ילדים וסיגריות...

ילדים וסיגריות...

אצלינו בבית לא מעשנים, בכלל. גם לא במשפחה הקרובה. ואיזה מזל שכנראה היה לי, אבל הבן הוא כבר שלישי ועד עכשיו לא נתקלתי בדילמה הזו. אה, ועוד מילה, אני די מהקצוניים בעניין הזה (ותסלחנה לי המעשנות כאן, טוב?) בכל מקרה, לילד יש שני חברים בגן שאני יודעת שההורים מעשנים. גם בתוך הבית, לא רק בחוץ. וזה מאוד מפריע לי, אז מה לעשות? למנוע ממנו ללכת אליהם? להזמין רק אלינו? לבקש שכשהוא שם שלא יעשנו לידו (נורא חוצפה בעיני, סך הכל זה הבית שלהם, אני לא חושבת שאני יכולה לבוא בבקשה כזו... או שכן?) בקיצור - הצילו!

אילתית 2

New member
מבינה אותך מאוד - ואני מעשנת

אני ובעלי שנינו מעשנים אבל - לא בתוך הבית רק בחצר ולא ליד הילדים ולא באוטו וכו...לא מוכנה שיעשנו על הילדים שלי במשפחה שלי לא מעשנים..אבל במשפחה של בעלי כן מעשנים והם יודעים כשאנחנו בביקור - תעשנו בחוץ ולא בבית! חברותיי חלקן מעשנות אך גם לא על הילדים ולא בבית..אז לא נמצאת בבעיה שיש לך עכשיו אבל מבינה מאוד כי לא מוכנה שאף אחד יעשן על ילדיי תתחילי בלהפגש בחוץ ואצלכם..ואם הקשר נחמד עם הורי הילדים תגידי להם שיש לך בעיה עם העישון לידם וזה לא טוב ולא בריא ובעיקר זה מה שחשוב לך! וזה ממש לא חוצפה לדעתי אם היא רוצה שילדך יבקר את הילד שלה שתדע שזה מפריע לך וזה מה שמונע ביקור

את לא יכולה להגיד למישהו מה לעשות בבית שלו

אבל את בהחלט יכולה לשאול את האמא ככה בדרך אגב אם הם מעשנים בבית ליד הילדים..ואם כן : אני לא הייתי נותנת לעשן על הילדה שלי בשום פנים ואופן ובטח לא בשביל לשמור על נימוס או משהו.. שהילדים יתארחו אצלך בבית אם אין פתרון אחר , זה ממש נורא אם ההורים מעשנים ליד הילדים שלהם.

ד פ נ א

New member
מבינה אותך מאוד..

יש לבן חבר שהוריו מעשנים, ושאני באה לקחת אותו משם, אני תמיד נחרדת מהריח והעשן שיש שם. אבל אין מה לעשות, זה הבית שלהם ומותר להם לעשות מה שהם רוצים ואני לא יכולה להגיד להם כלום
, וצערי אני לא יכולה למנוע מבני ללכת לשם... מה שכן אני משתדלת שהבן שלהם יבוא אלינו יותר מאשר שהוא ילך לשם...

נכון, שאי אפשר להגיד להם כלום, אבל לא עבר

לך בראש להמנע מזה שהבן ילך לשם? אני חושבת שיהיה גיל שזה יהיה מחוץ לשליטתי בכל מקרה, אבל כל עוד זה תלוי בי...

אה, ועוד משהו, זה נראה לך משהו שהוא

מעליב להסביר, או פשוט לא נעים לך? כי זה שהעישון פוגע בבריאות של הסובבים גם הוא לא משהו ששנוי במחלוקת. זה משהו שאני חושבת שכולם מסכימים איתו. זה לא שאני למשל לא רוצה שהוא ילך לבית שאוכלים שם יותר ממתקים בצהריים (או שאולי יהיו כאלה שזה הקו האדום בשבילם...)

UmaGuza

New member
לדעתי זה עלול להעליב

אני מכירה מעשנים שבהחלט יעלבו אם תגידי להם כזה דבר, בד"כ אלו אותם אנשים שאין להם מראש את הרגישות והנכונות שלא לעשן ליד ילדים אורחים. והאמת שעם כל האנטי שלי לעישון, אני מאמינה שזכותו של אדם לעשן בביתו כאוות נפשו ואם הוא לא ממש קרוב אלי אני חושבת שלא במקום להעיר לו, כך שאני לא הייתי אומרת כלום ופשוט נמנעת מלהביא לשם את בתי.

ד פ נ א

New member
אני הייתי נעלבת, עם מישהו בא והיה אומר לי:

אני לא מביא את הבן שלי אליך בגלל שאת 1. מעשנת 2. נותנת במבה 3. לא חיה לפי צורת חיי. בדיוק היה על כך דיון בפורום הורות טבעית, וגם שם, למרות שרב המשתתפים לא אוכלים במבות(נכון שזה לא גרוע כמו סיגריות
), הם לא ימנעו מילדם ללכת לחברים שאוכלים ומתנהגים אחרת... כמו שכתבתי קודם, אני מציעה לבני שיזמין את החבר אלינו, ואם יש ממש רצון (מה שקורה רב הזמן, כי אצל החברים תמיד יותר כיף
) הוא הולך לשם. וזה קורה פעם בשבועים בערך, למשך שעה וחצי, אז זה לא נורא כל כך. הלוואי וכולנו היו משולמים כמונו
, אבל לא, וצריך להתפשר...

אבל במבה זה כל כך שונה מסגריות

אני ממש לא מתלהבת שהבן שלי יאכל במבה אבל לא אמנע ממנו ללכת למקום שבו אוכלים את הזבל הזה. אני בשום פנים ואופן לא אסכים שיעשנו על הבן שלי. לא רואה פה מקום להשוואה. וניסיתי לחשוב האם הייתי נעלבת אם היו אומרים לי שאי אפשר לבוא אליי בגלל משהו שאני עושה. אז אחרי מחשבה ארוכה - לא , לא הייתי נעלבת. הייתי מנסה להבין את האחר ולקבל את דעתו.

ואם יש שני הורים שנוהגים

להשקות את הילדים שבאים אלהם בחצי כוס אלכוהול........ואני הייתי מבקשת מהם לא לעשות זאת...האם גם אז זה מעליב ?? כי מי שיודע כמה רעלים יש בעשן הסיגריות מבין שקצת אלכוהול זה פחות גרוע !!!!!!!!!!!

י י ל י

New member
אני כמוך- מתרחקת ממעשנים

ולא אשלח את ביתי לבית בו מעשנים. חמי מעשן, וכשהוא מעשן אני בורחת עם אחינעם לחדר אחר וסוגרת שם את הדלת, ובכל זאת מגלה אח"כ שכולנו מסריחים מסיגריה אחת או שתיים שלו. הזכרת לי סיפור: אמא אחת במעון התעקשה באספת הורים שיהיה לילדים 2 שולחנות יצירה על הבוקר במקום אחד, אני העדפתי שהבת שלי תקבל חיבוק בבוקר במקום שהיא תשב ליצור (סה"כ עד א. בוקר ב8:30). והאמא הזאת התחילה לספר איך זה משפיע על הילדים והופך אותם לילדים שיכולים לשבת על הטוסיק ולהיות מרוכזים ובלה בלה בלה. יום למחרת ראיתי את האמא הזאת מוציאה את הבת שלה מהמעון, קושרת אותה בכסא של האוטו ויושבת קדימה ומעשנת! רבאק, יותר חשוב שלא תעשני ליד הבת שלך אם את לא רוצה ליצור אצלה בעיות מאשר שהיא תשב ותעשה פעילות על הבוקר. (ד"א הילדים בני שנה וחצי פלוס מינוס). העישון לפני הריון הוכח כגורם לבעיות קשב וריכוז ועוד בעיות נוספות, אז לדעתי לא מספיק לא לעשן ליד הילדים, אלא גם לא לעשן לפני שעושים ילדים.אצל האשה הנזק כמובן תמידי (הביציות לא מתחדשות) אצל הגבר המצב פחות רע.

כמעשנים לשעבר בעלי ואני פיתחנו רגישות יתר...

ריח הסיגריות גורם לנו לבחילה קשה ולמרות שבצד של בעלי יש הרבה מעשנים הם כולם מכבדים ולא מעשנים לידינו. אני הייתי מבקשת בעדינות אם אפשר שלא לעשן ליד הילד. אם התגובה תהיה טובה יופי ואם לא אז אני משוכנעת שלא הייתי רוצה שבני יהיה בביתם של אנשים שלא מוכנים לכבד בקשה פשוטה שכזו (כולה שעה-שעתיים פעם ב... שלא לעשן בבית... מי ישמע...)

mitsi miaoo

New member
סבים מעשנים

בתור מי שהוריה מעשנים (והרבה) וגדלה בבית מעשן, ועישנה תקופה מסויימת בעצמי (6 שנים), אני ממש נגד שיעשנו לי ליד הילד. ההורים שלי מתעקשים לעשן לידו (הם טוענים שזה לא מסוכן לבריאות) אז אנחנו נפגשים איתם רק פעם בשבוע וגם זה לזמן קצר. לבקש מהם להגיע אלינו זה בלתי אפשרי כי קשה להם להתאפק 30 דקות בלי סיגריה. אז בבחירה מה יותר חשוב ההתמכרות או הילד, הוא הפסיד וזה ההפסד בסופו של דבר שלהם. זאת התמכרות וכמו כל התמכרות צריך להתייחס אליה ככה ולטפל בה. מי שלא מטפל בהתמכרות שלו אני מעדיפה לא יתקרב לבני (אם אני יכולה למנוע את זה) בדיוק כמו התמכרות לאלכוהול ולסמים. ואם הם לא היו משפחה פשוט לא היינו נפגשים איתם בכלל (או לפחות לא במקום סגור).

numberjacks33

New member
אמא

מאוד קשה גם לי אותה הבעיה הסבתא מעשנת המון ולי זה חונק תמיד כשאני באה אני פותחת חלונות אבל חוזרת עם כאב ראש הביתה אבל היא הסבתא הכי טובה ואין חוץ מזה (הסיגריות ) עם חברים הייתי מסבירה -עם הסבתא זה קצת יותר קשה כי היא באמת מאוד נותנת מפנקת ואוהבת מכל הלב פשוט סופר סבתא והיא חמותי היא גדולה ואני אוהבת אותה מאוד וגם הילדים אנחנו מעריצים שלה וכל הנכדים תמיד תומכת ומפתיעה את הנכדים ועושה לי טוב על הנשמה גם עם זה במילה או פירות שהילדים אוהבים פשוט סבתא יאמי . סיפורנו מסופר באתר של לירון ,התנועה למען עתיד ילדינו .משפחה והרורים .

עונה

אני לא הייתי שולחת את הילד לשם ומזמינה אליי ואם היו שואלים הייתי אומרת את האמת. ובטח שלא להגיד להם לא לעשן בבית שלהם... יש גבול לחוצפה.

etile1

New member
מי שמכירה אותי יודעת שזה ה-נושא הרגיש אצלי

תחילה לא הייתי שולחת את בתי לבית בו מעשנים בשום אופן. כמי שמאמינה יודעת ומכירה בנזק של עישון פסיבי אני נמנעת לחלוטין להיות בקרבת מעשנים. אני יכולה לספר שהורי בעלי מעשנים כבדים ביותר ( 2 קופסאות ביום ) ומההתחלה הובהר להם שהם לא ינהגו כהרגלם גם בביתם אם הם מעוניינים להנות מנכדתם ולדאוג לבריאותה ( שלא כפי שעשו עם הנכדים והנכדות הקודמים שהיו יושבים על הברכיים שלהם בעודם מעשנים , משתעלים , מנשקים ומדברים לנכד) לא אצלי
אם יש משהו שאני מוכנה להלחם בו בכל כוחי זה הנושא הזה . ולא אחת נלחמתי מלחמות קשות עם בעלי כאשר "שללתי" את זכות הוריו להיות סבא וסבתא לבתי היקרה אם הם שוללים את זכותי בתור אם לשמור על בריאותה של בתי הם לא יהנו ממנה לעולם .

למעלה