ילדים פרק ב'
זה לא פיקניק. בכלל פרק ב' זה לא רק פרפרים צבעוניים וענני צמר גפן מתוק. ומי שיגיד שכן, כנראה לא נמצא באמת בפרק ב', אלא רק מדבר עליו. ממה שכתבת אני לא יודעת כמה זמן אתם ביחד, כמה זמן הילדים של שניכם מכירים אחד את השני, האם אתם גרים יחד,ועוד פרטים שיכולים לשפוך קצת אור. מנסיון שלי- חופשות משותפות עם ילדים ( והיו לי כמה כאלה ) יכולות להיות (והן לרוב על הגבול...) סיוט!!! נראה לי שזו היתה החופשה הראשונה שלכם יחד עם הילדים. מנסיוני, הדרך ליצור מה שפחות חיכוכים בחופשה משותפת היא כמעט כמו תמיד: לדבר. כשאני אומרת לדבר, אני מתכוונת ביניכם. כשעולה בכלל הרעיון או המחשבה לחופשה משותפת, צריך לשבת ולתכנן את הדברים. מה שנקרא לתאם ציפיות ועמדות. גם כשמדובר בהורים לילדים משותפים, הילדים יודעים ממי לבקש דברים, כי הם יודעים שאבא, או אמא הם אלה שנותנים להם, וההורה השני יותר קשוח, וגם אז ההורים צריכים להציג חזית משותפת מול הילדים. את חוסר ההסכמה בין ההורים, הם צריכים לפתור ביניהם, ולא מול הילדים. כל שכן כשאתם משפחה מורכבת. שוב, אני לא יודעת אם אתם רואים את עצמכם משפחה מורכבת או עדיין לא. לדעתי את צריכה לשבת עם בן זוגך ולהציג בפניו את כל מה שכתבת כאן, רק לעשות את זה בצורה רגועה יותר, פחות אמוציונלית. להסביר לו את אכזבתך בעניין החדרים, בעניין השופינג ובטח בעניין הקללות והמריבות של הבנות. על זה דרך אגב לא הייתי עוברת בשתיקה. על הדברים האחרים כן. אולי אני נשמעת כמו תקליט שבור, אבל הפתרון הוא לדבר ושוב לדבר. לתאם ציפיות של שניכם מהקשר, מהחופשה המשותפת. לדבר מראש יכול למנוע אי נעימות בזמן החופשה, ונאמר שהחלטתם מראש על דברים מסוימים ובסופו של דבר דברים נעשו אחרת, לא לשביעות רצונך, מותר לך גם להביע את חוסר שביעות רצונך ואכזבתך בשיחה בארבע עיניים וארבע אוזניים, וגם לא לצאת לחופשות משותפות עם ילדים - אם זה עושה לך רע.