ילדים במסעדות

smartblonda

New member
../images/Emo163.gifשלחתי לפני שסיימתי

זה נושא שולי וזה שאת את לא מעודכנת לא גורע אלא רק מוסיף

bluefish

New member
../images/Emo45.gif גם אני איתכם

אחד הדברים שאני הכי לא אוהבת לעשות זה ללכת למסעדה עם הילדים שלא מתאימה להם. זה קורה ליפעמים באירועים משפחתיים. אני לא נהנית מהארוחה והשיחה כי אני כל הזמן צריכה לדאוג להעסיק את ולצאת איתם שכבר אין להם סבלנות לשבת יותר. הילדים כמעט ולא אוכלים שום דבר כי עד שמגיע האוכל כבר אין להם סבלנות אפילו להסתקל עליו והם רק מחקים בקוצר רוח לקינוח. והאנשים מסביב נורא רוצים לעזור. מה עוד שחבל על הכסף. לפני שאנחנו מגיעים אני מתקשרת להודיע שאנחנו מגיעים עם ילדים קטנים. ואני משתדלת שהילדים (וגם אנחנו) לא יהיו רעבים ושיהיה בקבוק מוכן שהקטנה תתעסק איתו ואולי להרדם בעזרתו באלגנטיות אחרי שכולם התפעלו ממנה והיא טענה כמה ביסים מהמנות המוגשות. אם זה לא ארוע משפחתי אני משאירה אותם בבית, כדי שגם אני אוכל להינות ולא להפריע לסובבים. אבל שבת בצהריים זה משהו אחר ויש מקומות שאנשים פשוט צריכים לדעת שהיו שם משפחות עם ילדים, וזה חלק מהחיים והעולם.

החתולית

New member
עניין של גיל, של מוכנות ושל הורים

יש מקומות אליהם לא מביאים ילדים נקודה. מסכימה אתכם בעניין ההורים שמניחים לילדים שלהם לחרב לכולם את האוזן והתיאבון. כשיש ילדים בגילאים מסויימים, אין ברירה אלא להערך ליציאה איתם - לקחת ספרים, חוברות ציור, דיסק-מן עם אזניות (לא כולם צריכים לשמוע את דץ ודצה) וכו'. אצלנו זה עבד יופי, כשהג'וניור היה קטן. כשהיינו בברצלונה, ישבה לידנו משפחה אנגלית עם שלושה ילדים. הם ישבו שם המון, אבל ממש המון זמן (הגיעו לפנינו, הלכו אחרינו ואנחנו היינו שם מעל שעה וחצי) ולא הפסיקו לצרוח - הילדים אחד על השני, ההורים על הילדים, ההורים אחד על השני וכו' וכו' - זה היה סיוט (ריחמתי על המלצרית שלהם).

בולרו2

New member
אם האוכל במסעדה ממש טוב

אז לא יזיז לי בגרוש גם אם מדובר באנשים קולניים שעושים רעש בזמן שאוכלים והם גם במקרה ילדים. מה שכן יכול להפריע לי זה אך ורק מצד הצוות במסעדה - חוסר הגיינה בולט לעין (כמו לעשן על הבר ואחרי זה להכין את האוכל בלי לשטוף ידיים) או התנהגות מביכה\לא נוחה כלפי או אחרים במסעדה.

Merav B R

New member
דעתי ידועה,

אבל עדיין מתגבשת עם השנים וגדילתן והתבגרותן של הבנות... בעיקרון - אנחנו מעדיפים לאכול רק שנינו אבל כמובן שיש אילוצים - ובמיוחד בצהרי סופשבוע כאשר הבנות באות איתנו לכל מקום אליו נלך (בד"כ זה מוזס, זוזוברה או קופי בר שהן מסעדות ידידותיות לילדות מבחינת התפריט). קורה (אחת לשבוע-שבועיים) שהן באות איתנו גם בערב באמצע השבוע ואז נבחר משהו קליל על גבול בית קפה. העיקרון הוא כזה - תינוק בעגלה יבוא איתנו בכל שעה לכל מקום (גם למול ים בשישי בערב), ילדים שכבר מתרוצצים יבואו איתנו למסעדות פחות "מחייבות" מוקדם בערב (סביבות 7 כשהתכנון הוא לקום עד 9), ובבוקר ובצהרי כל יום. קרה שהיינו בקום איל פו בנמל ביום שישי בבוקר לארוחת בוקר וחבורה מבוגרת שישבה לידינו התלוננה בפני המלצרית שהילדות ממש מפריעות לה (המקסימום שהן עשו היה לדבר בקול רם, ובהחלט שהרבה מבוגרים מדברים כך, וממילא המוזיקה היתה רועמת יותר). אז אני לא אגיד מה זה בדיוק הזיז לי, אבל זה היה קצה קצהו... כי באמת, שישי בבוקר? אולי גם לזה אני צריכה בייביבסיטר?

../images/Emo45.gif

אני חושבת שההורים צריכים לדעת לאן אפשר לקחת ילדים וגם באיזה שעה. למזלי, כאן באזור ברוב המקומות יהיו ילדים, יש כמה מסעדות שלא אבל אני גם לא יביא את הילדים שלי.

פ ו ל ק ע

New member
מצד שני (אני נטפלת לרע לדוגמא שלך)

אם קבעתי עם חברות ביום שישי בבוקר, סוף סוך יש לי שקט לרגע והנה, בשולחן לידי יושבת משפחה עם ילדים רעשנים. מעצבן לאללה, לא?

ו שתי

New member
אזני לא מתביישת

ובשישי האחרון ביקשתי מפורשות שולחן שקט, הרחק ממשפחות עם ילדים. ביקשתי, קיבלתי והייתי מרוצה.

Merav B R

New member
אני מבינה את הטענה,

אבל עם שאוהב ילדים ומעודד ילודה (משנייה אחרי שאת מתחתנת וגם כמה שנים לפני כן) שלא יצפה שאני אשאר איתן בבית או אשאיר אותן בכל הזדמנות רק כדי שלכמה אנשים לא יהיה חור בראש ב- 10 בבוקר. זה בוקר, זה לא "רומנטי" והילדות שלי הן חלק מהחיים שלי, וכמו שמישהי מברברת מאחורי הראש שלי עם החברות שלה על הבוקר ועושה לי חור בראש (נו, ומה אני אעיר לה?), אין לי שום בעיה שהילדות שלי יהיו איתי בבית קפה/מסעדה ומקסימום יידברו קצת בקול רם (הן לא מהקופצות על ספות, בכל זאת).

ו שתי

New member
לטיעון הזה אני קצת לא מתחברת

(וסליחה שאני נתפסת לקטנות) אני לפחות לא מייצרת ילדים כי מעודדים אותי לזה, אלא כי לא זה מתאים, ואני לא חושבת שהקולקטיב "עמישראלחי" צריך לשאת בתוצאות של ההחלטות האישיות שלי בנושא. (ברמה העקרונית, כן?)

Merav B R

New member
הבאתי את זה כי בדיוק

סיפרו לי שהאמריקאים (ועדות אחרות
) מביאים ילדים למיוזיקלז, ולכל מיני מופעי ערב כאלו ואחרים (ואני לא מתכוונת לפסטיגל אך גם לא למופעי לאס וגאס אלא משהו באמצע) ורק אצלנו, "עם" שלכאורה אוהב ילדים, מבקש להדיר אותם מכל מרחב ציבורי שאינו ג'ימבורי או גינה ציבורית. אותי זה נורא מעצבן. אני חושבת שהצקצוקים של בני הדור המבוגר יותר (או של בני הדור שלנו שספגו חינוך מסוים כזה או אחר) מול נוכחות של ילדים במסעדות בכל מיני שעות או בכל שטח ציבורי אחר אחרי השעה 20:30, הוא בין השאר ביטוי לתסכול שהם מבטאים מהתקופה שהם היו הורים צעירים ולא העזו לצאת עם ילדים בערב לשום מקום שאינו ארוחה משפחתית (ואני מניחה שגם זה בקושי). את יודעת כמה מבטי "איזה הורים אתם תתביישו" ווצקצוקים חטפנו כשהיינו עם הילדות בחוץ בשעות הערב בכל מיני מקומות "לא מקובלים", מה לעשות שסדר היום שלנו היה בתקופות מסוימות קצת שונה משל שאר העדה?

ננה f

New member
זהו,שאני לא בטוחה שאין צדק והיגיון

במה שושתי ופולקע אמרו. לפחות יש פה צד הגיוני למדי. אני אומר משהו קצת "מסוכן" אל תסקלו אותי. אולי כדאי היה שכמו שיש מסעדות פרנדלי לבע"ח, כדאי שיהיו מסעדות שבהן ילדים מתקבלים בברכה, באופן המוצהר והטיבעי ביותר. איזה סימול/סימון, מאידך יהיו מקומות למבוגרים מעל גיל מסויים ומעלה. וככה אם יש בתי קפה אינטימיים ורומנטיים, לא תפלו בו על משפחה בעלת 3 ילדים פעלתניים בדיוק כשהוא רוצה להביט לך בעינים ולספר לך כמה התגעגע אליך משש בבוקר ועד עכשיו... ושהוא ממש לא יכול להתאפק בלה בלה. השאלה היא בכלל אם יש מסעדן שיש לו אומץ לעשות את זה. נניח ילדים מעל גיל 14, סתם לדוגמא ... יש מקומות המוגבלים לבני נוער מעל גיל 18 (ברים למשל), וישד מקומות בהם בטוח יהיו משפחות והמון ילדודס שמחים וצוהלים כמו בורגר מקדונדלד וכו'. הבעיה היא עם מסעדות האמצע, לא עם המפונפנות והגורמה שבהן הסיכוי לראותב בדל ילד לא גדול, ולא המזללות או העממיות שם על בטוח תמצאו אותם בהמוניהם.

פ ו ל ק ע

New member
דברים כאלה קורים באופן טבעי

יש מסעדות שמושכות יותר ילדים ומשפחות ומקומות שפשוט לא מתאים להביא אליהם ילדים. לפני כמה שבועות הייתי בשבת בצהריים באורקה (סליחבה מראש...), לא היתה לי ברירה ולקחנו את הילדה הקטנה איתנו (שנה וחצי). היא מאוד נהנתה מהאוכל, היתה שקטה וחמודה, אבל עשתה המון טינופת מסביב... באורקה היה לי נורא לא נעים שהיא שפכה מרק עגבניות על המפות הלבנות... בהרבה מקומות אחרים לא אכפת לי שהיא מטנפת (ככה ילדים אוכלים, אין מה לעשות), שם פשוט הרגשתי שזה היה "לא במקום" להביא ילדה קטנה.

ssyוM

New member
אגב אני לא מעירה

באופן ישיר,אני שולחת,מלצרית אחמ"ש וכו'.....

למעלה