מחזור
אצלנו אחת קיבלה בגיל 12 ו-4 חודשים ואחת בגיל 11 ו-7 חודשים. 10 וחצי זה באמת מוקדם, אבל זה מה יש ועם זה תנצחו
לשמחתי, אפילו לאושרי, שתיהן לא עושות מזה עניין. בייחוד בכורית. אני זוכרת עד היום את עצמי יושבת על המיטה בפעם השנייה שקיבלתי (שבה הגיע הדימום האמיתי) ובוכה לאמא שלי שחבל שנולדתי בת. את שתיהן חיבקתי באושר ובשמחה כשקראו לי לראות שקיבלו.
אצל צעירית, משטבעה זקוקה לשליטה ואינה אוהבת הפתעות, היה לחץ גדול סביב ההתנהלות בבית הספר - איך היא תלך להחליף תחבושת בלי שיראו. סיפרתי לה איך גם עבורי זו הייתה בעיה קשה, מה גם שכשאני קיבלתי היו תחבושות בלי כנפיים, בלי פס דבק ובלי כלום. היו תחתונים מיוחדים עם שתי גומיות שמתחתן השחלת את התחבושת המסורבלת ועליהם לבשת תחתונים רגילים. נתתי לה טיפים בדבר נשיאת תחבושות דיסקרטית ,החלפה, הקפדה על החלפה תדירה, העדפה של מכנסיים כהים בימים של הדימום הכבד יותר, חפרתי שוב ושוב על איך היא חושבת שכל העולם יודע ומסתכל רק עליה, אבל בעצם זה לא ממש כך.
כיום היא יודעת לקחת אתה אקמול לבית הספר כדי לטפל בכאבי הבטן של ההתחלה.
עודדתי אותה לשתף חברות, כדי לפזר את הילת הסוד - סודות עושים לא טוב על הנשמה. במקרה של בתך כנראה קצת בעייתי יותר, כי סביר שהיא הראשונה (אם כי אין לדעת). את העצה הזו היא כנראה לא קיבלה, או שקיבלה ולא שיתפה אותי.
שלחתי אותה גם לספר לאבא, כדי שתבין שזה לא משהו שצריך להתבייש בו. אני לא זוכרת אם סיפרה בעצמה או ששלחה אותי לספר.