו לגו דינוזאורים וגם חוברת צביעה (לא רצינו להוציא סתם כסף). היום, לאחר שבנינו סיים כיתה ג' בהצלחה יתרה, הוא יודע למנות לפחות 30 סוגים של דינוזאורים ולפרט על כל זן. להלן הטלפון של היחידה לשוחרי מדע באוניברסיטת ת"א 03-6408469 בהצלחה, אבנר.

מיקי51

New member
משעמם בגן?

עצות מאב לאב
שלום, אמנם משעמם בגן עירייה (מי קורא לזה ככה?!) לילדים בעלי סקרנות מעל הממוצע. אנחנו החלטנו על חוגי העשרה באוניברסיטת ת"א, אך לא לפני בדיקת IQ. עליכם לבדוק את תחומי העניין של בתכם. אנחנו, למשל, גילינו שהבן שלנו מתעניין מאוד בדינוזאורים. ראשית, צפינו בפארק היורה ולאחר מכן ניתחנו את מהות הסרט. ורק לאחר שהיינו בטוחים כי הבן שלנו באמת מתעניין בדינוזאורים, קנינו לו לגו דינוזאורים וגם חוברת צביעה (לא רצינו להוציא סתם כסף). היום, לאחר שבנינו סיים כיתה ג' בהצלחה יתרה, הוא יודע למנות לפחות 30 סוגים של דינוזאורים ולפרט על כל זן. להלן הטלפון של היחידה לשוחרי מדע באוניברסיטת ת"א 03-6408469 בהצלחה, אבנר.
משעמם בגן?
לא אמורים להשתעמם שם. החלק הלימודי בגן הוא זניח למדי, וכלל צריכים להנות שם ולא להשתעמם. אחת מחמש: או שאתה מצפה מגן עירייה להיות מה שהוא לא אמור להיות. או שהגן לקח על עצמו להיות מכינה אינטנסיבית לכיתה א' (הוא לא אמור להיות כזה), או שהמצב החברתי של בתך איננו טוב מכל סיבה שהיא, או שאינך מצוי בפרטי הפרטים של הנעשה בגן או שהגננת מחורבנת. בכל מקרה חוץ מהחמישי, הדבר הוא בר-תיקון. מנסיוננו, לילד שלנו אין מה לעשות בגן מבחינה לימודית, והוא שמח ללכת לשם מדי בוקר. הוא משחק שם, הוא מוערך על ידי חבריו שנהנים להסתייע בו כאשר הוא קורא להם, עוזר להם לכתוב, פותר בעיות הגיון וכיוב', ויש לו המון המון חברים. תאמין לי, לא משעמם לו. בבית הוא לומד חומרים ברמות שמגיל כתות היסוד הגבוהות ועד לאוניברסיטה. בקיצור, או שתשנה דגשים בגן שיאפשרו לבתך להנות מהשהות שם, או אם הגנת לא מוצלחת, תחליפו גן.

גן שפועל לפי תוכנית מובנית

משעמם בגן?
לא אמורים להשתעמם שם. החלק הלימודי בגן הוא זניח למדי, וכלל צריכים להנות שם ולא להשתעמם. אחת מחמש: או שאתה מצפה מגן עירייה להיות מה שהוא לא אמור להיות. או שהגן לקח על עצמו להיות מכינה אינטנסיבית לכיתה א' (הוא לא אמור להיות כזה), או שהמצב החברתי של בתך איננו טוב מכל סיבה שהיא, או שאינך מצוי בפרטי הפרטים של הנעשה בגן או שהגננת מחורבנת. בכל מקרה חוץ מהחמישי, הדבר הוא בר-תיקון. מנסיוננו, לילד שלנו אין מה לעשות בגן מבחינה לימודית, והוא שמח ללכת לשם מדי בוקר. הוא משחק שם, הוא מוערך על ידי חבריו שנהנים להסתייע בו כאשר הוא קורא להם, עוזר להם לכתוב, פותר בעיות הגיון וכיוב', ויש לו המון המון חברים. תאמין לי, לא משעמם לו. בבית הוא לומד חומרים ברמות שמגיל כתות היסוד הגבוהות ועד לאוניברסיטה. בקיצור, או שתשנה דגשים בגן שיאפשרו לבתך להנות מהשהות שם, או אם הגנת לא מוצלחת, תחליפו גן.
גן שפועל לפי תוכנית מובנית
ופחות בצורה זורמת (ולא מתכוונת דווקא לגן שמוגדר רשמית כ"גן זורם") יכול להיות מקום לא כ"כ כיפי עבור ילד שלא מוצא עניין בתוכנית. זה לא שייך דווקא ל"מכינה אינטנסיבית מכיתה א'", מספיק שהשיחות בריכוז יהיו אינפנטיליות מדי עבורו ומעבר לכך - הוא לא יוכל למצוא את ה"מקום שלו" בגן, כפי שאולי מצא הבן שלך ולכן טוב לו.

אותם חוגי העשרה

עצות מאב לאב
אותם חוגי העשרה
דורשים בדיקת אייקיו? באיזה גיל מדובר?

העשרה לילדי גן

ילדים קטנים ומחוננים
העשרה לילדי גן
בדרך כלל אין העשרה לילדי גן, כי מאד קשה לבנות להם תוכנית מתאימה. עם זאת ניתן להשקיע בה באופן פרטי. אשמח לעזור לך בנושא. אנא שלח אלי פרטים לגבי הילדה ובמה אתה מעוניין: [email protected]

מצב
הנושא נעול.
למעלה