ילדים מורידים נעליים

New way 1991

New member
ילדים מורידים נעליים

שאלה קצת מצחיקה...אבל יש כמה ילדים אצלי בגן שתמיד מורידים נעליים ..כל המטפלות חוזרות על זה שוב ושוב..והם ילדים שכבר מבינים מה שנאמר להם
בכל מקרה זה קצת מתסכל כל פעם לנעול ולומר שוב ושוב ..בוא ננעל את הנעליים .
יש משהו מיוחד שאפשר לעשות עם הבעיה הזו ??

ani gabriella

New member
למה לא להוריד בעצם?

אצלנו כל היום מסתובבים יחפים, גם החצר....

האוהבות

New member
מצטרפת לשאלה של גבריאלה, למה בעצם לא לתת להם

להיות יחפים?
גם אצלנו בגן הילדים שרוצים בכך חולצים סנדלים ומסתובבים יחפים- גם בחצר.

למה לא ? יש לזה לא מעט יתרונות .

בעיני יש יתרונות רבים בהליכה יחפים , זאת בתנאי כמובן שהסביבה בטיחותית , נעשתה סריקה במקום בו הילדים מסתובבים ולא קיימות סכנות מיוחדות.
אינטגרציה חושית-תנועתית היא בסיס להתפתחותו התקינה של הילד. חלק ממנה קשור באופן ישיר למערכת המגע והתחושה- המערכת הטקטילית. אפשר כמובן לכתוב על כך ספרים שלמים אך בקיצור- הליכה ללא נעלים על משטחים ומרקמים שונים היא נחוצה , חיובית ובריאה להתפתחות הילד. אם תרצי ארחיב על זה יותר.

TheGreatNut

New member

שלא לדבר על התפתחות היציבה, שמשליכה בערך על הכל.

אני אשמח אם תרחיבי.

אני פשוט לא מרשה

אבל אצלי זה גן עירייה.
זה דווקא מצחיק... כולם אצלי הגיעו מהפרטי ודבר ראשון הם חלצו נעלים בחצר, היינו צריכות להסביר שבגן שלנו לא מורידים נעליים.

galizoe

New member
גם אצלי יחפים, עד החורף אז קר מדי..

יכול להיות שאצל הילדים שהזכרת זה הרגל מגן קודם שפשוט יקח זמן והתמדה לשנותו, יכול להיות שפשוט מאוד לא נוח להם בנעל כי היא גדולה מדי/מזיעים בה/משהו מציק, יכול להיות שבאמת יש להם את הצורך בגרייה של כף הרגל...
תחשבי עם עצמך עד כמה זה מהותי ועקרוני לך, ולמה, ואם החלטת בכל זאת שאצלך בגן לא חולצים - תמשיכי לנהוג בעקביות עד שינוי.

אצלי בגן יודעים שאפשר לחלוץ איך שמגיעים, ומי שלא חלץ במהלך הבוקר נשלח לעשות זאתלפני ארוחת הבוקר שאחריה יורדים לחצר ושם בארגז החול תמיד היו חולצים כי החול שנכנס מציק..

susitas

New member
חליצת נעליים

בגני עיריה:
- כל פציעה משמעותית (שהצריכה טיפול רפואי או בדיקה במיון) מדווחת בטופס מיוחד לצרכי ביטוח והפקת לקחים. באם נמצא שלא היתה הקפדה מספקת מצד הגננת על כללי הבטיחות- היא תיתן את הדין. לכן לא לוקחים סיכונים מיותרים, למרות שכולנו יודעים כמה טוב וחשוב, מועיל ובריא ללכת יחפים, ואין צורך להכביר מילים בעניין.
- אין לנו דרך להבטיח שהחצר נקיה מסכנות כמו שברי זכוכית, פלסטיק ומתכת (וזה במקרה הטוב) שהושלכו לתוכה כשלא נמצאנו שם. אין לדעת מי ביקר שם בלילה. גם לדרוך על הפרשות של חתולים ברגל יחפה זו לא חגיגה. אני יודעת על מקרה באחד הגנים בו ילד הגיע למיון עם זיהום מקוץ שנכנס לכף הרגל שלו כשהלך יחף בחצר.

ולעצם הענין- כמו בכל תחום, אני מזכירה לילדים לפני היציאה לחצר שאין לחלוץ נעליים. דיברנו על התועלת שבסנדלים או הנעלים- ההגנה שהן מעניקות לכף הרגל. גם בתוך הגן יש סכנות- כיסאות, שולחנות, קוביות. ילד שחולץ סנדלים נקרא מיד לנעול אותם, ואם הוא חולץ שוב- יושב כמה דקות בצד. אחרי יומיים- שלושה של גישה עקבית הם מפנימים. מה לעשות, הלואי והיינו בעולם שמאפשר להם להיות יחפים בחצר, אבל אנחנו לא.

מכיוון שאין לדעת... בכל בוקר מגרפים את החצר.

כמובן שכשמגיע החורף אנחנו מסבירים לילדים את הסיבות למניעת חליצת הנעליים, כמובן שהילדים נדרשים לנעול נעליים לפני האוכל ועוד כמה מקומות שאליהם אין ללכת יחף.
אני לא מכירה את הכללים הנהוגים בגן עירייה בנושא, אני מניחה שיש קשיחות בנושא חליצת נעליים גם מפאת כמות הילדים והקושי לעזור להם, לחלוץ ולנעול. לא כולם עצמאיים ובעלי יכולת לנעול בעצמם.

אפשר לדבר גם על התועלת שביחפים

בכל כלל יש יוצא מהכלל, אבל קצת פרופורציה לא כל יום מגיעים למיון מאות ילדים בגלל שהיו יחפים!
ולגבי הבטוח והפקת לקחים, אז נכון שבגן עיריה הלקח הראשון שמשרד החינוך צריך לקחת על עצמו,
ברשימת הלקחים הארוכה.....זה להוסיף סייעות לגני הילדים .
גן של 35 ילדים עם גננת וסייעת אחת יותר מסוכן מאשר ללכת יחפים.
מצטערת אכן אלו הנוהלים מלמעלה ואכן את זו שצריכה לתת את הדין וחשבון,
אבל צר לי שאלה היושבים מעליך לא מבינים כלום בחינוך וזה בלשון המעטה.
יקירתי שנה טובה לך מזמן לא דיברנו.
ממני אילנה סבתא לנכדים
מאושרים

אני אישית מעדיפה שלא יורידו נעליים...

כי רוב הזמן בכיתה למעט שלב הבוקר שאז יש פינות שונות וכדומה-זה זמן שאנחנו עושים בו יצירה ומפגשים וברוב המפגשים שלי יש פעילות תנועתית.
בחצר אני בטח שלא מרשה כי מפחדת שיכנס להם משהו לרגל או שידרסו אחד את השני עם הבימבות והסקוטרים (יש לי אחד בגן שטס עם הסקוטרים ונוהגת בצורה איטלקית-מצליח לעקוף את כולם ולבלום בשניה האחרונה
).
וגם יש אפשרות שתהיה להם עקיצה ברגל.

אני לא מוותרת בעניין הזה,מעירה,עוזרת להם לנעול ומההתחלה התעקשתי על זה בלי ויתורים-הם כבר אומרים אחד לשני או מסבים לתשומת ליבי אם מישהו כן מוריד.

LuLiLoPiLaTo1

New member
מסכימה איתך, אך אצלי מאפשרת להוריד נעליים

כשמשחקים בארגז החול (שם מדובר בחול מסונן)

ani gabriella

New member
סתם שאלה (באמת מעניין אותי לשמוע את הרציונל)

למה במפגשים או בזמן יצירה אי אפשר להיות יחפים? גם אצלי הם עסוקים בדברים האלו בזמן הבוקר וכבר אז לרוב הם יחפים. במפגשים במיוחד אם יש תנועה אני מעדיפה שיהיו יחפים מכל הסיבות ההתפתחותיות שהוזכרו כאן למעלה קודם, גם המורה שלנו לתנועה מצדדת בכך. לגבי החצר - אנו סורקות אותה כל בוקר מפני מפגעים, מגרפות כל יום ומנקות מעלים וקוצים.
זה פשוט באמת קטע שיש בהרבה גנים - שלא מרשים לילדים לחלוץ נעליים ומכיוון שאני בעצמי אוהבת לעבוד יחפה אני בהחלט מזדהה עם הקטנים שרוצים גם לחוש את האדמה

האמת שעד כה רק בחצר היו כאלה שרצו

להוריד נעליים, בכיתה עצמה הם כבר די רגילים מגנים קודמים/שנה קודמת שנועלים נעליים וחולצים רק לפני השינה או בג'ימבורי.
במפגשים זה פשוט נוח עם הנעליים-יש פעילויות תנועתיות-הולכים/רוקדים במרחב ויכולים לעלות אחד על השני ולהיפצע.

ביצירה- זה פשוט חלק מהיום ולא הייתה עד כה אפילו פעם אחת שהורידו נעליים בזמן יצירה,זה פשוט הרגל. אין סיבה ספציפית.

זה לא שאני כועסת או מורידה את הראש,אני מסבירה ומקפידה על העניין הזה בעיקר בחצר. בכיתה פחות איכפת לי אבל יוצא שהם לא מורידים נעליים גם בכיתה עד לשלב השינה.

מנסה לענות לגבריאלה

בחדר יצירה או במוקד לח, בקרבת מים וכיורים חשוב להיות עם נעליים, כי אלה מקומות מועדים להחלקה. מה לעשות, רגל יחפה מחליקה על לחות יותר מאשר נעל.
באשר מפגשים אין לי מושג, אני לא מקפידה על נעליים במפגש, גם לא עולה על דעתי סיבה לעשות זאת. לא אם כן מחליטים שנעילת הנעליים היא חלק מהטכס שלקראת ההתכנסות. לדוגמא: מכבים אור/ מסדרים את הגן נועלים נעליים הולכים לשירותים ואז באים למפגש.

New way 1991

New member
תודה על התגובות

אני לא הגננת אמונם רק המטפלת ,אבל זה סתם נושא שטיפה הטריד אותי..חחח זה מצחיק כי אם הייתה לי אפשרות הייתי נותנת להם ללכת בלי נעליים ,כי אני כזו מצידי ללכת ברחובות בלי נעליים
אבל זה הכללים של הגן והלידים לא באו ממקום של להרגיש את התחושה ברגל ,בגלל זה שמתי לב שזה בעיקר ילדים עצמאיים ותוך כדי שאני כותבת את זה ...יש לי רעיון שאולי כן יפתור את זה
להשקיט להם את הגירוי של להוריד נעליים ,ז"א שיעשו את זה בעצמם ואז יפסק הצורך להוריד נעל
או באמת לחזור על כך בעקביות .....סה"כ אנחנו עדיין בתחילת שנה ...
תודה עזרתן לי

למעלה