ילדים ותזונה

אפרתש

New member
ילדים ותזונה

התפריט של בתי בת הארבע וחצי מצומצם למדי - פיתה/פסטה/פתיתים, חלב, מלפפונים, פירות. לפעמים קורנפלקס, פעם בחודש איזה חתיכת עוף, פעם בחודש ביצה. גבינה צהובה בסנדויץ',. וזהו. היא ילדה בריאה, פעילה, מפותחת, גבוהה מרוב בני גילה. נראה לכם בעייתי, או שצריך לפעול כדי להוסיף לה קצת חלבונים (ומה עוד חסר?) לתפריט? ואם כן - מה עדיף - לפנות לאינטלקט שלה ולהסביר לה מה תרומתו של כל מזון לגוף? או לפתות אותה בדרכים אחרות - להכין אוכל בעיצוב משעשע, דברים כאלה? או פשוט לעזוב את זה ולתת איזה כוכבים או תוסף אחר?

לאה_מ

New member
אני אגיד לך מה אני עושה לגבי בכורי

אצלו התפריט קצת שונה מאצל בתך, אבל לא באופן משמעותי (והוא כבר בן 11...) - הוא לא אוכל כמעט בכלל פירות (פעם בחודשיים תפוח), וירקות (רק תפוחי אדמה ומלפפונים), מאד אוהב פחממות (לחם, פסטה, אורז וכו'), אוכל חלבונים מסוגים מסויימים מאד (ביצים, חלב, קוטג', גבינה צהובה, פסטרמה, שניצל עוף, קציצות מהודו או מבקר, המבורגר ולפעמים עוף בתנור). הוא יודע היטב אלו מזונות חשובים ומדוע. זה פשוט לא טעים לו. אז המידע אצלנו לא עזר. מה שכן, הוא לא אוכל יותר מדי ממתקים (כן אוכל מדי פעם מעדני חלב וחטיפים, אבל באמת לא בכמות היסטרית), וגם לביה"ס הוא לוקח כריכים בסדר (פסטרמה, קוטג', ממרח חרובים וכד'). מבחינה כמותית הוא אוכל כמויות סבירות. הוא ילד בריא ונמצא בטווח הנורמה מבחינת גובה ומשקל. אני לא עושה כלום. הייתי שמחה לו הוא היה אוכל גם פירות וירקות, ושמחה אם הוא היה מגוון קצת בסוגי המזון האחרים (סתם, כי חבל לי תמיד שאני מכינה רוטב לפסטה והוא אוכל פסטה עם קוטג'), אבל אני בטוחה שבעתיד יקרה אחת משתיים - או שהוא יתחיל לאכול מגוון יותר, או שבסוף הוא יעזוב את הבית ואז כשהוא יבוא אני אשמח מאד להכין לו דוקא את מה שהוא אוהב...
אני אישית גם לא נותנת לילדים תוספי תזונה - אין לו חוסר בכלום. אם היה - הייתי שוקלת לתת.

קפצתי מפורום להיות הורים...

אנחנו מרחיבים את התפריט על ידי כך שאנחנו שמים את המזונות הלא מוכרים או הפחות מועדפים בהתחלה. הארוחה מתחילה בירקות ובנסיונות של דברים חדשים. בגלל שהיא טוחנת כל מה שקשור לבשר/עוף אנחנו משתדלים לשים את המזונות האילו מאוחר יותר. יכול להיות שהבת שלךלא אוהבת עוף או מאכל מסויים. תנסי דברים אחרים (בשר, פסטרמה, קציצות וכו) כדאי גם לבדוק בגן אם היא אוכלת הכל, יכול להיות שהיא אוכלת בגן הכל (כמובן בהנחה שהתזונה בגן טובה) ובבית מתפנקת ואז לא צריך ליחס חשיבות כל כך רבה להרכב התזונה בבית

אפרתש

New member
היא לא אוכלת בגן (חוזרת הביתה בצהרי

בשנה שעברה היא אכלה בגן, וגם שם דיווחו לנו ש"הילדה יודעת מה היא רוצה". וכשהיא אמרה שהיא לא רוצה משהו - הם אפילו לא ניסו לשכנע אותה, כי ידעו שאצלה זה לא יעבוד. כמו שהם אמרו ואת רמזת - יש ילדים שאצלם זה פינוק, ואז שכנוע קצר עובד. אצלה יש עקביות גבוהה. זה רעיון להתחיל בדברים הבעייתיים. וברוכה הבאה

מצרפת שאלה בקשר לירקות

הילדים אצלנו מפתחים אנטי נגד ירקות בכיתת הפעוטון שהולך ומתחזק בכיתה הבוגרת,הם מסוגלים לאכול טונות של חביתה אבל לא יגעו בעגבניה או מלפפון,אני משתדלת להראות להם שגם אני אוכלת ולהגדיש כמה הירקות טעימים ולספר להם איך הירקות גדלים בגינה ומקבלים מים מהגשם ואור מהשמש,עוד רעיונות? שלכם חנה גונן

לאה_מ

New member
אולי תעשו גינת ירק קטנה בגן ותגדלו

ירקות משלכם? אפשר לגדל בלי בעיות מיוחדות עגבניות / עגבניות שרי, חסה, צנוניות, גזר, בצל ירוק... (מלפפונים אף פעם לא ניסיתי).

צימעס

New member
הערה טכנית

עגבניות, מלפפונים, פלפל - ירקות קיץ (כמו "עונת המלפפונים"). בחורף: בצל (ירון/לבן/סגור, כרישה), חסה, צנון, גזר, תפוא, כרוב (ברוקולי, כרובית). זה ככה באופן גס.

רעיון מעולה אבל לא בבית סיפרנו

זאת אומרת לא בבית סיפרה של ויצו,גינה ?שהילדים יגננו? אין תקציב,אין כוח אדם ואין כוח למטפלות ובטח לא סבלנות. שלך חנה גונן

צימעס

New member
איזה תקציב צריך

בשביל לתקוע תפו"א באדמה, ולחכות לו כמה חודשים?

את מוזמנת לשאול את ההנהלה

אבל אל תבני על זה שתקבלי תשובה מספקת או תשובה ביכלל
. שלך חנה גונן

Kalla

New member
לא יודעת אם כל גני הויצו

מתוקצבים אותו הדבר, אך אצלנו בהחלט גידלו כל מיני דברים.

אז הם לא מתקצבים אותו דבר כניראה

ותאמת גם פשוט לא חושבים על זה. שלך חנה גונן

irisgh

New member
אם זה כ"כ פשוט, אפשר לקבל הוראות?

לירקות שמתאימים לעונה הנוכחית או הקרובה? במסגרת המעבר של הורי לכפר, יש לנו גינה. יניב עזר לשתול פרחים. ומאוד מאוד רוצה לשתול דברים שאוכלים אח"כ. אז אם יש דברים פשוטים כאלה, אשמח לקבל רשימה. לגבי תפו"א - מה לשים תפוח אדמה שלם באדמה? ומה יהיה אחרי כמה חודשים- מה ההבדל בינו כמה ובין מה שיצמח? (אני יודעת שיוצאים שורשים ועלים. גידלנו קצת בטטות בבית.. אבל איך נוספים עוד תפוחי אדמה? איך מתרבה כמות המזון..?

צימעס

New member
אני עומדת לזרוע ירקות

אז אוכל לספר בשנה הבאה... לגבי תפו"א - שמים אחד באדמה, גדל צמח (בעזרת פירוק העמילן שבתפו"א ששתלת), ואז הצמח מעביר עמילן (שנוצר בעלים - שמש - פוטוסינתזה) לפקעות חדשות, לאיחסון. הפקעת המקורית (זו ששתלת) הופכת למין שקית מרוקנת (די מגעילה), ויהיו באדמה פקעות חדשות. כדאי לחפור ולהוציא אותן אחרי שהצמח קמל. לגבי - אילו ירקות מתאימים לחורף - גגלי. יש ים חומר.

טלי12345

New member
הייתי מתיעצת עם תזונאית

בכל אופן בחלב יש חלבונים.אבל כדי לקבל חלבון מלא צריך חלבון ופחממה. אולי תנסי דברים חדשים. אולי היא אוהבת מרקם מסויים או צבע מסויים.(כמו שיש ילדים שיאכלו כל מה שבא עם קטשופ
) אני בעד לעצב אוכל בצורה מעניינת ולא ללחוץ עליה או לשכנע כדי ליצור אנטי.טריק אחר הוא להזמין ילד שאוכל טוב
זה מעורר תאבון רעיונות: קינואה גרגירי חומוס מבושלים אפונה אורז מלא נודלס מנצ'ו (פולי סויה) מרק עוף קציצות ומתוך מה שהיא אוכלת אולי לתת את מה שהכי בריא בקטגוריה: פסטה מחיטה מלאה (ולא פתיתים),חלב עם 3% לפחות וכדומה.

כמה מחשבות

קודם כל - אם מבחינה התפתחותית ובריאותית היא בסדר (אפשר לעשות בדיקת דם ולהתייעץ עם רופאה/תזונאית) לא הייתי נלחצת. אפשר לשתף אותה בהכנת האוכל ו/או בקניות. אייל מאוד אוהב לתכנן ביחד מה נכין, לעשות איתי רשימת קניות ואחרי ביקור בסופר לבשל/לאפות יחד. בדרך כלל הוא גם מסכים יותר לטעום דברים חדשים כאשר אנחנו מכינים אותם ביחד. בכלל - הוא אוהב ספרי בישול (שם התמונות לא פעם מאוד מפתות). יש גם ספרי בישול לילדים (ילדים מבשלים המיתולוגי וגם "ספר הבישול הראשון שלי". בטח יש עוד כמה). אפשר לפנות לאינטלקט שלה. אפשר לקחת מראש בחשבון שאולי זה לא יעזור ולא לצפות לגדולות. אגב - תמיד היא היתה אכלנית כמו שאת מתארת? כי אצלנו לאייל היתה שנה (מגיל שלוש ועד עכשיו) שבה הוא הסכים לאכול (בבית. בגן הוא אכל מצויין כרגיל) רק דברים מאוד מסויימים - פסטה עם קטשופ. אורז לבן עם קטשופ. סלט. לחם עם חמאה או עם חומוס וכדו'. פתאום בשבועיים האחרונים הוא מפתיע אותנו באכילה מגוונת יותר - פיצה, פסטה עם רוטב, חביתה וכו'. לסיכום - לדעתי תמשיכטו להציע לה מזון מגוון, בלי ללחוץ. תנסו לראות אם יש דפוס חזותי או מרקמי שבו היא דובקת ואז ללכת לפי הדפוס הזה.

למעלה