ילדים צועקים
הילדים שלי, בני שלוש וחצי, כמעט כל הזמן, מדברים בקול רם מאד, כמעט צעקה. לא מדובר על כעס או דרישה, אלא פשוט אופן הדיבור הרגיל, בעיקר כשהם שמחים ו/או רוצים מאד לספר משהו (90% מהזמן
). לי קשה עם העוצמות האלו, ולפעמים גם "לא נעים" - במקומות ציבוריים. מצד שני, להשקיט אותם כל הזמן (שידברו בעוצמה נעימה) גם מעצבן (אותי ובטח גם אותם) וגם עוזר לשניה וחצי במקרה הטוב. אני מדברת איתם רגיל, ולפעמים גם חלש במיוחד, אבל כשהם רצים וצועקים אין לי ברירה אלא לצעוק אליהם (אחרת הם לא שומעים - הרעש העצמי חזק מדי). בגן - שנה שעברה אני יודעת שהיה צורך בעוצמה גבוהה, וגם הגננת היתה צעקנית-משהו (ואני מתכוונת לצעקנות-דיבור לאו דווקא צעקנות כעס). השנה, עד כמה שאני יודעת ומרגישה, וגם מכירה את המטפלות/גננת - דווקא הצוות שקט ועדין (והם מסתדרים טוב עם הילדים ומגיעים אליהם כך שלא צריך לצעוק בשביל להשמע). אשמח לרעיונות איך להפנות את תשומת ליבם, ולעזור להם לדבר יותר בשקט.... תודה
הילדים שלי, בני שלוש וחצי, כמעט כל הזמן, מדברים בקול רם מאד, כמעט צעקה. לא מדובר על כעס או דרישה, אלא פשוט אופן הדיבור הרגיל, בעיקר כשהם שמחים ו/או רוצים מאד לספר משהו (90% מהזמן