ילדים לא מחוסנים

גן עירייה או פרטי

כי לפי דעתי בגן עירייה עם פיקוח אז האחות המחוזית קובעת יחד עם המפקחת. בגן פרטי ללא פיקוח... האמת שבאמת אין לי שמץ של מושג.

שבלולי1

New member
השאלה היא שאלה מצוינת גם אני

חשבתי על זה...

לפי מה שאני יודעת אין שום בדיקה אם הילד חוסן או לא - ולכן לא יודעת לענות לך..

אישית לדעתי גני העירייה צריכים לאסור כניסת ילדים לא מחוסנים - גנים פרטיםם לדעתי גם (שוב דעתי האישית בלבד! )

galizoe

New member
אם מדובר בגן פרטי, זה נתון לשיקול בעלת הגן

למרות שעכשיו שאת מעלה את הנושא - אנחנו לא דורשים לראות פנקס חיסונים ברישום, כך שעקרונית יכולים להיות כאלה...
אנחנו כן מחתימים את ההורה על הצהרת בריאות כללית, שם שואלים אם יש אלרגיות או עוד נתונים רפואיים רלבנטים.
עקרונית נראה לי לא בעייתי ילד אחד לא מחוסן, כי האחרים כן אז הוא לא ידביק אותם אם יידבק בסביבת הבית. כן הייתי מוסיפה לחוזה שבמקרה מחלה הילד יטופל בביתו, כי מן הסתם ללא חיסון תקופת המחלה ממושכת יותר, ומקפידה על אישור רפואי בחזרה לגן. שווה להתייעץ עם רופא ילדים לגבי המשמעות של אי חיסון.

אמא שלי ואני צפינו בהרצאה על חיסונים

שהועברה ע"י אחת, קרן לנדסמן שהיא רופאה ומתמחה בבריאות הציבור וממנה למדנו שחיסונים משמשים לא רק להגן על הילד אלא גם על הסביבה שלו, ז"א, אם עשיתם מסיבה בגן בהשתתפות ההורים, ויש ילד לא מחוסן נושא מחלה כלשהי, ואמא שהגיעה לגן בהריון והיא תידבק, היא עלולה לסיים את ההריון מוקדם מהצפוי, או סבא שיכול לחלות ולהסתבך. אלו דוגמאות אפשריות.

מצד שני באים המתנגדים לחיסונים שלא באמת מתנגדים אבל רק מציגים לך תמונה שחורה כמו הלילה שאם תחסני את הילד את הורגת אותו, ומספרים לך שכל עולם הרפואה טועה, שחברות התרופות שקרניות, שמדע האפידמיולוגיה מוטעה ביסודו, שכל המחלות בעולם זה תופעות לוואי של חיסונים ומבחן המציאות, שמחלות נעלמו במדינות מחוסנות ומשתוללות במדינות לא מחוסנות, זה הכל שקרים.

מה עושים?

ani gabriella

New member
אה, סליחה, בתור בעלת גן שילדתה לא מחוסנת

אני לא מבינה את הקביעה שמי שלא מחסן "לא באמת מתנגד" או באופן כללי מספר לך שקרים. הבחירה לא לחסן ילד מגיעה בדרך כלל ממקום מושכל, הוגה, חושב ומעמיק (למשל, לא הסתמכנו רק על הרצאה אחת או מקור אחד בבחירה שלנו...) שזה הרבה יותר מאשר אני יכולה לומר רוב האנשים שכן מחסנים פשוט כי זה מה שנהוג. אני מכבדת כל בחירה של כל אדם באשר הוא ומיידעת הורים שנרשמים אלי לגן שיש לנו בגן ילדים לא מחוסנים (ויש לא מעט אצלנו). לא נתקלתי בהתנגדות כלשהי או בהורה שלא רשם את ילדיו אצלי בגלל הסיבה הזו.
אז לפני שמתלהמים ומשמיצים אפשר לבוא ולקרוא עוד על הנושא, לראיין אנשים שלא חיסנו על ההגיון (ויש כזה...) שבבחירתם ובאופן כללי לנסות ולהיות יותר סובלני לדעותיו וזכויותיו של האחר....

WOW מושכל, הוגה, חושב ומעמיק...

עד כמה שזכור לי, אפידמיולוגיה זה לא ענף מחקר בפילוסופיה או בספרות ושירה, זה תחום מדעי. במדע, יש מקום לדעות שסותרות את הידוע, אבל דעה אינה עובדה ובטח לא דרך לשנות נהלים והמלצות, ואם מישהו יש לו השגות לגבי המלצות משרד הבריאות, הוא יכול להגיש אותן בעבודת הדוקטורט שלו לרפואה, ולא במסגרת מסע תעמולה אנטי רפואי, אנטי מדעי ואנטי ממסדי. במילים אחרות, הפחידו אותך וקנית את זה. מעניין שזה רק בעניין חיסונים וריטלין, כי אני בטוחה שאצל רופא השיניים, לא תתני לילדה שלך לעבור טיפול ללא הרדמה מקומית למרות שמדובר בחומר כימי, סם מסוכן... :)

ani gabriella

New member
אין לי צורך להגיש המלצות לשום משרד

אני לא מנסה לקבוע עובדות לאיש (בניגוד אלייך שקבעת שכולנו שקרנים) אני מקשיבה לאנשים שאני בוטחת בהם (ותודה על הזלזול באינטלגנציה שלי, את הרי מכירה אותי היטב ויודעת שאני פזיזה וקלת דעת...) ופועלת בהתאם לאמונות האישיות שלי.
בנתיים את זו שהוכחת את עצמך בשרשור הזה כמי שהפחידו אותה וקנתה כל מה שמכרו לה, ומשום כך החלטת לצאת במסע צלב נגד כל השקרנים שלא מחסנים.
לא נראה לי שהדיון ביננו יכול להיות פורה, הנימה התוקפנית והשיפוטית שלך לא ממש מתאימה לי לעת ערב...
שיהיה לך בהצלחה

את מקשיבה לאנשים שאת

בוטחת בהם. אני מקשיבה לאנשים שלמדו את התחום בו הם מייעצים לאחרים וקיבלו רשיון לעסוק בו.

ההבדל: אנשים שאת בוטחת בהם יכולים "למכור" לך מה שהם רוצים, בלי קשר למציאות. אנשים שקיבלו רשיון הם אנשים שלמדו רפואה והם מוסמכים לעבוד בה, ז"א הם רכשו את הידע הנדרש, הוכיחו במבחנים שהם מבינים על מה הם מדברים, עשו סטאז' כדי להוכיח שהם מסוגלים גם ליישם בשטח, ועמדו בכל הדרישות.

אבל נכון שצדקתי בנושא הריטלין ורופא השיניים? את הנימה השיפוטית רכשתי ביממה האחרונה, אחרי התגובות שקיבלתי בפורומים האחרים. זה פשוט בלתי נמנע, באיזשהו שלב את מבינה ש"מערבבים" אותך... אל תכעסי.

ani gabriella

New member
טוב, תגובה אחרונה לערב זה

פשוט כי את ממשיכה לזלזל באינטלגנציה של אנשים ובגדול מדברת כאילו בעצמך עשית מחקר על הנושא ובדקת את כל הגוונים הרבים שלו -
האנשים שאני בוטחת בהם הם רופאים או אנשי מדע לכל דבר, היית מאמינה שלא כל הרופאים חושבים כמו אותה רופאה שאת ההרצאה שלה ראית ושעליה את מבססת את כל ההודעות שלך? (בפורום הזה, בפורומים אחרים, דרך אגב שם ענו לך גדולים ממני אך את החלטת שהדיון "הסתבך" פשוט כי לא הבנת או שלא היה לך כוח להעמיק במה שנאמר שם)
ריטלין הבת שלי לא תקבל - בעיני יש דרכים הרבה יותר טובות לטפל בהפרעות קשב, כנ"ל לגבי כל הפרעות פיסיות ונפשיות ומחלות לא עלינו - לעולם הרפואה הסינית למשל (שמבוסס על מאות שנים של עבודה מוכחת בשטח) יש לא מעט פתרונות למצבים מולם ניצבת הרפואה הקונבנציונלית חסרת אונים
אבל הדיון כבר גלש למחוזות שלא קשורים לבמה זו
ולכן אני באמת מקווה שזו תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא...

noaaaa

New member
גבריאלה- מסכימה עם כל מילה שלך

את הראשון שלי חיסנתי אוטומטית כי ככה אמרו לי בטיפת חלב, עם השנייה והשלישית כבר חשבתי לפני כל חיסון אם כן או לא לפי כל חיסון בנפרד ובנתיים אף גננת לא הרימה גבה.
בחיים לא אתן לילדים שלי רטלין.
ומה קשור רופא שיניים לדיון על חיסונים? באותה נשימה את יכולה לומר איך אני נותנת לילדים שלי ממתקים מידי פעם..נו..באמתתת...
אני באה לקרא את הדיון כי אני אוהבת שמחליפים דעות גם אם הנושא קשור בעקיפין למקצוע הגננת ואיכשהו מהודעה להודעה השרשור מדרדר ברמה שלו.
טרקטוריסטית קטנה, את נשמעת מאוד בטוחה בעצמך וזועמת על כך שבנושא זה אחרים לא פועלים כמוך, ככה זה נשמע לי לפחות מעל גבי הפורום כשאני קוראת אותך, אבל בניגוד לגבריאלה שעונה בנימוס ובסובלנות, את תוקפת ומתנשאת.

דליההה9

New member
מסכימה איתך גבריאלה

לגבי הריטלין. גם אני לא מוכנה לתת לבן שלי בשום פנים ואופן. בדקתי קצת את הנושא ואת האופציות שיש בתחום הזה וגיליתי תוסף שנקרא פיקנוגונול (לסולגאר יש) בגרמניה משתמשים בו די הרבה כטיפול להפרעת קשב וריכוז (זה חומר שמופק מגזע עץ אורן צרפתי) התחלתי לתת אותו לבן שלי. בנוסף אני לוקחת אותו לשיעור רכיבה טיפולית שמאוד מועילים לו!
אני חושבת שלא מעט גם קשור לתזונה נכונה ולהרגלים. שווה לתת לזה טיפה יותר תשומת לב.

אכן סוגיה, שאולי צריך לבדוק אלא מאי?

לדעתי, הטיעון שאת מביאה כאן רוצה לאמר , ילדים שאינם מחוסנים, אסור שיבואו בקהל.... נראה לי לא נכון
הרי גם במרפאה השכונתית הם עלולים להדביק נשים הרות/זקנים וטף שטרם הגיע מועד לחסנו.
כך גם בגינה הציבורית, באולם התיאטרון והקולנוע....
באמת שלא נראה לי הגיוני. להרחיק ילדים מהציבור בשל היותם לא מחוסנים, כך אני חושבת גם על הגן. זו כמובן רק דעתי.
בגן שלי אנחנו מתעניינות ומממלאות טופס הצהרה על בריאות ובו יש סעיף המתיחס לחיסונים. לדעתי ההחלטה לחסן או לא היא רק של ההורים וזאת בשל חילוקי הדעות שקיימים בנושא מזה זמן רב. יחד עם זאת הרי שחשוב לדעת על ילדים שאינם מחוסנים ובשעת צורך להפנות אותם לבירור כך גם לדרוש מהם אישורים על כל סימן מחלה ולא לקחת סיכון. יש ילדים רבים שאני יודעת שהיה להם חום או שלשול וכעבור יום או יומיים הם חוזרים לגן וזה בסדר מסחינתי, ילד לא מחוסן אני אחשוב פעמיים אם להחזירו ללא אישור רופא. (גם אם אני יודעת שהוא יכול להשיג אישור בכל מקרה) זאת בכדי להבטיח את קיום הנוהל התקין. למקרה ש...
עכשיו שאני כותבת את זה אני קצת לא בטוחה אם נכון לקבל ילד אחרי סימני מחלה ללא אישור רופא. אבל... כך בכל אופן אני נוהגת.

נקודה מעניינת, שכן הדבקה נעשית

במקומות צפופים, אבל רק בנגיפים וחיידקים שנישאים באויר. העניין הוא לא רק צפיפות אלא גם הסיכוי להידבק שכן שעה וחצי בקולנוע פעם בשבועיים לא משתוות לשמונה שעות בגן 5 ימים בשבוע. כמו כן סינון ילדים ברישום לא נועד למגר מחלות כמובן אלא להקטין חשיפה ולצמצם סיכונים.

למעלה