ילדים במצוקה

ילדים במצוקה

אני אב לילד בן 17 ולילדה בת 13 נשוי עד לפני 4 שנים היחסים במישפחה היו מלך מלכה נסיך נסיכה , מאז והתחילו סימנים של מצוקה אצל הילדים שבבדיקה והבנה מדברים בחיים על חשד להיתעללות מצד אנשים שהאם מכניסה לבית כאשר אני ישן או בעבודה , מאז החשד הראשני התכנתי את הגורמים הקהלתיהם וניסתי לטפל בבעיה בעזרת שרותי הרווחה , אך לא הבנתי שהאינטרסים הפוכים שם , והם סובבו אותי בהלוך ושוב , אף כי הרופאה המשפחה זהה אנורקסיה אצל הילדה הם המליצו לאם שלא תסכים שהילדה תקבל טיפול, ובסוף לאחר אין סוף פניות לגורמים חיצונים הוקמה וועדה ברווחה, שקובנה עליי יותר מאשר לישמוע דברים על הילדים , וכמובן על אף שבקשתי מהם אבחון ושיראו מה המצב וגם טיפול רפואי כפי שהרופא ממליץ, טיפול לא הסכימו להמליץ שהאם תסכים, ולאחר שזיעזעתי אותם בדברים על הילד וגם רכישת סכינים אצלו החלה להתבטות וגלוי היתפרציות זעם חריגות הסכימו על אבחון אבל רק במקום שהם יכונו אותנו עליו, ועל חשבוני הסכמתי , לבסוף נימצאו סימנים מאוד מדאיגים בילדים והומלץ על טיפול פסיכטרפיוטי לילדה , אך הכול היה בעדינות לוקה בחוסר דיוק בדברים ובהתהיה לצד האישה ולבסוף קבעו שגורם המצוקה הוא ההורים, בגלל מריבות וסיכסוכים כך ניקבעה בחוות דעת, דבר שמיטבעה הדברים ב14 שנה לא היה קיים בינינו ושנינו אמרנו את אותם דברים לגבי כול אותה תקופה מהשיחות הראשונות שלנו ועד להבחון , בקיצור קיבנו אותנו והתוצאה היותר מדאיגה שהם מונעים טיפול לילדה עד היום שכבר שנתיים מאז שהרופאה המליץ ופרופסור המליץ על טיפול במירפאה להפרעות אכילה והאבחון ממליץ , אבל החשש שלי האיום שלהם שהם אותי יקבנו בבדיקה פסכאטרית עם אני יפנה , ובכול מצב לא ההיה דרכם טיפול לילדים , מה עושים במצב כדי לעזור לילדים היום

גרא.

New member
פנתר שוקולד,חשוב מאד לדעת אם אתם

גרושים, פרודים בהליכי גירושין,או מתפקדים כמשפחה בצורה מקובלת.גם לא ברור לי לפחות, נגד מי התלונה,נגד שרותי הרווחה? נגד אשתך? מי מונע באמת מהילדים לקבל טיפול? תשובות על השאלות הללו יכולות להבהיר את התמונה, מה שייקל לחשוב ולומר מה כדאי לעשות.

אב מודאג

אנחנו נשואים ומתפקדים כמשפחה רגילה לכול דבר ועיניין . ואת היתנהגות אישתי צפיתי ואני צופה ומבין את היתנגדותה מה שלא ברור לי זה המערכת ואזה אינטרסים משפעים על המקרה שלי שהם ממש בצורה עדינה לא אוביקטיבים , ואת יכולה ראיתי כבר בדרך לקבלת האבחונים ובהשפעתם שאישתי לא תסכים לטיפול רפואי , ובאיבחונים ששם ממש רואים בברור דברים בילדים שאפשר לומר שבלי חוות דעת של איש מקצועה נוסף רק מיתוך מה שהם זהו בילדים ניתן כבר להבין שהדברים שאני חשד אכין רואים סימנים לכך ,אך הם אומרים שגורם המצוקה זה "סיכסוכים ומריבות" ברור שעם זה המצב אז בבדיי היו פה ושם עליות מתח בבית ,אבל בגדול הבית עד לחשד היה בעניי בית חם ושלהבנתי שאני מגדל ילדים מוצלחים ומושקעים

גרא.

New member
פנתר שוקולד,אם הבנתי נכון, אתה

מאשים את גורמי הרווחה בטיפול כושל בבעיות של בנך ובתך.יתכן שאתה צודק כאשר נוצר מצב שבו נקודת המבט של ההורים שונה מזו של גורמי הרווחה.שני ילדיך הם מתבגרים עם בעיות שונות.ההתנהגות המרדנית של הבן שכיחה ביותר בגילים האלה וגם התופעה של רכישת סכינים,מאד נפוצה. מתברר שחלק מהנערים הללו מטעמי הגנה עצמית, הולכים לבית הספר על סכין. ידוע כי משרד החינוך מנסה להילחם בתופעה הזו,אבל זה לא ממש קל.הבת שלך שהיא בתחילת גיל ההתבגרות,סובלת מאנורקסיה, שהיא הרעבה עצמית. בדרך כלל על רקע משפחה לא יציבה ,לא מבינה, המתקשה לתקשר איתה.אבל שוב כדאי לזכור שאנורקסיה מאד נפוצה בגילים האלה. מה עושים עכשיו? לגבי הבן, כתבת שהוא עבר אבחון בגלל התקפי זעם ואחזקת סכינים.מה היו תוצאות האבחון? ומה הומלץ. לגבי הילדה, אכן יש מצבי אנורקסיה שמפנים את החולה למרפאה להפרעות אכילה,מדוע היא לא נמצאת שם? לסכום, הבן יתכן שזקוק לטיפול, אבל ללא תוצאות האבחון קשה לדעת . מכל מקום אם הוא לומד,יש בבית ספר יועצת,יתכן גם פסיכולוגית.וזו הכתובת להפנות אותו לשיחה/שיחות בכדי לעזור לו.מה שקשה לי להבין, הוא מה שכתבת על האשה שמכניסה אנשים לביתכם כשאתה ישן והם מתעללים בילדים.לצערי זה נשמע הזוי מעט. קשה לי גם לקבל שגורמי הרווחה מתנכלים לילדיך.וודאי יש סבות להתנהגות שלהם כלפיך, שלא כתבת. מכאן חסר מידע ספציפי שיכול לעזור להתייחס לבעייה.

אב מודאג

שלום לך : ואני ינסה להסביר כמה שאפשר, להבנתי החוק שמרגע שיש לאדם חשד ראשוני לבוא ולדווח לרשיות במיקרה שלי רק הזיק , מישום שכניראה המיקרה שלי ניתקל באינטרסים מנוגדים לגילוי גורם המצוקה , ומיכן יצאה שילדיי הפכו להיות קורבנות, מבלי שאני יכול לעשות דבר על מנת לעזור להם , צריך להבין שהתחיל אצלי החשד הילדה ההיתה בת 9 ומישלא נתנו את היתיחסותם הגורמים , מצבה רק אלך והחמיר ובגיל 11 הובחנה באנורקסיה , עם הם היו אוביקטיבים במצב כאזה שרואים שגם רופא מזהה מצוקה וממליץ על אבחון וטיפול בהקדם ועוד נותן הפניות גם למיון ולרופאים מומחים אבל אשתי לא הסכימה וגם המערכת השפעה שלא תסכים לטיפול רפואי , לפחות את המינימום הם היו צריכים לידרוש לפחות אבחון , עם בישביל זה ההיתי צריך להילחם וליפנות לגרם חיצוני ושיעבור שבעה חודשים עד שאני יצלח להביא מצב שיסכימו לתת החלטה שיעברו אבחון עוד בטענות כאלה וחשד כאזה, ועוד כאשר פסיכולג קליני של המערכת טוען שהוא לא מזהה מצוקה בכלל בילדים לאחר שהוא שוחח היתם בבית הספר לטענתו , וכאשר אני כבר מצלח להביא מצב של אבחון כאשר כול הגורמים טוענים שהם לא מזהים כלל מצוקה , לבסוף מציבים לי שני בררות או שאני מקבל את המיקום של האבחון שהם מפנים אותי לאחד מישני מקומות שמתאימים להם , או שעם תוך שבועים אני לא מתחיל את האבחונים הם יטפלו בעינין על פי חוק [ ואת הכוונה שלהם לא הבנתי לעומקה אבל היה ברור לי שהיא יכולה להיות יותר קשה עבור הילדים]לבסוף הסכמתי ללכת למקום שהם רצוא וגם על חשבוני , התוצאות של האבחונים ממש מדאיגים לגבי שניי הילדים, וברור שיש בהם סימנים לדברים שאני מיחס מתוך הדברים שהם כתבו, על הילד כתבו בעיה בזהוי המיני ועוד דברים, וההמלצה שיקבל טיפול במסגרת הטיפול הזוגי מישפחתי שהומלץ , ולילדה הומלץ טיפול פסכוטרפיוטי , ולהורים איבחון של כול אחד בנפרד וטיפול זוגי, בקשר להיבחונים ממש אבל בצורה בולטת רואים שהם כלל לא רצוא להגיעה לגורם המצוקה בגלל זה לא בדקו יותר מיפגישה אחת של הילדה וגם פגישה אחת שחולקה לפעמים לילד וכ40 דקות להורים , והכול שם יצא ממש בהתאם להיתיחסות שלהם , הדברים ממש ברמה של עובדות הכי פשוטות היו מוטעים אפילו מיקום הוועדה נכתב שנערך במקום אחר ,

גרא.

New member
פנתר שוקולד, למה הם עושים לך את זה?

בגלל רוע לב? חוסר מקצועיות? מה הסיבה?

אב מודאג

לגרא שלום: להבנתי הם לא עושים לי בכוונה באופן אישי .יכולות להיות כמה סיבות הם עושים זואת מיכוון שהבעיה לפי מה שניסיתי להסביר להם ולפי מה שאני בפועל ראיתי ותפסתי אנשים בורחים מהבית בזמן שהילדים במיתחם ,אותם אנשים גרים בקרבת בתי ,להבנתי הם לא מעוניניים בחסיפה מיכוון שיכול לצאת מצב של טיפול בהרבה משפחות באזור שלי , חסיפה יכולה להזיק לשם של המקום וליצור סטיגמה של חתך סוציואקונומי נמוך בכול אופן לי ברור שיש להם אינטרס מנוגד לחסוף את גורם המצוקה ,עיניין זה ניראה לאורך כול הדרך ,מתחילתו כאשר אישתי סרבה להמלצה של היועצת בית הספר בדבר הראיון של בני ב"פרח", וזה עוד בכלל שאני עדיין לא העלתי דבר או ניגשתי למערכת. לאורך כול הדרך סרבה אישתי בטענה שהיא לא רוצה שההי כתם בתיק האישי של הילדים , על אף שהצעתי שבאופן פרטי נערך איבחונים לילדים לא הסכימה , ואף שכיום לאחר האבחונים והמלצות רופאים עדיין היא לא מוכנה לטיפול גם באופן פרטי לילדים שהצעתי, ואף אמרתי לה שאני מוכן שנחפס פסיכולוג מתאים ביחד הקראי שיקבלו עזרה ,ואני מוכן לחתום לפסיכולוג שאני מוכן לא לקבל שום מדע בקשר לגורם המצוקה רק שיקבלו עזרה אבל גם לזה היא לא מוכנה . בקשר למערכת אין לי ספק שהם לא סובלים מחוסר מקצועיות בעניין זהו המצוקה, מכוון שנניח שהם באמת לא זיהו מצוקה , אז היה להם רופא משפחה שזיהה , ופרופסור של מכבי" שזיהה מצוקה , והאבחון שהם שלחו אותי למיקום ספציפי שהם אמורים לסמוך מזהה מצוקה ולא חשוב כרגע הגורם , ההיתעלמות שלהם מהבעיה מעידה יותר מאלף עדים שהם לא רוצים לתת טיפול שאוליי מתוכו יצוץ גורם המצוקה האמיתי. אז להבנתי הם יעשו הכול במידה ואני יפנה אלהם שוב לסדר לי מקום ספציפי לבדיקה פסיכאטרית שתומר שאני רואה צל כהרים .דרך הגב אישתי ההיתה מוכנה שנעבור אבחון למסוגלות הורית אבל רק במקום הספציפי שהילדים עברו את האבחונים .

פנתר מודאג, שלום

ממה שאני שומעת - למרות ההתנהלות שלא מוצאת חן בעיניך ושלנו אין שום אפשרות לאמת, בסך הכל הילדים אובחנו, לא מתעלמים מהאבחנות שלהם, הוצא להם טיפול בהתאם לאבחון... אז אולי לא מוצא חן בעיניך מי שמטפל, אבל ככה זה. בשירות הציבורי לא כל כך יכולים לבחור מי יעבוד. אם אינך מרוצה מאיך שעובדים יש לך אפשרות להחליט לממן טיפולים בעצמך או לחילופין למנוע מהילדים שלך את הטיפול שמוצע. כמו שהצגת את הדברים, אני לא רואה אופציות אחרות. עכשיו גם הילדים וגם אתם מוכרים למערכת, והמערכת מטפלת בכם כמו שהיא יודעת ועם המשאבים שיש לה. זה לא אופטימאלי אבל זה 100% יותר מכלום.

אב מודאג

אוליי לא הבנת אבל ילדיי לחלוטין לא מטופלים , האבחון יצאה מושפעה ושגוי ומטעה ולא אמיתי בהרבה דברים ,בלי קשר מסרתי את האבחונים ליועצות בית הספר של הילדים , שלילד מומלץ על תוספת זמן במיבחנים וטיפול במסגרת טיפול משפחתי , ולילדה הומלץ על טיפול פסיכטרפיוטי , היעצת של הילדה אמרה לי שהעבירה את האבחון לקידום נוער , אבל שום פניה משם לא קבלתי וכמה הודעות שהישרתי לא קבלתי מענה , להבנתי זה מכוון מישום שלא מעונינים שעקב הטיפול יעלה גורם המצוקה האמיתי , וידועה להם שאישתי מסרבת לכול טיפול , גם פרטי הצעתי לה שניתן עזרה לילדים אך היא מסרבת, וללכת לרווחה כדי לילחוץ על טיפול זה מעלה אצלי , כי לפי אך שהיתנהלו הדברים עד אתה ,אז ברור לי מה יצאה מזה ,רק נזק לי ולילדים הילדים לא יקבלו טיפול מתאים למצוקה שלהם, ובעינין של לאמת , את יכולה כרגע רק לקבל את הדברים כמו שהם , ותאמיני לי שהכול מציאותי ואין לי בעיה של קבלות על הדברים מספיק ההוכחה שהם אף על פי המלצות רופאים עדיין אמרו שהם לא מזהים מצוקה ולא רואים צורך באבחון, ושעדיין אין שום טיפול או היתיחסות

תשמע

מאוד קשה לטפל בילדים שההורים שלהם חלוקים בעניין הטיפול בהם. אם אשתך מסרבת להם טיפול ולך אין את הכוחות להביא אותם לשם בעצמך, אתה יכול לפנות ולהתייעץ באגודה למען הילד (אל"י) - ולשאול שם מה לעשות. מניעת טיפול נחשב להתעללות ולהזנחה.

אב מודאג

תודה לך יעל ושנה טובה לך ולמשפחתך ברצוני להודות לך על ההיתיחסות , והאמת שניסיתי אוליי כימעט הכול , והאמת שבנושא זה בזמנים שונים פניתי והכן ההיתה היתערבות מסימת מאגודת אלי" וגם מאגודה לשלום הילד" אני היפנה שוב ואני מקווה שזה יעורר משהו , עם מישם לא תבוא ישועה אז מה שניראה לי שנותר לעשות זה להמשיך וליפנות ליועץ המשפטי לממשלה או למבקר המדינה , אני יחזור אלייך שתההי אזה היתקדמות

אב מוגאג

ליעל שלום : פניתי לכול האגודות ,אל"י ,והמועצה הלאומית לשלום הילד,ולעוד גופים כאלה וממש אין להם פיתרון אומרים לי לגשת לבית משפט , ולהבנתי אני הצתרך להילחם גם באישתי וגם בילדי וגם בגורמים המקומיים , וגם להמשיך ולפרנס ולשמש כאב חם ואוהב בכול המצב הזה , זה ניראה לך הגיוני.

למעלה