ילדה נרדמת

מאטלנטה

New member
ילדה נרדמת

שלום לכן/לכם. אני אמא לילדה בת 19 חודש שנכנסה זה עתה לגן הילדים. הגננות מתקשרות (זה ארה"ב) ושואלות אם מותר לתת לה מוצץ כי היא בוכה ורוצה לישון באמצע היום. הבעיה היא- שכשהיא היתה בבית איתי עד כניסתה לגן כמו בסופ"ש וכמו אצל המטפלת היא לא מוכנה לישון בכלל ודי מזל אם יש לה תנומת צהריים יפה, אבל בגן היא בוחרת להרדם. כשאני מספרת לגגנות הן לא ממש מאמינות וטוענת שהיא עדין צעירה לגן. מה לעשות ? להוציא אותה מהגן? האם מישהוא קרא מאמר בנושא שאני יכלה קרוא ניסיון קודם של מישהוא? אשמח לכל לודה

חווייה חדשה היא חווייה מציפה

והיצף של חוויות חדשות - נורא מעייף. נתקלתי כבר בתופעה דומה אצל הילדים הפרטיים שלי. את יודעת מה - גם אצלי (מי שלא חוותה עייפות תהומית ומכריעה ביום ראשון של עבודה חדשה - שתקום!). מותר לה להרדם בגן, זה מסלול ההסתגלות שלה וגננות סבירות אמורות להבין את זה. יש מזרונים בגן - אז שיתנו לה לישון, לא יעבירו לה גינוי סמוי או גלוי בעניין, ושתחזורנה לשוחח איתך בעוד מס' שבועות בנושא.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם ליליה.

כמובן שצריך לשים לב שגם השינה היא במידה סבירה. אם היא ישנה פעם-פעמיים ביום לפרקי זמן קצובים, זה נשמע לי סביר לעיבוד של החוויה, וממש לאו דוקא מעיד על בעיות הסתגלות. מה אומרות הגננות על העניין הזה?

טאשקה

New member
יכול להיות שהיא בוחרת בשינה על מנת

"לברוח מהמציאות"? אם לא טוב לה בגן, אולי זו הדרך שלה לשרוד?

מאטלנטה

New member
גננת אחת

טוענת שזה מפריע לשגרת הגן וכולם יוצאים לחצר ואחת מהן (שלוש גננות על שבעה ילדים!! ) צריכה להשאר איתן ולדעתה צריך להוציא אותה מנהלת הגן אומרת שאין כל בעיה והן יתמודדות עם זה. אבל אף אחת לא דיברה על שום דבר דומה למה שאתן העלתן כאן ומכאן עיקר דאגתי. בלי שום קשר עשיתי לה גם בדיקת דם לוודא שמבחינה פיזית הכל בסדר. תודה לכולכן על העצות והתגובות

Kalla

New member
להוציא אותה מהגן כי היא רוצה לישון?

אלא אם כן פספסתי משהו (כמו איזו בעיה עם הגן עצמו), אני לא מבינה למה. ראשית, אין מה להשוות בכלל בין עוצמת הפעילות גם פיזית וגם נפשית של ילד בבית ובגן. פרט לכך, בתוך קבוצה ילדים הרבה פעמים מתנהגים כמו כולם ובשונה ממה שהם מתנהגים בבית. לדעתי זה טבעי שילדה בגיל כזה זקוקה למנוחת צהריים בעקבות פעילות אינטנסיבית וריבוי חוויות חדשות ולא רואה שום בעיה בזה.

למעלה