ילדה שחוששת להפסיד....

סמדר22

New member
ילדה שחוששת להפסיד....

שלום לכולן, השבוע באתי לקחת את בתי {עוד מעט 4} מהגן,ובגלל שהיה עוד מוקדם, ישבתי בצד וחיכיתי,היא חיבקה אותי ןאח"כ הלכה לשבת עם כולם. הגננת הזמינה מספר ילדים למשחק הכסאות,וביניהם אם בתי שסרבה במשיכת כתף...אח"כ הם שיחקו בעוד משהו,והיא שוב הוזמנה,ושוב סרבה.. שאלתי את הגננת אח"כ אם זה בגללי,אך היא אמרה שלא!!! ואז היא אמרה שהיא לא רוצה להשתתף,כי היא פוחדת להיכשל ולהפסיד... [ואני מזכירה שמדובר במשחק הכסאות??!!!!!!!!] אני מסכימה עם הגננת,כי אני יודעת שמאד קשה לה להפסיד..ואם חלילה היא היתה צריכה לצאת מהמשחק..כי לא תפסה כסא..זה היה פשוט הורס אותה! והתגובה בהחלט יכלה להיות - ריצה אליי..ובכי. היא מין כזאת נעלבת סידרתית..נורא רגישה... מה אני עושה??????????????????????????? [דווקא כשאנחנו משחקות בבית והיא מפסידה לפעמים..ומתרגזת... אני מסבירה שזה בסדר,וזה בכלל לא נורא להפסיד..וכ"ו..זה לא ממש עזר כנראה.....]

אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי

במקרה דומה: לימדתי את אחי הקטן ש"מי שלא עושה לא טועה", ועל אותו עיקרון "מי שלא משחק לא מפסיד". הרעיון הוא שעדיף לנסות, להתנסות, לטעות, להפסיד, וללמוד מכל אלה, מאשר בכלל לא. היו לנו שיחות ממושכות על הענין כשהוא היה בן 3-4, כי הוא אמביציוזי ורגיל להיות המוצלח מכולם. בסופו של דבר הוא הפנים שכדי ללמוד את המשחק וללמוד איך להצליח בו - יש שלבי ביניים שבהם לא תמיד מנצחים. נתתי לו דוגמאות של אנשים שלומדים לנהוג, של ילדים שלומדים למיין חפצים, וכו' - בהתאם למה שהיה רלבנטי עבורו באותה תקופה. לנו זה עזר. ואנקדוטה: באחד הימים הוא לא היה זהיר והפיל את כוס הזכוכית ממנה התעקש לשתות. מיד הוא הביט לאמו בעיניים, ואמר לה "מי שלא שותה - לא שובר" (דהיינו - את רוצה שאני אשתה - תאלצי להסתכן בתופעת הלוואי של שבית כוסות...)

כאילו אני כתבתי את ההודעה הזו...

(ובאמת כתבתי אחת דומה, לפני כמה חודשים)... גם הבת שלי, אוטוטו בת חמש, מתנהגת כמו הבת שלך. וגם בבית היא לא אוהבת לשחק משחקים שיש בהם ולו תחרותיות מועטה. אני תמיד מסבירה שמה הכי חשוב זה לנסות, להצליח זה נחמד, אבל ממש לא חובה והעיקר זה לנסות ולהשתתף. בינתיים זה לא ממש עובד, אני מקווה שזה יבוא עם הזמן. אני לא לוחצת עליה להשתתף כשהיא לא רוצה, אבל מנסה בבית לחשוף אותה גם למשחקים "תחרותיים" יותר כמו בלשים צעירים, נחש מי ועוד משחקי קופסא שהיא לא אוהבת להפסיד בהם.

לאה_מ

New member
אחד הנושאים הקשים ביותר בעיני -

נושא התחרותיות, ההישגיות, והתגובות שלנו אליהם. אני מצרפת לך קישור לדיון שהיה כאן בנושא הזה - קראתי אותו שוב עכשיו ולא יצאתי עם מסקנה חד משמעית, אבל אין ספק שהוא מעורר מחשבה.

בעיה אופיינית מאוד לגיל

בגיל 4 יש להם בעיה אם להפסיד במשחקים, בדרך כלל מומלץ לגננת לשחק במשחקים שאין בהם מנצח ומנוצח. אני מבינה שהילדה צעירה בגן של גדולים יותר, היא תלמד לאט לאט. יעל

למעלה