ילדים עם ADHD

bennirachel

New member
ילדים עם ADHD

יש לי שני ילדים המאובחנים כ ADHD הגדול בן 11.8 והקטן בן 8 לקטן יש המון התפרצויות זעם ובהתאם למלצתכם פניתי שוב לניורולוג והוא העביר אות מריטלין 20 מ"ג לקונסרטה ואני עדיין לא רואה שינויי כמו שציפיתי כרגע אני גם הפסקתי לו את הלימודים בבית ספר רגיל בחינוך הרגיל בעקבות התפרצויותיו המרובות ואני פשוט אובדת עצות ולא מוצאת פתרונות איך להביא אותו למצב רגיעה בבית כי גם בבית הוא צועק ורב עם אחיו הגדול ופשוט כבר העיניין נהיה בלתי אפשרי ולא ניתן לסבול יותר מהתנגות זו איך אני מביאה אותו למצב רגיעה ומה עלי עוד לעשות בנידון אודה לתשובה ו או ייעוץ מכם

zivadina

New member
התפרצויות זעם

אם יש עדיין התפרצויות זעם, יכולות להיות מספר סיבות. שתיים מהן: 1. המינון של הקונסרטה נמוך מדי. 2. הילד זקוק לגבולות בבית, ואתם להדרכה התנהגותית. אני מציעה לך לחזור לרופא המטפל אחרי ששקלת את הילד, כדי לברר את גודל המנה. כמו כן, כדאי להתייעץ עם מטפל התנהגותי-קוגניטיבי בנוגע להתפרצויות הזעם. את מוזמנת לקרוא בקישורי הפורום:

spidergirl

New member
ולפנות לפסיכיאטר ילדים

ולבדוק האם יש הפרעה נוספת ואם דרושה תרופה נוספת כמו ריספרדל

putmusicon

New member
אני רוצה לשתף, ממקום רגשי.

פעם היה אצלי ילד בטיפול, שלמרות גילו הצעיר היתה לו תובנה מדהימה למצבו. אחרי יום סוער במיוחד הוא סיפר לי שיש ערך מוסף רגשי להתפרצויות הזעם. הוא אמר שכשהוא בהתפרצות כזו - הוא מרגיש מאוד חזק - שאף אחד לא יכול לעצור אותו, שיש לו כוחות... בדיוק ההפך ממה שהוא מרגיש בד"כ נוכח הקשיים היום-יומיים, והתסכולים הרבים. אני בעד לתת לילד מקום לבטא את הכעס והתסכולים שלו, להכיר בהם, לדעת מה מביא אותו לשם, ואיפה הנקודה של הגבול, להיות מודע, לתת כלים - ומשם להמשיך הלאה.

zivadina

New member
וכמובן שאת מוזמנת להפנות שאלה

לד"ר איריס מנור, הפסיכיאטרית שמלווה את הפורום. מחר בלילה נפתח את שרשור השאלות אליה, והיא תענה בסוף השבוע.

למעלה