ילדים ופרידות

ילדים ופרידות

שלום..אז כפי שכתבתי כבר בעבר אני נפרדת מבנזוגי..ולהזכירכם שנינו גרושים וגרנו ביחד כשנה.אז זהו מחר הוא הולך.. איך אני מתמודדת עם הבן שלי.הוא בן 12 עם בעיות רגשיות.חווה גרושים לא נעימים של ההורים שלו..מאוד אהב ואוהב את בנזוגי..הוא לא מדבר על זה הרבה.הוא אומר שהוא לא רוצה שיעזוב[הלוואי וזה היה תלוי בו]..מה עושים? החלטנו שבזמן ההעברה הוא לא יהיה בבית..אך מה הלאה..למה הילדים שלנו צריכים לחוות פרידות..אגב.גם הפרידה שלי מהבן שלו היתה קשה...אשמח לעצות.

d a n i e l s 5

New member
ריטואל של פרידות ...

מכיוון שחוית בעבר פרידה מאב ילדייך........ את תנהגי בהתאם ...או לחילופין לא תחזרי על טעויות שהיו בעבר (אם היו). עצוב... לא נעים... זה עוד פרק בחייהם של ילדים להורים גרושים ...ריטואל של פרידות ....

תודה לך.

אך היות וכבר הילד חווה פרידה שלנו הוריו..צר לי שאני צריכה לעבור איתו עוד פרידה..[אגב התקשורת שלו עם בנזוגי היה יותר מאשר עם אביו]

n o g a1

New member
המקום המיוסר שלך

מהפרידה אינה תורמת בכלל לילד שלך. יש הבדל באמירה "הוא הולך" לבין "החלטנו להפרד". ב"הוא הולך" יש נטישה והקושי המתלווה בנטישה. אני מניחה מדברייך שאת כואבת את הפרידה ויתכן והיא אינה בהכרח פרי בחירתך. את יכולה להשאר תקועה ב"למה ילדים שלנו צריכים לחוות פרידות" , מקום מלא יסורי מצפון ואת יכולה לבחור אחרת. תני לעצמך כוח , תרפי גם בנך התמלא בך וירפה...:)

ערסlight

New member
פרידות

הדרך היעילה היחידה שאני מכיר זה לשתף. ספרי לו איך את מרגישה, את השתלשלות העניינים, אפילו תבקשי ממנו שיתמוך בך. זה המקום שממנו גם הוא יוכל לשתף, לספר ולהתיחס מהמקום שלו. זאת הזדמנות ליצור מערכת שוויונית של צוות. אם לילד יש בעיות רגשיות... זה יהיה ממש טיפול עבורו [וגם בשבילך] שניכם עוברים תהליך כואב של פרידה. צריך למצות אותו. כדאי גם שתהיה פרידה מסודרת [כולל שיחה] בין הגבר והילד [ללא נוכחותך] אם תעשי אותו שותף [להבדיל מלשחק מולו את ה"חזקה"] אולי שניכם אפילו תרוויחו מהעניין בחשבון סופי.

אכן ספרנו לו שהחלטנו להפרד.

וכאשר הוא ראה אותי בוכה..וניגש לשאול אם אני בוכה בגלל הפרידה.עניתי לו שכן.אך מה שחשוב שיש לי אותו..וחבקתי אותו חזק......

n o g a1

New member
אני חושבת...

שבשיתוף עם הילד צריך לקחת בחשבון את היותו ילד. לא חושבת שנכון להעמיס עליו את עול כאבך במלוא עוצמתו. הוא זקוק להגנתך ולא להתפרקותך. אחריות עצומה על כתפיו. הוא בתפקיד - ילדי ואת - בתפקיד הורי. זה לא אומר שאסור לבכות לידו , מותר ועוד איך אך לסגור את המעגל אחרי הבכי ולא להשאיר אותו עם הכאב ועול יסורייך. זו דעתי...

ילדים מסתגלים להכל../images/Emo27.gif

שבוע טוב לך מנסיוני בחיים ילדים מתרגלים מהר מאוד למצבים בחיים . זה לא אומר שאנחנו צרכים להכביד עלהם.כמו בכל משבר עם ילדים הדרך הטובה היא להרעיף עליו המון חום ואהבה. ולנסות לעדן ולרכך תפרידה , ואם בכל זאת הוא ירצה להרים אליו טלפון אז זה לא סוף העולם. כל סוף הוא התחלה חדשה ובהצלחה לכם.

כמו שתציגי את הדברים

כך ילדך יקבל אותם. אם תיצרי דרמה מסביב זו התמונה שתתקבל. אם תנסי לייפות את התמונה ותיצרי מצב ש"ככה הכי טוב" זה מה שהוא יפנים.

noam weissman

New member
הפרידה שלך ושלו ?

הפרידה שלכם אינה חייבת לגרור פרידה מהילדים. אם יש קשר טוב בינכם והילדים אתם יכולים להשאר בקשר טוב איתם. ככל שהם יגדלו ויהיו עצמאים יותר הם יהיו ניידים יותר כדי לשמור על הקשר. בשיחות שיש לי עם בתי על בת זוג עתידית (כרגע אין) השאלה שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם "ומה יהיה אם היא לא תאהב אותי..." תשובתי תמיד אותו דבר. אם היא לא תאהב אותך היא לא תהיה איתי. תמיד אני מדגיש שיש לה אמא אחת ובת זוג שלי יכולה להיות חברה טובה שלה אבל היא לא תחליף ואו תתחרה באמא שלה. בהצלחה.

תלתלית3

New member
זו המציאות

בה אנו חיים. לצערינו ילדינו הנפגעים העיקריים, צר לי עליהם, אבל מה התחלופה, לסבול ולהמשיך זוגיות לא טובה ?!

למעלה