ילדים לעומת מבוגרים

jasmine38

New member
אם מותר לי לחלוק עלייך

1. יש כבר חולים בגיל מתקדם, ויש כבר מחקרים של סיאפניקים לקראת גריאטירה. פעם רק חלמו על זה, אך היום כשהגיל עולה, יש תסמינים של "הזדקנות" ושילוב עם CF, זה מצב חדש, שצריך ללמוד להכיר את ההשלכות, ואת דרכי הטיפול. 2. המאבק הוא תמידי (תלוי במוטיבציה של החולה המתבגר ואו הבוגר, וכמובן תלוי במוטיבציה של המשפחה, לטפל ותמוך ולדחוף ולעודד וכו' וכו'). ככל שלא מוותרים במאבק היום יומי, כך הסיכויים להתוחלת ארוכה יותר, גבוהים יותר. 3. היום יש מחשבות שכדאי לטפל היטב, ולא לבנות על הפלות. שמעתי על מועמדים להשתלה, שהמחשבה מהאפרות הזו, הביאה להם מוטיבציה לקחת את עצמם ברצינות, לשפר את תפקודי הריאה, ולהתרחק מאיום ההשתלה. ההשתלה היא מוצא (לפעמים אחרון), ואחרי כן לא ממש נולדים מחדש. ממשיכים במאבק, כי הסיאף אינו נעלם משאר החלקים בגוף, ותמיד (לכל החיים) צריך טיפול נגד דחיה של ההשתלה. שמעתי את פרופ' יהב שאמר שאחוז ההצלחות בהשתלת ריאות משתפרת על הזמן, אך אחוז הכשלונות גדולים יותר מהשתלת כבד,לבלב או לב, כי הרבה פעמים מתפתחים זיהומים ודלקות בריאות המושתלות, שהם בעצם איבר חיצוני לכאורה, וחשופים לצרות מבחוץ.

evilbanana

New member
ילדים לעומת מבוגרים

האם יש שוני בטיפול בין ילד חולה CF למבוגר חולה CF? (לא מבחינת תרופות וכו', אלא מבחינת.. "אגרסיביות" הטיפול
הניסוח הכי מוצלח שמצאתי)

ראשגדול

New member
חושב שכן

כשאתה ייד חולה ישנה יותר אגרסיביות ויותר מילחמות על החולה מהסיבה שהוא לא מבין/אחראי למעשיו כאשר יש חולה מבוגר אז הלחץ פוחת שהרי החולה מודע למעשיו ולתוצאות ככה לפחות זה אצלי

jasmine38

New member
../images/Emo67.gifאגרסיביות הטיפול../images/Emo88.gif../images/Emo184.gif

אגרסיביות הטיפול תלוייה במצב החולה. אפשר לשער שיש ילדים ש"זוכים" לטיפול אגרסיבי הרבה יותר ממבוגרים אחרים. מאחר שמחלת ה-CF בדר"כ מחמירה עם השנים ותפקודי הריאות למשל, יורדים יותר (תלוי ברמת הטיפול וגם במזל), סביר להניח שהכמות (או אחוז החולים בקבוצתם), שמקבלים טיפול אגרסיבי יותר, הם בקרב המבוגרים יותר. אגב, גם אנשים "בריאים" (חלקם) שמגיעים לשנות ה-40, מתחילים לפתח תסמינים שונים. סימוכין לתגובתי: הגיון בריא בלבד

jasmine38

New member
חוץ מהקישוט הזה../images/Emo184.gif בכותרת

לא כתבתי מילה על תרופות

evilbanana

New member
תודה../images/Emo13.gif

השאלה שלי לא נוסחה כראוי. אגרסיביות הטיפול מבחינה של אינטובציה או הנשמה מלאכותית במקרה הצורך חו"ח, מבחינת אוכלוסיה מועדפת לטיפולים נסיוניים.. הכיוון הוא יותר לנורמות התנהגות של הרופאים ולא לפרוטוקולים של טיפול. השאלה, אגב, עלתה תוך כדי דיון בקורס "אתיקה רפואית".

עוגיונת

New member
עדיין לא ממש הבנתי.....

בעניין אינטובציה, הנשמה וכו' מקבל מי שנזקק, אני מניחה שמבוגרים יותר. אוכלוסייה מועדפת לטיפולים נסיוניים? אין לי מושג על מה את מדברת. את עדין מתכוונת בטיפולים אגרסיביים? או בתרופות חדשות או שימוש שונה בתרופות מוכרות? אני לא מכירה את הפרוטוקולים של הטיפולים האגרסיביים או את הטיפולים עצמם (לשמחתי), כך שאין לי תשובה. אבקש את תגובת הרופאה המלווה את הפורום.

למעלה