ילדותי

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
בני ברמן ז"ל - ב- Ynet

הזמר בני ברמן הלך לעולמו ברמן (63), שהתפרסם בשיריו הפשוטים בשנות ה-50, נפטר לאחר מאבק ארוך במחלת הסרטן הזמר בני ברמן (63) נפטר היום בבית החולים לאחר מאבק ארוך במחלת הסרטן. ברמן החל את דרכו המקצועית בצבא, בצוותי ההווי של הנח"ל ופיקוד דרום ובלהקת פיקוד צפון. בהמשך התפרסם כשביצע שירים פשוטים על יורדי ים ואנשים קשי יום, כשהוא מלווה את עצמו בגיטרה. את רוב הלחנים לשיריו כתב בעצמו. בין שיריו המפורסמים: "שיר הליצן", "שני קבצנים", "מלך ליום" (לא כל יום פורים) ו"בפונדק קטן". אלבומו הראשון, "חיי אדם", יצא ב-1959 וכלל את הלהיט "בפונדק קטן", שהוקלט באולפן גלי צה"ל ביפו. אנציקלופדיית המוזיקה של "מומה" מספרת כי את קולות הרקע הנשמעים בשיר (אופנוע, נץ, חול וים) עשה אריק-מחקה-החיות, אז אחד האמנים הפופולריים במדינה. את המילים לשיר המפורסם כתב אהרון שבתאי, אחיו של יעקב שבתאי. ברמן עצמו הלחין את כל שיריו, ולחלקם כתב את המילים. הוא ביצע שירים של פזמונאים שהיו אז בראשית דרכם, ביניהם דן אלמגור ("חיי אדם"), עמוס אטינגר ("נוף ים") ודידי מנוסי ("בלדה לבנה"). בסוף שנות ה-60 עזב ברמן את הארץ והפך, כאמור, לימאי ובעל יאכטה, ששייט בארה"ב ובדרום אפריקה. בסוף שנות ה-80, לאחר ששב ארצה, ניסה ברמן לשחזר את הצלחת העבר והוציא אלבום שכלל חמישה מלהיטיו המוכרים וחמישה שירים חדשים (בהם "ספינת החלומות" ו"כמה טוב"), אולם לא הצליח לשחזר את הצלחתו מראשית דרכו. בשנים שלאחר מכן לא הקליט יותר והופיע במועדוני זמר ברחבי הארץ. בשנים האחרונות נאבק ברמן במחלת הסרטן ועבר טיפולים מורכבים וקשים. למרות זאת, לא האט את קצב עבודתו כצלם, עורך וידאו וכתב עבור מגזיני החדשות של חברות הכבלים. בראיון למשה רונן (ידיעות אחרונות, 31.7.2001) אמר ברמן: "מרגיז אותי שכל הזכרונות, כל מה שצברתי בימי חיי, ייגמרו. רק מי שיצר משהו, כתב שיר או ספר, יצר סרט-טלוויזיה או לימד מישהו משהו, ישאיר אחריו משהו. המוות לא מפחיד אותי, אני רק מקווה לדחות אותו ככל האפשר. הרי כשאתה מת, אתה כבר אינך זוכר שחיית". בהמשך הראיון אמר: "על הקבר שלי הייתי רוצה שישימו פסל של קברניט עם רגל מעץ". באתר האינטרנט החדשותי שלו (ראו קישור מימין, תחת "אתרים נוספים") התנצל ברמן לאחרונה על חוסר העידכון לנוכח מצב בריאותו ואישפוזו, והוסיף בנימה אישית: "אני מקווה שהשלום לא ישאר בגדר מטרה, אלא יהפוך לדרך חיים". ברמן השאיר אחריו בן ונכדה שמתגוררים בארה"ב.

magy

New member
עת במלוא קיטור

בני ברמן אחד השירים שיותר אהבתי עת במלוא קיטור שוב נחתורה אל יהי מראך פתאום עצוב רק אותך ילדה תמיד אזכורה רק אלייך ילדתי אשוב פנסי העיר דולקים עדיין לב הנערה עודנו ער עוד במסבאות נמזג היין המלח אל ספינתו חוזר כבר את הצפירה אני שומעת עוד שעה האניה תפליג אל תשאל על מה עיני דומעת מה לפתע על ליבי מעיק פנסי העיר דולקים עדיין..... אל נא ילדתי בטון דרמטי אל נא בחינם ליבך ידאב בחיי האהבה נשבעתי באביב אנחנו שוב יחדיו פנסי העיר דולקים עדיין... כה רבות שבועות אשר נדרת איך תזכור לילינו החטוף רב תודות לך שכאן עברת רב תודות פי אלף אם תשוב עת במלוא קיטור שוב נחתורה אל יהי מראך פתאום עצוב רק אותך ילדה תמיד אזכורה רק אלייך ילדתי אשוב אלייך אשובבבבבבבבבבבבבבבבב

שדי

New member
קליפים של בני ברמן

http://www.thisweek.co.il/benny-berman/clips.asp להנאתכם לאחר יום השואה.

גל-עמית

New member
בני ברמן ז"ל....

כל כך קשה לכתוב את שלשת המילים הללו......זה זורק אותי שנים אחורה....כשראיתי אותו בבית החייל הישן בחיפה....ברח´ י.ל. פרץ כחלק מצוות של להקת פיקוד צפון......לימים, יצא לי להיות איתו על אותה במה במסגרת של חבורת זמר, כמה פעמים......לאחר שחזר ממיאמי והפך לצלם/כתב עצמאי שחוש הריח משך אותו לכל מיני מקומות ובייחוד לכל מה שקשור בים (שזו גם אהבתי הגדולה..) - היה לי העונג לשבת בשולחן אחד איתו, עם בני אמדורסקי ז"ל, ועם עוד כמה "פיגורות" בנמל קיסריה העתיק, על כל מיני שרצים ויין..... מה אגיד לכם.....זו אולי קלישאה - אבל האמת העצובה: "עולם הולך ונעלם".........כמה חבל....

גל-עמית

New member
אגב, מוטק´ה לבנון.......

שכתב את "שיר הליצן"....הוא עצמו כבר מספר שנים על כסא גלגלים....לאחר ארוע מוחי חריף....נישא בשנית לאחות שטיפלה בו בעת אישפוזו..... אדם מוכשר, כותב בחסד, עיתונאי לדוגמא. הציבור לא יודע אולי אבל מוטק´ה לבנון הינו אבי המושג: "מקומון". הוא יסד את המקומון הראשון בארץ, כאן בעירנו היפה מכולן - "כלבו". מקומון שבסופו של גלגול, נמכר לרשת "שוקן" ושפעיל עד היום. תבדל לחיים ארוכים, מוטק´ה....

magy

New member
מי יכול לספק דחוף את המילים

לשני שירים שלו.... שני קבצנים וחמורון אחד מלך ליום (לא כל יום פורים) המון תודה.............לצורך כתבה.......עוד היום...............

מגי

במומה אפשר להאזין לרבים משיריו של בני. אולי תוכלי תוך כדי לרשום את המילים. ישנו שם כמובן גם מלך ליוןפ אחד. מצטערת שלא יכולה לעזור יותר. http://www.mooma.com/Discs.asp?ArtistId=2198&AlbumId=3173

אתנה33

New member
מגי אני אספק לך אותם אבל מחר היום

לא מסוגלת להביא את עצמי לכתוב שירים..... מחר יום חדש ותקבלי אותם

זכיתי לשבת לידו 10 שעות

באחת הטיסות מארה"ב לארץ בני ברמן חזר מביקור אצל נכדו בפלורידה היו אלו 10 שעות נהדרות של סיפורים מאיש מופלא ועשיר במעשיות שמסכת חייו היתה עליות וירידות ולראות את האיש המאושר אשר חזר מבילוי עם נכדו במשך חודש ימים בשבילי זו היתה חוויה שלא אשכח לעולם יהי זכרו ברוך. הערב הוא ערב יום השואה אני מקווה שגם בפורום זה יושם דגש בנושא החשוב כל כך לעם ישראל.

טרה10

New member
עם ישראל שהוא שארית העם

בן אלפיים שששה מליון ממנו הושמד ומי יודע כמה נהרגו רק בגלל שהיו יהודים..צריך כל שבוע כמו שבת..וכמו ששי, ואולי אפילו במקום כמה תפילות.. לזכור שאף אחד כולל הקב"ה לא יציל אותו..אם לא ידאג לעצמו.! ולכן כל מי שמעלה בדעתו לחזור על הריגת יהודים בגלל שהם יהודים..שיחטוף.! ולא חשוב איך קוראים לו..איפה הוא גר וכמה הוא מסכן.! יש לזכור שגם הגרמנים האשימו את היהודים האשמות שוא..ותלו בהם את כל הרעות שבאו על גרמניה, ועל העולם כולו. הכנסיה, האשימה את היהושים שהרגו את המשיח שלהם..והפלשתינאים שגרשנו את העם שלהם..ועכשיו אנחנו אשמים במצבם..וזה אחרי שהם דחו פעמיים את הקמת המדינה שלהם ואת הצעות השלום וסיום הסכסוך. ואנחנו מה שלא נעשה נהיה כמו אשה מוכה שרק מחכה לבעל המכה שיחזור..ויכה. כמו מזוכיסטים. מזלנו שיש מנהיג שלא שם על אף אחד. ועראפת שעשה את טעות חייו, כי לא הביו ששרון מחכה לו בפינה עוש מימי ביירות..את הענין הזה הוא לא הביא בחשבון..לרוע מזלו. שנית מצדה לא תיפול..ומדינה לא תהיה להם..כי הוא לא הבין גם ששרון לא יסכים להקמת מדינה פלשתינאית..ומכיון שאת זה הוא לא הבין הוא פשוט טיפש..טרק ערמומיותו הביאה אותו לכאן.! בחיי שרון, הוא לא יראה לא את ירושלים ולא מדינה פלשתינאית..הוא לא..אולי אחרים וגם זה לא בתקופת אריק שרון..! ולבנון- הרי הזהרתי כאן לפני שבועיים שזה לא נגמר..רק אצל ארבע אמהות זה נגמר..! [נבדק 6 מליון פעמים]

טרה10

New member
בני ברמן היה אתי במחנה 80

בפלוגה הטירונית. הכרנו די שטחי, אבל נפגשנו שנית, במחנה נופש כשהוא הגיע להופעה בצוות הווי. האמת שלא חשבתיש הוא מתאים להיות בלהקה..או בכלל בגלל הקול הצרוד..אבל דבקותו במשימה כשקודם ניסה להגיע לל.הנח"ל ואח"כ הגיע לפיקוד צפון. עכשיו מתברר שכתב לעפרים..ובעצמו שר הרבה מאוד את שיריו העצובים והשקטים. לפני מספר שנים החל, לעסוק בצילום וידאו ותיעוד. וחבל שהלך מאיתנו.!

אתנה33

New member
בני ברמן זמר נהדר איש מדהים

הלך לו מאיתנו. בני ברמן איננו האיש ששר על פונדק אפל בנמל קטן ועשה את הקנק בלחי. האיש שאמר בראיון לא מזמן שמשירה הוא לא הצליח להיתפרנס ולכן עבד במקומות שונוים לאורך השנים ועשה ככול שבידיו להיתפרנס. אחד מנפילי הזמר איננו
לזיכרו אצלי הוא ימשיך להיתנגן ולהיתנגן

magy

New member
חבל, אתנה, זה לצורך כתבה עליו

שתפורסם....אילו הוספת את השירים......אפשר היה להשלים את ההספד....

אתנה33

New member
מגי ביקשת כול כך יפה אז בבקשה

מלך ליום שם בקצה הקרת איש קבצן ניצב את ידו פושט אל כול עובר ושב אט יורד הערב פנסים חיורים איש השליך מטבע זה לכבוד פורים כי האנשים תמיד אומרים לא כול יום פורים את כספו אסף אז והלך נירכן צעירים ראוו על ספסל בגן האחד קרא לו וידו הושיט בוא איתנו אחא בוא תשתה כוסית הן האנשים תמיד אומרים לא כול יום פורים אל הנשף באו ועיניו תוהות לא היו פנים שם אלא מסכות הם קראו ראו נא איך הוא מחופש ולבסוף אפילו הוא זכה בפרס אם מלכת הנשף הוא רקד בגן היא אמרה לו בואה בוא נלך מכאן בידה אחז הוא ועיניו הרים מהיום לחש לה לא ימות פורים הן האנשים תמיד אומרים לא כול יום פורים הן רעי תבינו הוא היה שיכור על ספסל בבוקר שוב הקיץ מקור שוב ביד רועדת את כספו מנה עד פורים או אחא יש לו עוד שנה כי האנשים תמיד אומרים לא כול יום פורים שני קבצנים היו היו שני קבצנים וחמורון אחד רכבו שניהם על החמור וכך פשטו הם יד כדי לזרזו לכול מקום שם כסף מצלצל היו מכים באחוריו ביד ובמקל שני קבצנים וחמורון אחד מת החמור מרוב מכות ויבורך האל ונשארו הקבצנים אז רק עם המקל פשטו עורו של המסכן הסירו מעליו ומחמור קטן נשאר רק תוף אחד רחב שני קבצנים ותוף אחד רחב עם המקל היכו בתוף בכוח ובאון כך נדבות קיבצו שניהם אך בלי החמורון עברו שניהם מעיר לעיר מכים בתוף בתור פגש אותם קבצן מכר שאל על החמור שני קבצנים וחמורון אחד סיפרו שניהם שהחמור על נשמתו ויתר כי ממכות וחוסר כול רצה להיפטר מוסר השכל שהחמור נישאר תמיד חמור כעת מכים אותו יותר אבל על תוף העור שני קבצנים וחמורון אחד

magy

New member
אין לך מושג כמה שאת בסדר......

אתנה........ אולי נראה גם אנחנו, את ההספד שחלקים משיריו, מפוזרים בו. עזרת מאדדדדדדד מאדדדדדדדדדדדדדדדדדד מאדדדדדדדדד אני אסירת תודה לך... אני עובדת על זה משעה שתיים וחצי אחר הצהריים..... בכל הפורומים האפשריים וכל הפורטלים.........

למעלה