ילדים נוחים להשפעה

טלילה3

New member
ילדים נוחים להשפעה

מה עושים במקרה הזה? שמתי לב שעל בני קל להשפיע, הוא יעשה כל דבר שאומרת בת גילו, שאותה הוא אוהב מאד. ובכלל, ילדים אחרים, אם אומרים לו לעשות משהו, הוא יעשה. ואני לא אוהבת את הרעיון. אתמול היה השיא, בני אוהב מאד תינוקות, נתקלנו בתינוק כבן 9 חודשים שישב על הקרקע, בני ניגש אליו וליטף, והחברה שלו אמרה לו "תדרוך עליו" והוא התכוון לעשות ולא עשה זאת כי תפסתי אותו בזמן. איך אוכל לעצב כבר כעת את האופי שלו? שיהיה יותר תקיף, לא ניתן להשפעה, או שאין מה לעשות?

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה מה אפשר לעשות, אבל

אני חושבת בשני כיוונים - כיוון אחד של שיחות איתו על השפעות לא רצויות, בעקבות מקרים ספציפיים (ראיתי שאתה שיחקת יפה עם התינוק, ופתאום כשדנה אמרה לך לדרוך עליו, רצית לדרוך עליו. למה בעצם?) וכיוון שני של חיזוק והעצמה שלו - אני מתכוונת לחיזוק הבטחון העצמי שלו - ואיך לעשות את זה תלוי מאד בילד ובמערכת היחסים בתוך התא המשפחתי. אני חושבת שככל שהוא יתחזק הוא ידע יותר לעמוד על שלו, אבל זה, כמובן, פתרון לטווח הרבה יותר ארוך.

מוכר..

ואנחנו עובדים איתו על זה..כשאני שומעת שהוא מקבל הוראה אני שואלת אוריה - מה רצית אתה לעשות? זה בד"כ גורם לו לעצור שניה ולחשוב מה באמת הוא רוצה לעשות.. דבר נוסף שאנחנו עושים במסגרת המשפחה המצומצמת זה מן סימולציות : אני מציעה הצעה לעשות משהו ואבא עונה לא " אני הייתי מעדיף לעשות משהו אחר ונותן הצעה אחרת " ואז אנחנו שואלים אותו מה הוא היה מעדיף לעשות בקיצור אנחנו מנסים להראות לו שדעתו היא שלו , היא לגיטמית ושווה להקשיב לו. אצלינו זה מיתן את התופעה אם כי לדעתי זה הרבה עיניין של אופי..

irisgh

New member
מולינו הוא יודע מצויין מה הוא רוצה

משום מה, רק עם החבר, הוא רץ לעשות את מה שהחבר אומר. מאידך, אולי הרעיונות שלי פחות אטרקטיביים. אני למשל לא מבקשת שילך וירביץ לילד אחר...

ברור

שהבעיה העיקרית היא מול השפעות של חברים , אבל כשאת שומעת "הנחיה" של חבר את יכולה לתזכר אותו על הרצונות שלו ..

למעלה