ילדות ומחזור

פרמלה

New member
אז שיחת "איך באים ילדים לעולם" גם לא התקיימה

מעולם?
וואו, הסיפור שלך מפליא אותי.

התרומה שלי לסיפורי התנהגות הורית משונה/מפליאה/חסרת רגישות/דפוקה/כל שם תואר אחר שנראה לך מתאים, היא שאמא שלי בחרה את הפעם השנייה שקיבלתי וסת, שכאמור גרמה לי להצטער על זה שאני בת, כמועד המתאים לקחת אותי לקנות חזייה ראשונה.

adif11

New member
יש בתים בהם ההורים

מצליחים לשדר לילדים "באמאשלכם , תסתדרו בעצמכם ותעזבו אותנו"....
הורי אנשים יקרים וחמים והיו בהם הרבה דברים טובים מאוד כהורים, כשהיינו צעירים, אבל הקטע של לבוא להתיעץ איתם, להשען עליהם וכד' לא היה מאוד מפותח אצלנו. וכשהיה מדובר בנושאים רגישים ומביכים בכלל השתדלנו לא להגיע אליהם .
איך הסתדרתי ? הסתדרתי. לא היתה ברירה.
כמה שנים לאחר מכן כשאמא שלי כבר היתה מודאגת מאוד מכך שאני לא מקבלת
(לא העיזה לשאול אותי כמובן) היא גלתה במקרה ואז גם התברר לה שכבר כמה שנים שהיא לא מעודכנת.

פרמלה

New member
הצד השני של הסקאלה זה מעורבות יתר של הורים

דווקא היום בבגרותי מעצבן אותי שאמא שלי חושבת שאני חייבת לה דין וחשבון על כל צעד מצעדיי.

shilaF29

New member
שאני אמשיך?

שיחת ״איך באים ילדים לעולם״ לא התקיימה אף פעם, גם שם נשלף איזשהו ספר, גם ע״י אבא שלי, וכשאמרתי שאין צורך הוא צחק ושאל אם אני חושבת שאני יודעת כבר הכל. חבל שאני לא יודעת להגיד בת כמה הייתי.

את החזיה הראשונה שלי הלכתי לקנות לבד, הרבה הרבה הרבה זמן אחרי שהייתי צריכה אותה, כשחודשים לפני זה הלכתי עם מה שקוראים לו היום גוזיה מבד שנקרא אז מסטיק.
ואני הבת השלישית

פרמלה

New member
איך את מתייחסת להתעלמות הזו כיום, ממרום שנותייך וכאם בעצמך?

אשרז4

New member
ואוו אז למי כן אמרת? איך היו לך תחבושות וכו'

אני משתדלת לא לחפור
אני צוחקת איתה על כך שפתאום נהיתי אמא דביקי והיא לא רוצה ועד לפני כמה ימים לא היה כך
&nbsp
טמפונים נראה לי עוד מוקדם מבחינת התעסקות, גם לדעתה.
&nbsp
וכאמא לבנים, מה הם יודעים על הנושא?

adif11

New member
הבנים שלי מכירים את ההסבר הרישמי

בנוסח אחות בית הספר, הבייצית , פעם בחודש, דימום וכו'.
מעבר לזה לא מענין אותם, נראה לי.

vishenka11

New member
עדיין אין לי ניסיון עם הבת הפרטית שלי אך גרמת

לי להתחיל לחשוב על זה. היא בת 9.5, אצלי המחזור הראשון הגיע יחסית מאוחר, בגיל 13.5. היא עדיין רחוקה מכל העניין ולכן חשבתי להתחיל מלתת לה ספר מתאים בנושא. יש המלצות לספר כזה?

פרמלה

New member
היחיד שאני מכירה, ולא מקריאה, אלא בגלל החרוז

הקליט זה "איילת מקבלת".

אני חושבת שאת החשיפה הראשונית לווסת עדיף לעשות בשיחה אקראית, כשעולה ההזדמנות באופן טבעי.

vishenka11

New member
"הבעיה" אצלי שאני כבר

כמה שנים עם מירנה ואין לי מחזור כלל. כך שאין תחבושות בבית, היא לא רואה אותי מחליפה וכו'. וגם במשפחה המורחבת אין בנות בגיל מתאים, לכן חשבתי על הספר.

פרמלה

New member
החשיפה הראשונה יכולה לבוא גם אגב שיחה על הריון

או הבדלים בין בנים לבנות

Shamy

New member
אין לי ילדים..אבל

אישית אני קיבלתי מחזור בגיל 17...10 זה נראה לי מאוד צעיר...אולי הגיע הזמן להפטר ממוצרי חלב ופלסטיק בבית...?

אשרז4

New member
וסויה ומכשירים עם קרינה ועוף עם אנטיביוטיקה ועוד ועוד

אבל כבר פיספסתי
דרך אגב, 17 זה מאוחר לקצה השני של הסקאלה.
&nbsp
אבל תודה על העצה

shlang

New member
10.5?? גיל מוקדם וזה "בזכות" ההורמונים שדוחפים

לעופות על מנת שיגדלו מהר וזה משפיע עלינו בצורה שלילית
אגב, לא רק לעופות, גם לפירות והירקות במדינה המושחתת והרקובה שלנו.
(בארה"ב למשל, חל איסור במתן הורמונים לעופות)

shlang

New member
זה גיל צעיר מאד, בתקופתי, בנות בכיתה ח

גיל 13 - טרם היה להם מחזור,
אל תנסו "ליפות" את המצב , רק בגלל ההורמונים זה קורה

גם בכיתה של הבת (ז) יש בנות ללא מחזור.

פעם נשים היו נישאות אי שם בגיל 10 ועוברות אל בית האיש הערך בגיל 11-12 אחרי קבלת המחזור.....
(פעם הרבה לפני ההורמונים שמכניסים לאוכל).
https://he.wikipedia.org/wiki/גיל_הנישואים
" נישואים 'מדרבנן' אלו אינם תקפים מהתורה עד שהקטנה תגיע לגיל שתים עשרה שנה ותביא סימנים, "

אאמאאא

New member
אני קיבלתי בגיל 10 וחצי לפני ארבעים שנה

הסבתות משני הצדדים קיבלו בגיל 11 לפני 70 שנה
הבנות שלי ממש לאחרונה קיבלו אחרי גיל 13.
אז הכללות זה נפלא אבל בסופו של דבר כל אחת מקבלת בזמן שלה ולא תמיד זה שיך לתזונה או לגנטיקה או למשקל כאחת תמיד שברה את האחוזון העליון ואחת פוזלת לאחוזון התחתון.

אנחנו ידענו שזה צפוי.

והחל מגיל 10 זה סביר.
&nbsp
מכיוון שהיתה במעקב אנדו' ומכייון שגם אני קיבלתי בגיל 11 אז לא הייתה הפתעה.
ובכל זאת היא יצאה מהשרותים, היינו שם אנחנו ההורים שני אחיה (אז 18/16) אמא שלי ואם אני לא טועה גם אחי והיא הכריזה די בפליאה 'אני חושבת שקיבלתי, יורד לי דם'

&nbsp
אני מנסה לשכנע אותה לכיוון הטמפונים והיא מסרבת, יש תחבושות לנערות והיא לובשת 2 טייצים בימי המחזור אבל פרט לים/בריכה לא מוותרת על כלום.
&nbsp
עברה בערך שנה מאז והיא עשתה קפיצת גדילה ענקית, היום -בגוף-היא כבר ניראית כמו נערה ובכלל לא ילדה, ולי זה עושה קצת קווץ' (בכל זאת, היא הצעירה שלי) וקצת גאווה לאישה היפה שהיא גדלה להיות.

למעלה