ילדה שלא מקשיבה

פ ר ס ק י

New member
ילדה שלא מקשיבה

יש לי ילדה בת שנה וחצי ושום דבר לא מרסן אותה היא עם הרבה אנרגיות חיוביות אבל לפעמים מבצעת דברים מאוד מסוכנים היא לא מוכנה לקבל שאנו אומרים לה לא או שהדבר מסוכן היא מחייכת וצוחקת למרות שאנו משנים טונים וסבר פנים מישהו\י יכול לעזור או מכיר דרך מסוימת להסביר לילדה קטנה שהיא לפעמים עודה דברים מסוכנים. תודה.

לאה_מ

New member
קודם כל, להשתדל למעט באמירת לא

נסו לחשוב איך אתם הייתם מרגישים אם היו מטילים עליכם הרבה איסורים. זה מאד לא נעים. כדאי לארגן מחדש את הבית כך שיהיה בטוח עבורה ויכיל מינימום סכנות. בנוסף, אפשר לכוון אותה לפעילות פחות מסוכנת (אל תקפצי מהשולחן, את יכולה לקפוץ מהספה). ואני מציעה לכם לקרוא את הדיונים בקישור הזה, ולהמשיך לשאול אחרי שתראו את הרעיונות הנוספים שעלו שם.

מסכימה עם לא ומוסיפה

גם לנו ידש ילד פעלתן שמאוד אוהב לטפס על כל דבר. מצאנו את עצמנו אומרים המון לא וזה נראה לנו חסר תועלת. עכשיו אנחנו שומרים את ה"לא" למצבים שבאמת חשוב לנו להתעקש לגביהם כמו סיכון ממשי. הכי פשוט, לקחת את הילדה ממקום השכנה ולהסביר מה מסוכן שם. פעולה התנהגותית מאוד חשובה כאן על מנת להסביר מה אסור וגם להרחיק מהסכנה. וכמו שלאה אמרה- להפוך את הבית לבית מותאם לילדים.

אפרתש

New member
לחכות שתגדל ...

הבת שלי כמעט שנה וחצי. עד לפני שלושה חודשים היא היתה סכנה לעצמה ולסביבה. אבל יש כל הזמן שיפור. היום היא עדיין שד משחת, אבל הרבה פחות מסתכנת. גם כי יכולותיה השתפרו, וגם כי היא מכירה במגבלותיה וכמעט לא עושה דברים מסוכנים מדי. אז אני כמובן מסכימה עם קודמותי - תנו לה הזדמנויות להשתולל ולהפעיל את הגוף שלה, כנראה זה דבר שהיא צריכה. תבהירו לה בבהירות מה מסוכן על ידי זה שתתפסו אותה ותפסיקו את הפעילות. ו - תחכו. נשמעת חמודה ומלאת חיים, הילדה שלך

למעלה