ילדון לא שגרתי

b o t t e n

New member
צודקת../images/Emo70.gif

הרבה מומחים יגידו שאם אין בעייה כלכלית עדיפה מטפלת על גן עד גיל שלוש. אלא, שבישראל קשה למצוא מסגרת שתתן גם מענה חברתי של קבוצת השווים אחרי גיל שנה.

מטפלת פרטית

נפגשת עם ילדים בגיל דומה בגינה. היא גם יכולה לטפל בשניים. שזה די להכרת הזולת בגיל הזה. קבוצת השווים ? מוקדם מדי .

ayala26

New member
נכון, אבל אם התגובה אלי

אני רק קוראת לגן גן ז לא דומה למה שאני מכירה מישראל . זה לא גננת על 30 ילדים. אלא 2 מטפלות ועוד עוזרת (סטאג'רית בסיום לימודים בדרך כלל) מטפלות על לא יותר מ-10 ילדים בו זמנית(רוב הילדים לא נמצאים 5 ימים בשבוע, אלא 3 או 4) ואם אין ברירה וצריך לצאת לעבוד, לפחות בחצי משרה כמוני אז אני מעדיפה מעון מוכר ומקצועי (בהולנד זה מאוד מוקפד, לא כל אחת יכולה לפתוח מעון בקומת קרקע של הבית שלה...) מאשר מטפלת (תחליף אם טוב, כלומר סבתא, זה לא אפשרי אצלנו) בבית שאז באמת צריך לסמוך הרבה על האינטואיציה.. אם הייתי חיה בישראל יתכן מאוד (ולאור הסיפורים האחרונים בגני ילדים) שהייתי פועלת אחרת.

b o t t e n

New member
גם פה כבר קמות וצצות אלטרנטיבות מוצלחות

לויצ"ו ושות' פשוט כי ההורים ראו, קראו, שמעו ורוצים. משפחתונים נסגרים מהר מאוד אן הם לא ברמה גבוהה. אלא, אם מדובר באיזור עם שכבות חלשות. באיזורים בהם ההורים הם שיכבה חזקה באוכלוסייה (השכלה וכסף), הם מצביעים ברגליים, ויותר קל להם. יש פעוטונים מונטסורים, אנתרופוסופים ועוד ועוד..

valeta

New member
הייתי אומרת כך:

כל עוד את לא מזהה בעיה אובייקטיבית (כלומר חשד ללקות או לבעיה רפואית) - אז אני הייתי מניחה לו לגדול כמות שהוא, עם הכוונה במקומות שאת חושבת שהוא זקוק לה. כלומר: בהנחה שאין לבן שלך בעיות תקשורת (פי.די.די או הפרעות קשב וריכוז) - אז למה לרצות "שיהיה כמו כולם"? האם באמת יש דבר כזה? "ילד כמו כולם"? מי אלה כולם? אני מכירה הרבה ילדים, ורובם נראים לי שונים אלה מאלה, וכמה נפלא שכך. האם באמת אנחנו שואפים לגדל ילדים שדומים ביותר לילדים אחרים? בעיני השאיפה צריכה להיות לגדל ילד שיהיה לו טוב. ילד שירגיש אהוב, שיהיה לו ביטחון בעצמו ובכישוריו, שיוכל לממש שאיפות, להתבטא, להשיג את מה שיחפוץ... תראי, הילד שלך גם צעיר מאוד. אין לך יכולת אמיתית לנבא איך הוא יהיה, הוא גם יעבור עוד הרבה גלגולים עד לבגרות מלאה ולעצמאות טוטאלית... בגיל שנה ותשעה חודשים אין שום סיבה מנטלית לרצות לשתף פעולה בקבוצה או לבלות עם חברים, ואין כאן עדות על העתיד בהכרח. אני יכולה להעיד על עצמי שתמיד הייתי ילדה שלא אהבה חברה גדולה, תמיד היו לי 2 החברות הטובות, ולא אהבתי לבלות במסיבות או בבילויים מחוץ לבית. ולא היה לי רע! היה לי עולם עשיר משלי, ולא היו לי חסכים. הייתי רחוקה מלהיות "כמו כולם", וזה באמת בסדר... אני חושבת שחלק עצום בהורות הוא האתגר בלזהות מתי יש לילד בעיה אמיתית (למשל ילד שסובל מחרדה חברתית למרות שהוא כן היה רוצה חברה) ומתי הילד הוא מי שהוא, ואז לנסות לתת מענה לצרכים האמיתיים שלו ולא לרצונות שלנו.

השאלה היא איך הוא בבית

האם מדבר? מתקשר בג'סטות? (כן/לא עם הראש, מצביע, ג'סטות כמו משיכת כתף ל"לא רוצה"), מחפש את קרבתכם או נמנע ממנה - לטעמי יש פה דברים שמדליקים נורות אדומות מעבר לאופי של הילד ועכשיו הזמן לברר את זה לעומק (ויפה שעה אחת קודם) הכתובת הראשונית היא רופא ילדים שיפנה לרופא התפתחותי.....יתכן שהילד סובל מבעיה בויסות חושי (כמו רגישות יתר שמיעתית, למשל) שמקשה עליו את האינטראקציה עם אחרים, יתכן שיש בעיה יותר מקיפה, בכל מקרה יש דרכי התמודדות ודרכים לעזור לילד, וזיהוי מוקדם הוא קריטי.

עוד שאלות

איך התחושה שלך ממנו באופן כללי? איך ההתפתחות שלו? האם הוא משחק עם ילדים שהוא מכיר- למשל משפחה, חברים קרובים? האם בבית הוא כן משחק, או גם כן רק מתרוצץ? האם הוא משחק אתכם או עם מבוגרים אחרים... בכל מקרה, לדעתי אם את מוטרדת, יש מקום לברר עם בעל מקצוע כדי לעזור לו

רונית י

New member
אני חושבת שברגע שהגדרת את ההתנהגות שלו

לא שיגרתית כדאי לבדוק את זה. את אומרת שבפארק הוא בעיקר רץ ופחות מתרכז במשחק ספציפי, ואיך זה במקומות אחרים? האם יש פעילות כלשהי שהוא כן אוהב לעשות ביחד עם מישהו או תמיד לבד? וילדים אחרים, הוא מסתכל עליהם, בודק מה הם עושים, מנסה לחקות או לגמרי לא מתעניין בהם? (לא חשוב אם הוא משחק או לא משחק איתם). אם גם בגן את חשה שהוא לא מפיק משם כלום, לא לומד, לא משתתף באף פעילות אז באמת אני הייתי בודקת את זה בנוסף לשאר הדברים.

לגבי הפארק,

זה נראה לי כמו ענין של אופי גם עילאי לא התלהב מהמתקנים בכלל הוא העדיף לרוץ את כל המסלול של הפארק ואם אפשר גם "להכנס" בעצים
מדי פעם הסכים ל"סיבוב" קצר מאד על הנדנדה... אם זה הקריטריון היחיד לא היית מתרגשת מזה. לגבי ההשתתפות בפעילות בגן הייתי שואלת את הגננת לגבי אופי הפעילות בגן. יכול להיות שתגלי שרוב הפעילויות, ככולן, כוללות משהו ספציפי וניתן לטיפול שהוא מתקשה בו ולכן לא משתתף. או שרוב הפעילויות הן לא מתחומי הענין שלו. אני ממליצה על שיחה מעמיקה עם הגננת על כל הענינים הללו. במקרה שאין שינוי, הייתי מנסה גם להחליף גן. יכול להיות שאין "כימיה" בגן הנוכחי. ולהתייעץ עם איש מקצוע אף פעם לא מזיק.

b o t t e n

New member
אצלנו זה לא רק הדיליי בהתפתחות הריגשית-חברתית

אלא, גם לאור ההאצה בהתפתחות הקוגניטיבית. והדאגה היא בגלל הפער שנוצר. הבן שלי היום חי בפער של כ-4 שנים בין הקוגניצייה לרגש. תחשבי על ילד שבמקום ללכת לכיתה א' נכנס ישר לכיתה ה'.

b o t t e n

New member
זה קשה....

הוא בן 4 ויודע לקרוא, קצת, אבל גם בעיברית וגם באנגלית- למד לבד. מכיר את כל האותיות והצורות. כולל אותיות גדולות-קטנות, דפוס / כתב יד. אבל המשחק שלו מאוד דל ודומה לגיל שנתיים בערך... יש מקומות בתחום הזה שאחותו שהיא בת שנתיים גם עוברת אותו.

יש מסגרות חלופיות .

אולי בית ספר דמוקרטי מתאים יותר לילד כזה? שם אין הקבצות מחייבות על פי גיל,אלא על פי עניין , עד כמה שידוע לי. ויש הרבה מאד חופש בחירה.

b o t t e n

New member
טעות. כמי שבוגרת בית הספר בחדרה

אני יכולה להעיד שזו מסגרת ממש לא מתאימה. בגלל שהחברה בה היא נזילה מאוד, יש הרבה שיעורים שמועברים בשיטה יחידנית, ומעט בשיטה חברתית- דיון. ובכל אחד מהם, מי שיש לו ממש פער גיל לא מוצא את עצמו. ולמי שרוצה להתבודד, אין שום מנגנון שידאג "לקרוא לו למעגל". ובגלל זה עדיף תמיד, ועל זה ימליצו כל המומחים, ובעיקרם הורים ל.. לעבוד על ניטרול התיסכול, ולהכניס לבי"ס רגיל עם סייעת שתתוך בקטע החברתי, מאשר להנציח את הפער הזה.

למעלה