ילדונת היחידה

smadi_h

New member
ילדונת היחידה

קודם כל ברוכה הבאה. אני גם בכיתה י ולי יש אבחון שלוש שנים וזה יהיה תקף עד לבגרות האחרונה שלי. ובקשר לכיתות מב"ר אצלי בבית הספר אנשים ממש מרוצים שם ואמא שלי שלא מלמדת באותו בית ספר שאני לומדת גם מלמדת בכיתת מב"ר והיא ממש מאושרת. ובקשר לאבחון קחי עצה תלחמי עבור כל הקלה כי אני אספר לך שהייתי אצל היועץ של השכבה שלי הסתבר שקיצצו לי את הקלה של הבחינה בעל פה שזה עזר לי נורא והסתבר שביטלו אותה כי המורה שלי להיסטוריה ייעצה להם שזה בכלל לא תורם בשום דבר.

סמדי

לא ידעתי שאנשים מכירים את הכיתה הזו בכלל אבל היום התברר לי שגם את מכירה, גם דליה מכירה.. משמח אותי מאוד לשמוע שעוד אנשים חוץ ממני יודעים מה זה ואיך זה פחות או יותר! זה שאמא שלך מאושרת ללמד שם זה לא מפליא, ואני שמחה בשבילה כמובן, רק שתדעי שהילדים בכיתות האלה הם מאוד ממושמעים ולא עושים בעיות כי חלק מההתקבלות למב"ר (לפחות אצלינו בבית ספר) זה בתנאי והתחייבות שאתה תלמיד רציני ומעוניין להשקיע-ובאמת יש תוצאות, ורואים אותם טוב! ולי לא קיצצו שום הקלה ברוך השם..! (:) כל מה שאמרו לי לקבל, קיבלתי, בינתיים..

דליה.ד

New member
מב"ר - מסלול בגרות רגילה

הכוונה לכיתות המוגבלות במספר התלמידים (מקסימום 20-23 תלמידים בכיתה) והמיועדת לילדים לקויי למידה הרוצים להשלים בגרות רגילה. בכיתה זו לומדים באופן ממוקד לבגרות, כאשר שעות הלימוד מתוגברות. אם בכיתה "רגילה" לומדים 4 שעות בשבוע לשון, בכיתת מב"ר ילמדו 6-8 שעות שבועיות. בכיתת מב"ר ישימו דגש על אסטרטגיות למידה, התכוננות והכנה למבחנים, הרבה מאוד מבחני "דמה" של בגרות. לכיתות מכניסים רק ילדים שבאמת רוצים ללמוד וללא הפרעות התנהגות. בדרך כלל מחתימים את הילדים וההורים על חוזה בו מצויינים כללי ההתנהגות בכיתה. סתם ילדים ללא קשיים שעושים "בלגנים" לא יתקבלו. בתי הבכורה לומדת במב"ר והיא מאוד מרוצה (קוראים להם "מב"ר אימפריה"...
, מה שמראה את היחס החיובי אליהם). רובם מצליחים מאוד בלימודים והציונים שלהם בבגרויות גבוהים מתלמידי הכיתות הרגילות....!

ליקויי למידה לא תמיד הולכים למב"ר

אצליינו בבית ספר יש עוד כיתה חוץ ממב"ר שהיא לאלה שממש יש להם קשיים והם בדר"כ אלה שלא רציניים בלימודים לכיתה הזאת מגיעים כאלה שמפריעים במשך השנה,כאלה שלא מגיעים תמיד לשיעורים אבל מגם כאלה שפשוט יש להם קשיים יותר רציניים, ושם עוזרים להם להגיע לבגרות כמה שאפשר, אבל לא כולם עושים בגרות מלאה. וזה ההפך ממב"ר כי למב"ר לא כל אחד מתקבל,אלא רק הריציניים., ולא לוקחים כל אחד ויש בכיתה 25 תלמידים מקסימום. ולכיתה השניה שהיא רק 15 ילדים לא שואלים בכלל את התלמיד אלא פשוט שמים אותו שם..כי זה מקומו.. ועדיף לו ככה אם הוא רוצה להגיע לבגרותב כלל. ובמב"ר לא מחייבים ללמוד ההפך זה זכות זכות שלפי דעתי צריך להתאמץ בשבילה והיא שווה את זה

נו, ואחר כך מתבכיינים על מעמד המורה

תראו לי עוד מדינה אחת שבה יכולה המורה להיסטוריה לבטל את דעתו של מאבחן דידקטי, פסיכולוג או רופא נוירולוג.

בן צבי,..תגובה

תשמע, אף אחד לא צריך לשים על מה שהמורה קובע אם הנורולוג/מאבחן/פסיכולוג/יועץ קבע משהו אחר ויש לו את הסמכות (כמובן שיש לו, ליועץ אני לא יודעת אבל לגבי השאר כן) אני אישית אם המורה היה אומר לי שהוא לא נותן לי מבחן בעל פה הייתי הולכת באותו הרגע ליועצת שלי (ואנחנו מכירות כבר טוב) ואומרת לה בדיוק מה הוא אמר ומה הוא "קבע" ולא הייתי עושה את המבחן עד שלא היו נותנים לי את מה שאני צריכה לקבל! זה חוצפה ולאף מורה אין זכות לקבוע משהו אחר! כל תלמיד שהוא מספיק אחראי ומודע למה שקורה יכול לדרוש לקבל את זכויותיו ולא לוותר לאף מורה!

העובדה שאת צודקת אינה רלוונטית

דמייני את הטסריט הבא: היועצת מתחלפת ביועצת שמחשיבה את דעת המורה יותר מאשר את דעתך. מה תוכלי לעשות אז? 1. לעזוב את בית הספר, להיות אקסטרנית ולהסתכן בזה שיהיה לך אותו ויכוח עם המחלקה לבחינות אקסטרניות של משרד החינוך. 2. לעבור בית ספר ואולי להגיע גם איתם לאותו ריב. 3. לקחת עורך דין ולגלות שבניגוד להחלטת בג´´ץ (בג´´ץ המאבחנים), חוזר מנכ´´ל משרד החינוך קובע שללמועצה הפדגוגית יש סמכות לבטל את דעת המאבחן. מוזר, המורה להיסטוריה יכולה לבטל גם החלטה של שופט עליון.

תגובה

לא יודעת אבל לפי דעתי אתה עשית מזה יותר מדיי קיצוני שיש בעיה כזאת שהמורה קובע משהו אחר ממה שהמאבחן קבע אפשר ללכת ליוצץ השכבה למנהל הבית ספר למחנך הכיתה למאבחן עצמו (שאין לו בדר"כ דווקא קשר לבית ספר) מאחד הגורמים האלה תוכל להביא לצדק זה בטוח! כי תחשוב הגיוני מורה זה מורה, הוא לא איזה משהו חשוב במיוחד עם מעמד כלשהו הוא מורה!!! מורה לא יכול להחליט שהוא לא נותן לי את מה שמגיע לי ואם הוא חושב שהוא כן יכול לקבוע אני יכולה ללכת לאחד הגורמים שכתבתי ולסדר ככה את העניניים כי אין דבר כזה שהיועצת יכולה להגיד שהמורה צודק ואני לא יש הוכחות כתובות שלי מגיע ככה וככה וככה..במקרה הזה נגיד שזה מבחן בעל פה, הריי זה כתוב בדף שמחלקים אחרי האיבחון. אף אחד לא יכול להגיד לי כלום על זה ובטח שלא למנוע שאני אבל את זה. אולי אתה דיברת בכלל על זה שאני רק חושבת שאני צריכה לקבל ואז באמת המורה לא נותן, וזה כבר משהו אחר, ומצטערת אם זאת היתה הכוונה מלכתחילה ולא הבנתי

את הבנת אותי הייטב.

ברוב המקרים באמת דעת המאבחן תקבע אבל אם המורה והיועץ והמנהל יהיו מספיק דרקים, זה לא יעבוד. ככה היה אצלי. עזבתי את בית הספר בסוכות של י´´ב והלכתי להתווכח, אותו הויכוח עם המחלקה לבחינות אקסטרניות במשרד החינוך. גם איתם היה קשה להתווכח אבל הצלחנו. את חושבת שמאז 1989 השתנה משהו מהותי? אני לא בטוח. בג´´ץ המאבחנים שעליו מצפצץ חוזר מנכ´´ל הוא מלפני 3 שנים בערך. אני לא רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשים. חשוב להתווכח עם המערכת וחשוב מאוד לעמוד על הזכויות. לרוב זה גם יצליח. אבל לחשוב שזה תמיד יצליח...

יואלהב

New member
לרוב זה כן עובד

עידו היקר אני בטוחה שדברים השתנו, מנסיון שלי עם ילדי, עם יועצת בית הספר ועם הכרות קרובה מאוד עם האחראית על מתיא באיזור שלנו, ההמלצות של האבחון הם כמו חוק. אם מורה, או יועצת או מנהל לא מקיימים את הכתוב באבחון, יש דרגים גבוהים יותר (אפילו הקו החם של משרד החינוך) שיחייבו אותם לבצע את ההמלצות של האבחון. יותר מזה מנסיון שלנו עד כה, בתי הספר מאוד מקבלים, מתייחסים ומבצעים את הההמלצות. נכון שלפעמים צריך להזכיר למורים לבחון בעל פה, אבל זה תמיד מסתדר בסופו של דבר. בהצלחה בהמשך יואלה

למעלה