ילדה שלא אוכלת

gudat

New member
אמא'לה, הפחדת אותי ../images/Emo5.gif

אמנם אני לא נוהגת כפי שמי שפתחה את השירשור מתארת, אבל אני כן "עוזרת" לילד שלי לאכול, גם לא ליד השולחן (אבל רק סמוך לארוחה ורק אם הוא רוצה). לוקחת את דברייך לתשומת לבי, גם אם לא ליישום מלא.... לא יכולה להתחייב על זה כרגע
.

דבי..הוצאת לי את המילים מהפה

גם בתי בת השלוש וחצי שוקלת 14 ק"ג והיא רזה מאוד וכל הזמן אומרים לי לתת לה אוכל (שונאת אנשים כאלו). וגם אני רדופת הפרעות אכילה בעקבות אמא פולניה ונשבעתי שאצלי המצב יהיה אחרת. יש שעות קבועות את ארוחות, חטיף זה לא רק שוקולד זה גם פרי וירק ואני לא רודפת אחריה עם אוכל (דבר הגורר תגובות חכמות במיוחד). אני כ"כ שמחה שיש עוד "אמא רעה" כמוני. (ולא אני לא חושבת שהיא או אני אמהות רעות. זוהי התגובה לה אני זוכה על בסיס קבוע לנוכח מנהגי האכילה והתזונה שלי מאנשים "טובים" באמצע הדרך).

בתור אמא לסיכת תפירה

אני יכולה להגיד שאין מה לעשות לא רוצה = לא אוכלת. כן רוצה = אוכלת 3 ביסים ונגמרה הארוחה. אני כבר שבעת מלחמות בקטע הזה. אני מכירה אוכל ואצלנו אוכלים בסלון קבוע זה כמו פיקניק בצהריים ובערב מול הטלויזיה (אבא לא מרשה לאכול ליד המחשב). אבל מה חטיפים מדברים אליה יופי, בעקבות החטיפים סוף סוף בשנתיים האחרונות נכנס אוכל אמיתי מ-2 כפיות זה עומד היום על 8 כפיות ונגמרה הארוחה אז אני לפחות דואגת שאותן 8 כפיות יכילו הרבה שומן ופחממות. לפחות אם כבר שיכנס אוכל בריא וטוב. אצלנו אחרי 8 כפיות מתחסלת שקית ביגלה, ביסלי, צ'יפס אז היא מוסיפה לעצמה עוד קצת. אצלך היא עוד קטנה, ואני מהנסיון למדתי שאם לוחצים משיגים בדיוק ההיפך, אל תגרמי לה לשנוא את האוכל כי את דוחפת לה מהצד. אם זה הולך טוב אם לא רדי מזה. ושאלת מה לעשות אז כן להניח לה, את תמשיכי להכין ארוחות כמו תמיד ותראי מה היא אוהבת מאד אולי שווה את זה להכין אפילו כל יום (מנסיון לך זה יצא מהאף אבל היא תתרגל שיש אוכל קבוע שהיא אוהבת ולאט לאט אולי הכמויות יעלו).

רוני ר

New member
גם נעם שלי בת שנתיים ו - 9 חודשים

ושוקלת 10.5 ק"ג. אני לא נלחמת בה יותר. היא כנראה אוכלת מספיק לצרכיה. תשלימי עם המצב, יש ילדים שלא זקוקים להרבה אוכל ויש כאלו שזקוקים ליותר. מאז שהשלמתי עם רזונה (וגם כמובן שללתי רפואית בעיות אפשריות, כמו צליאק למשל) היא אוכלת את מה שהיא רוצה, לרוב זה פירור או שתיים, אין מלחמות, אין הפתעות ובעיקר אין ציפיות. הילדה שלך שמחה ? פעילה ? מתנהגת בהתאם לגילה ? כנראה שהכל תקין, והתזונה המעטה שלה מספיקה לה בהחלט. מה שבטוח שבגיל 16 היא לא תזדקק לדיאטה כמו רוב בנות הנעורים.

שוּש

New member
אוקיי, אני משנה כיוון לחלוטין

מהיום (נראה כמה זה יחזיק), נושא האוכל יורד מסדר היום. ננסה ונראה מה ייצא מזה. מקסימום, תמיד אפשר לחזור לשיטות קודמות, לא? תודה לכל המחזקות, טוב (או לא) לדעת שיש עוד כמה רזים פה. (למה אני לא יכולה להתחלף איתה?...)

רציתי להגיד עוד משהו בקשר להרגלי

אכילה. אנחנו חושבות שבגלל שיש לנו בגיל שנתיים-שלוש ילדות רזות אז הן תמיד תהיינה כאלה וזה ממש לא נכון. זו הסיבה שחשוב כלכך ללמד הרגלי אכילה נכונים בגיל צעיר. הגנטיקה והחינוך לאכילה נכונה או לא (בעיקר מה שראו בבית) מתחילים לעבוד בגיל 5-6 וילדים שעד אז היו רזים ואפילו רזים מאוד מתחילים להשמין ומגיעים אפילו לעודף משקל. לכן אם אנחנו מסיימות את הארוחה של הילדים בחטיף כי זה נותן עוד כמה קלוריות ושומן, אם אנחנו רודפות עם אוכל, אם בבית הארוחות לא מאוזנות והילדים לא יכולים לקבל מאיתנו דוגמא אישית (זו הבעיה העיקרית שלי) אז שלא נתפלא אם פתאום בגיל 6 נחשוב שהבת שלנו צריכה דיאטה ואז באמת מתחילות הצרות.

גם לנו הייתה הבעיה תקופה ארוכה

וקיבלנו תוספי מזון שהעשירו את מה שאלעד כבר כן הסכים להכניס לפה וככה הוא היה משלים את הקלוריות החסרות.

למעלה