ילדים מתבגרים

hanan502

New member
ילדים מתבגרים

שלום רב, אני נשוי אב שלושה, הבכורה בת 22, הבן לקראת 18 והצעירה לקראת 17. קיימת לעיתים קרובות בעיית תקשורת בין הבן והבת הצעירה לרעייתי שתחייה, כשאני כותב בעייה אני מתכוון לכך שאמא מעירה על נושא כלשהו ישר הם מתפרצים בהרמת קול דבר שפוגע קשות ברעייתי, כאשר אני נוכח בבית רמת העימותים יורדת אולם יש מקרים בודדים שאני צריך לעצור את ההיסחפות הלא רצונית, בעקר הבעייה היא עם הבת הצעירה, היא נערה מאוד פקחית וזה לא פשוט רעייתי מכירה את הפקחיות שלה אולם היא נוהגת לדלג על אמא ולפנות לאבא ליפתור לה את הבעיות כי אבא מקשיב ויותר מידי אמפטי לצרכים של הדור הצעיר, זה לא אומר שרעייתי לא מבינה אותם היא פשוט יותר נוקשה ואז זה גורם ל"פיצוצונים", אני מנסה בכל כוחי להיות לצד אשתי לפעמים אני חש שהיא לא כל כך צודקת והיא מצפה שאני אתמוך בכל ליבי בכל מצב, קשה מאוד, שוחחתי עם הבן ארוכות ונראה לי שהפעם הוא הפנים את דברי, עם הבת הצעירה קצת יותר קשה, אני לא מסוגל לסבול שלא מכבדים איש את רעהו במיוחד בתא המשפחתי הקרוב, אני רוצה להוסיף לכך עוד שתי סוגיות העומדות ברקע שמשפיעות על הנעשה בבית : 1 . אנחנו מתמודדים עם בעייה כלכלית /משפטית לא פשוטה וזה משליך כמובן על סדר העדופיות בבית כל אחד והצרכים שלו וכל אחד רוצה את מה שחסר או חשוב לו, התמודדות לא פשוטה בהחלט, 2 . לבתי הבכורה יש חבר מזה כשנתיים, הם הכירו במהלך השירות הצבאי והקשר ביניהם התחזק כחצי שנה לפני שחרורה, הוא בחור בוגר ורציני אוהב מאוד את בתנו וזה הדבר הכי חשוב בעיני, הבעיה היא שכאשר הוא מגיע לביקור אחת לשבועיים זה יוצר בעיית פרטיות מאחר ואנחנו גרים בבית שבו 3 חדרי שינה כלומר הבנות ישנות באותו החדר במיטה זוגית כך הם בחרו לפני מספר שנים, יוצא מכך שהבת הצעירה נאלצת לוותר על מקום השינה הקבוע שלה לטובת החבר האהוב של הבת, אומנם מדובר על לילה אחד אחת לשבועיים אבל עצם הראיון לא אהוב עלינו בלשון המעטה, זה יוצר אוירה מתוחה המרחפת באויר לא נעימה תחושה שהנה הגיע הסופ"ש לנוח מלחצי השבוע ושוב פוגשים בלחץ בלתי רצוי בעליל. אני לא רוצה לקשור באופן ישיר בין הדברים אבל נדמה לי שבפועל הלחץ הזה מתבטא בדו שיח בין רעייתי לבת הצעירה ואני עצמי מרגיש שאני זקוק למפלט מכל הלחץ הזה, אני לא בנאדם בריא, וסטרס זה הדבר האחרון שאני צריך במצבי, במיוחד כשמדובר על פגיעה עצבית לא פשוטה. לסיכום אומר זאת כך כיצד היית/ה מטפלת בנושא הבת הצעירה, ושנית מה לדעתך עושים במקרים של "מעט מקום-הרבה דיירים"? אשמח לקבל המלצתך, בברכה, חנן

גרא.

New member
hanan502,התאור שלך ע הנעשה בבית מצביע על

קשיים שאפשר לפתור,וכאלה שהם הרבה יותר מסובכים.בת הזקונים שך,נערה מתבגרת כמעט באמצע התקופה,מגיבה מאד דומה כפי שילדיך האחרים הגיבו בזמנו,אלא שהורים רבים נוטים לשכוח מה היה בזמנו,והבעיות שעולות מדי פעם אופינייות לגיל.בתך הצעירה,למדה להבחין די מהר אצל מי היא יכולה להשיג את מבוקשה,ולכן מעדיפה לפנות אליך במקום התעמת עם אשתך,וזה כפי שאתה כותב מעיק על מצפונך.העובדה שלך כאב היא נשמעת יותר,מאד שכיח בבתים רבים, שכן מרבית הקונפליקטים נעשים עם האם שעה שאבא בדרך כלל נמצא בעבודה.בא עייף לאחריה,ובמרבית המקרים,לא מסוגל הכנס לעימותים,ונוטה כפי שכתבת להיות יותר אמפטי.בבתים אחרים,דווקא האב הרבה יותר דומיננטי,ומסוגל לשמור ולשמר גבולות שהאם בחולשתה מאפשרת לילדים לפרוץ.הבעייה שהעלית לגבי הצורך של הבנות לישון באותו חדר,ומה שמשתמע מכך שעל הצעירה לפנות את עצמה לטובת החבר של אחיה,כפי שגם אתה הבנת מקוממת אותה מאד.להבנתי בצדק.ברור שנערה כזו בגיל 17 שחדרה הוא מבצרה,לא רק שעליה להתחלק עם אחותה הבוגרת בו,אלא היא לכאורה מגורשת ממנו בכל פעם אחותה הבוגרת זקוקה לחדר לבלות עם החבר שלה.לא ציינת היכן היא ישנה במצב כזה,אבל ברור שהפרטיות והכבוד שלה סופגים מכה קשה.אגב לא פגשתי הרבה במצבים כאלה,ויתכן שצריך לחפש פתרון אחר.למשל שהחבר הוא שיישן על הספה בסלון,ולא האחות הצעירה.הליברליות הזו,מובנת ומקובלת כ עוד אינה כרוכה בפגיעה בבן משפחה אחר.אם נשאל עם הדבר הזה נעשה בהסכמת הצעירה,יתכן שהתשובה תהיה שלילית.מה הפתרון?יתכן שבתך הבוגרת וחברה יצטרכו לחפש מקום אחר להתייחד בו,לאו דווקא בביתכם,בצורה הקיימת.או שיהיה עליהם להתאפק מתוך התחשבות בשאר דיירי הבית.אחרת,האווירה שאת מתאר תשאר מתוחה,פרובוקטיבית ובלתי נסבלת.מאד ממליץ לקרוא את ספרו המצויין של פרופ אבנר זיו "התבגרות"..חומר למחשבה.

hanan502

New member
מודה לך על התגובה

שלום לך, קראתי בעיון רב את תגובתך לפנייתי, אכן המצב הוא בלתי נסבל בעת שהחבר של בתי הבכורה מבקר אצלנו למען האמת הבת הצעירה הביע לא פעם את הסכמת למהלך הזה ולנו לא נוח כי נראה כאלו היא מקריבה את עצמה למען אחותה הגדולה בכדי שתוכל לארח את חברה ללילה אחד אחת לשבועיים, כמה שזה נראה מעט עבורנו זה הרבה, לשאלתך היכן היא ישנה, אז לעיתים בספה לרוב איתי כי רעייתי מתחשבת בי בגלל המצב הבריאותי, לי קשה מאוד אני ישן גרוע יותר ממה שבד"כ אז תתארי לעצמך איזה סיוט עובר עלי, אין לנו פתרון לטווח הקרוב היתי מצפה שזה יבוא מהבת הגדולה והחבר, פעם אחת הם ישנו אצל הורי ולא חשו בנוח אז האפשרות הזאת נפסלה על הסף, מאוד שהבת לא כל אוהבת להגיע להורי עם החבר כי מידי פעם צצות כל מיני שאלות. לסיכום אומר לך שהמצב הוא לא פשוט אנחנו חיים במציעות קשה מבחינה כלכלית להאכיל עוד פה זה לא קל, כשאני אומר מצב כלכלי קשה אני מתכוון לכך שאנחנו על סף הכרזתנו כפושטי רגל אז נראה לי שבזה אני מסכם את המצב המסובך לכאורה. על כל פנים אשמח לקרוא את הספר שהמלצת לי עליו למרות שאני לא תולעת ספרים התאמץ לקרוא כנראה שהוא מעניין ואפשר ללמוד ממנו משהו על החיים. שוב תודה, חנן

חנן

אם אני זוכרת נכון, זו לא הפעם הראשונה שאתה מתייעץ כאן בפורום. עכשיו אתה מספר על פשיטת רגל, שה אירוע קשה ביותר. בעבר סיפרת על הפגיעה והניתוח שלף, על בעיות בריאות אצל בני משפחה נוספים, על כאבים שמהם אתה סובל, על הקושי שלך בנסיעה לעבודה. עכשיו כתבת על בעיה ביחסי בין הילדים הבוגרים שלך ורעייתך. בעבר כתבת על קושי שלך עם משפחת המוצא שלך. עם כלללללל אלה אתה מנסה להתמודד יום יום ושעה שעה. בתנאים של כאב, לחץ ומצוקה כלכלית. ההתמודדות שלך, והניסיון שלך לשמור על תפקוד בעבודה ובמשפחה, מעוררים הערכה. אבל אני מצטערת -- זה נשמע פשוט קשה מדי. זה יותר מדי בשביל בן אדם אחד, וקשה מדי אפילו בשביל משפחה שלמה! זה נשמע לי כאילו אתם כולכם כמשפחה חיים, לפחות בחודשים אלה, בתוך סיר לחץ. שכל דבר קטן יכול לפוצץ אותו. אתה מחזיק את כל העסק ממש בשיניים. אבל -- אי אפשר לההחזיק משפחה שלמה רק על שיניים של בן אדם אחד! מה אם השיניים יישברו?? זה נשמע כאילו כל קש יכול לשבור את גב הגמל הזה. אני מצטרפת למה שכתבה לך nutmeg בפעם הקודמת: במצב שאתם נמצאים כרגע, לא יספיק טיפול אחד, וגם לא ספר. אתם זקוקים לטיפול מלא ומקיף. זה לא עניין של בעיה עם האחים שלך. וגם לא עם החבר של הבת. המצב שלכם, כמשפחה שלמה, השתנה כליל , כשאתה נפצעת, וממשיך להשתנות עכשיו כשאתם לפני פשיטת רגל. אתם רצים ריצת מרתון אחרי שהתכוננתם לריצת 100 מטר. אתם חייבים למצוא דרך להתמודד עם המצב החדש שלכם, לאורך זמן! איך? אני יודעת שזה נורא קל לי להגיד את זה. הטיפול ממש לא חייב להיות פרטי. שוב -- תפנה לבית החולים שם נותחת. שם בטח יש עובדי שיקום. עובדת סוציאלית? מרפאה בעיסוק? מרפאת שיקום כאב? אתם גרים בבאר שבע? תפנו לסורוקה. אתם מבוטחים ב"מכבי"? תדברו עם העובדת הסוציאלית של הסניף. איפשהו חייבת להימצא העזרה. תרגישו טוב. אולי

hanan502

New member
הכל נכון וחייב טיפול בהול

ראשית אני מודה לך על ההתייחסות, אני רוצה לומר לך שכל מילה שכתבת כאלו כתובה בסלע, התחושה המתמדת שלי היא כזאת שאני צריך להחזיק הכל על כתפי והשותפה לכך זאת רעייתי, היא מנסה בכל כוחה לתמוך אבל הבעייה היא שלפני שנפצעתי היתי עמוד הטווח שלה ושל המשפחה הקרובה, היום אני מרגיש קנה רצוץ למרות שהגאווה שלי לא נותנת לי להודות בכך ואסור שהמשפחה תבחין בחולשה שנכפה עלי בלי שאני ארצה כמובן. אפנה בהקדם לעובדת הסוציאלית של הקופה על מנת לראות כיצד היא יכולה לסייע לנו. תודה חנן

a man's got to do what a man's got to do.

לפעמים גבר מהווה עמוד התווך של המשפחה שלו כאשר הוא מפרנס, ופותר בעייות בין כולם. ולפעמים גבר מהווה עמוד תווך למשפחה שלו בכך שהוא מאפשר להם להתמודד עם דברים בעצמם. אשתך, ואפילו ה"ילדים" שלך, הם אנשים בוגרים. הם רק יתחזקו מזה שייקחו יותר אחריות על המשפחה. כל השנים אתה משלם מכספי עבודתך מס בריאות, ביטוח לאומי וביטוח פרטי. כנראה שעכשיו הגיע הזמן לקבל את התמורה. העובדת הסוציאלית של קופת חולים זו התחלה טובה. בהצלחה -- לך ולכל המשפחה.

שלום חנן - רעיונות שאולי יעזרו לכם: 1. תשוחח

עם ביתך הבכורה ותשתף אותה במערבולת המשפחתית מביקוריה עם החבר ( היא בוודאי מודעת לבעיות,אך "מתעלמת " מהם לטובת בן זוגה שחשוב לה),ותגיד שהיית מאוד שמח לו היה לכם בית גדול יותר ומקום ללא בעיה לביקוריהם - ברוח טובה.באותה שיחה ,תציע לה שתדבר עם החבר ושהוא יבדוק בקצין העיר או ביחידתו עם קצינת הבת"ש (תנאי שירות) על האפשרות לקבל לינה חינם במגורי החיילים ,בעיר בהם אתם גרים (שחכתי את השם המפורש של מגורים אלה) לגבי כל יציאה שלו לחופשה.כמובן שחשוב שהוא יסביר את המצב אצלכם,הדוחק והמצוקה בדירה הקטנה,ויש להעריך שייענו לבקשתו בחיוב.יתכן ויש להם פיתרון במקום אחר,העיקר שתהיה לו ולביתך פינת אהובים משלהם.פיתרון כזה יוריד באחת את הלחץ בביתכם וגם את תחושת ביתכם הצעירה כמנוצלת וסובלת. 2. שביתך תדבר עם החבר שבמידה והמגורים הצבאיים לא יצליחו,שיחשוב על חבר שאולי גר בשכירות ויש לו חדר מיותר בדירתו השכורה עבורם.3.פנה אתה חנן (אחרי שהצעירים יבדקו ובמידה ולא הצליחו עם הצעותיי עד כה) למחלקת הרווחה בעירייה,קבע פגישה עם עובדת סוציאלית ,פרוס לפניה את מצבכם הכלכלי והדירההצפופה,בריאותך הלקויה ואת בקשתך למציאת פיתרון עבור ביתך והחבר.לדעתי יש להם כל מיני צו'פרים שהם משיגים מגורמים או אזרחים שמתנדבים לעזור בתחומי קושי שונים,ויתכן מאוד שבמיקרה יהיה לה להציע לכם פיתרון לקורת גג אחת לשבועיים עבור הזוג "המלכותי".(למשל - במבנה של עמותה מסוימת,אדם פרטי שהציע להם פינה למתקשים וכו'...). אל תתבייש ואל תהסס,מאוד יתכן שתצליחו למצוא פיתרון מכובד וטוב עבור הזוג הצעיר,אך קודם כל שהחבר ינסה ויבדוק אצל הגורמים שהיצעתי,כי אח"כ תוכל גם להציג את הניסיונות שעשיתם ולא צלחו בפני גורמי העירייה השונים,דבר שיעזור לקידום בקשתך.בהצלחה.

למעלה