ילדים ותזונה

אפרתש

New member
תודה לכולן, ותשובות

כשהייתה קטנה - אכלה נפלא. כמו שאחותה הקטנה אוכלת היום. היא ילדה מאד יצירתית (הדבר הכי אהוב עליה זה "לעשות עבודות"). וזה מה שהכי מדבר אליה גם באוכל - היא משקיעה חצי שעה בלסדר לעצמה את הצלחת - עושה כל מיני ציורים מהאוכל. האמת - חלקם ממש מרשימים, והתחלנו לצלם אותם, ואנחנו מייסדים את אוסף תמונות האוכל שלה. וזו הדרך הכי בטוחה שהיא תאכל - להזמין אותה לשולחן לפני כולם, לתת לה להכין את הצלחת שלה, ואז היא בדרך כלל גם אוכלת הכל. הצעת הגינה ניתנה אמנם לחנה, אבל לנו יש גינה. היא קוטפת את הירקות בשמחה, ומביאה לי אותם תוך הצהרה שאין לה שום כוונה לטעום מהם

בואי ננתח את זה למרכיבי התזונה

פחממות, חלבונים מן החי, ירקות, פירות. חסר לי שומנים. עומר אכל במשך כמה שנים "סלט מלפפונים" - סלט עם שמן זית שיש בו רק מלפפונים. ככה קבל שומנים. כ"כ חשוב להקפיד על מולטיויטמין, להשלמה, כשהילדים לא אוכלים המון או מגוון. שווה לבדוק מה ההרכב התזונתי של הפירות והירקות שהיא אוכלת. באשר לאינטלקט - קחי את הפרמידה, ציירו אותה ביחד ותדביקו מדבקות כל פעם שהיא אוכלת משהו, במקום המתאים ע"ג הפירמידה.

פרחיה2

New member
משהו לחשוב עליו... קורנפלקס

כשהבן יקיר היה קטן ..ממש תינוק, היה אכלן מצוין {יחסית לאחותו הבררנית} זלל דייסה והיה אפילו שמנמן. כשגילה את נפלאות הקורנפלקס הפסיק לאכול. היו ימים שלמים שבהם אכל שלוש פעמים ביום קורנפלקס שנתתי לו כי שום דבר אחר לא נכנס לפיו! הילד רזה קשות ואם כי לא הפסיק לגדול לגובה עדיין היה נראה כמו שלד בבית הספר לרפואה... יום אחד כשהיה כבר בן 6 וחצי, נגמר לי הקורנפלקס בבית! הגיע הבוקר ולילד אין מה לאכול. הכרחתי אותו לאכול פרוסה עם גבינה. הפואנטה הגיעה בצהריים כשהגיע מבית הספר. לראשונה בחייו שמעתי אותו אומר : " אמא, אני רעב" . אחרי שהשתחררתי מהתדהמה שאחזתני, מיהרתי להגיש לו ארוחת צהריים {לא זוכרת מה} ועדיין לא היה לי קורנפלקס בבית. לאחר שאכל בתאבון את הארוחה הודעתי לו רשמית שלאור התאבון שהגיע בהפתעה בבית שלנו אין יותר קורנפלקס לפחות בשנה הקרובה. הילד... התחיל לאכול! והכל! אותו ילד, לא אהב ועד היום לא מת על פרות וירקות. כשהיה קטן לא אכל שום דבר כזה בכלל. גרנו בחו"ל, והוא היה בגן. כשהיה בערך בן 4 חזר יום אחד מהגן, ולאחר כמה דקות ראיתי שהוא מתגרד , אחר כך בא וטען שמגרד לו בכל הגוף. הרמה של החולצה גילתה לי פריחה חזקה בכל הגוף. "מה אכלת בגן היום?" שאלתי... "אה אמא, היום אכלתי פרי, נכון שזה מאוד בריא ואת שמחה?" "כ...ן, איזה פרי אכלת?" "אבטיח" {זה קרה באמצע ינואר, ה"פרי" הגיע באוניה מדרום אמריקה, מצופה כולו בחומרים משמרים... " תעשה לי טובה, חמודי, אל תאכל פירות, תשאיר את זה לזמן שניסע לישראל טוב?!" ואתו ילד, רופא הילדים לא מכיר אותו בכלל, הוא היום בן 14 מספר נעלים 46 ו" חמודי תוריד לי בבקשה מהארון את הקומקום..." ברוך ה' אוטוטו עובר את אבא שלו. בהצלחה לכל הקטנטנים ממני, שעד גיל 14 לא הכניסה לפיה דבר אחד מבושל. חייתי רק על פרות ירקות וגבינה. והיום אוכלת הכל....לצערי...

אפרתש

New member
איזה קטע! דווקא שומנים חסר!

בתור אחת שבתפריט האישי שלה שומנים יש מספיק, לא חשבתי על זה שזה מה שחסר לה. רעיון לשים שמן זית על הסלט. אני חוששת שאצטרך לעשות את זה בהיחבא, לפחות בפעם הראשונה, כי היא לא אוהבת לנסות דברים חדשים. אפשר גם סתם לתת זיתים, בעצם. וזה כל ילד אוהב.

אלדורית

New member
זיתים זה רעיון טוב, אבל יש בהם מלח

אז לא להגזים (כאילו שאצלי בבית הילדות לא אכלו אתמול שקית של נאצ'וס לארוחת ערב בגלל טעות חמורה של אמא שלהן ש"עברה בסופר" בדרך חזרה מהגינה, נטולת כוחות נפשיים בעליל).

זיתים זה טוב, רק במנות קטנות

אני מציעה שתקראי את כל המאמר על תזונת אומגה 3 ואת כל המצגת, ואח"כ תחליטי מה מתאים לכן...

לי יש "בעיה" אחרת - הבת שלי רוצה

לאכול בארוחת עשר בגן רק פירות וירקות
פעם בשבוע היא מסכימה לקחת כריך לגן. היום, למשל, היא רצתה פלפל ירוק, מלפפון וקלמנטינה. אני לא מתעקשת איתה ולא שולחת לה כריך בתיק בניגוד לרצונה מפני שאני לא רוצה שהכריך ייזרק. ארוחת צהריים היא אוכלת בגן ואני מקבלת דיווחים שהיא אוכלת טוב.

agur

New member
ממש לא נראית לי בעיה...

במיוחד אם היא משלימה בארוחת צהריים/בבית אח"כ. היא אוכלת משהו לפני שהיא יוצאת לגן?

אלדורית

New member
תחליף לשוקו שהתחלנו "להריץ"

בזמן האחרון (אאל"ט הקקאו מפריע לספיגת הסידן), מהווה גם ארוחת בוקר לילדה שלנו שאף פעם אין לה זמן לארוחה מסודרת, לא חשוב כמה מוקדם מעירים אותה: שייק חלב ובננה עם מעט דבש. החיסרון היחידי הוא שצריך לשטוף את הבלנדר כל בוקר.

לאה_מ

New member
רעיון מעולה!../images/Emo62.gif

ואני לא חושבת שצריך להוסיף דבש או איזו המתקה אחרת - הבננות מאד מתוקות בעצמן
אפשר לעשות גם עם מנגו, אפרסקים, תותים... בעצם, פעם הייתי מכינה לילדים שייק תותים עם יוגורט, חלב ותותים. טוב שהזכרת לי

לתפיסתי

קורנפלקס ובייגלה זה פחממות ריקות שהופכות מייד לסיכר ולא מקנות לה שום ערך תזונתי. להיפך. עליה חדה של כמות הסוכר בגוף וצניחה מעייפת...השוקו מלא סוכר, אז כנ'ל. עדיף כבר לא לאכול ארוחת בוקר. לא טוב לריכוז אבל עדיף מנזק...

צימעס

New member
נראה לי מצוין!

את יכולה אולי להוסיף לה פקאנים לא קלויים (הם הכי רכים מהאגוזים). [מהפירמידה של ליליה - שומן וחלבון]. עוד אפשרות היא יוגורט - בחורף, הוא לא יתקלקל עד 10 בבוקר.

למעלה