ילדה מקללת

בבה יגה

New member
ילדה מקללת

יש לי ילדה בת כמעט 6. בתקופה האחרונה היא פתאום מקללת הרבה, וזה מאד מפריע לי. כשאני הייתי ילדה, למרות שבין הילדים היו קללות בשעת מריבה, תמיד היה לי ברור שבבית לא מקללים, ובשום אופן לא את ההורים (ולא גדלתי בבית נוקשה בכלל, זה פשוט היה ברור). גם אצלנו בבית אנחנו כמובן לא מקללים ותמיד האמנתי שזה יספיק בשביל שגם הילדים שלי לא יקללו. מסתבר שלא. הילדה מקללת בשעת כעס, ולאחרונה התחילה גם לקלל "סתם כך": "תכיני לי שוקו טפשה אחת", וכד´. היא יודעת כמובן שזה לא מקובל עלי. אמנם בעבר שמעתי עצות בסגנון - תתעלמי ואל תעשי מזה ענין, ואז זה יעבור, אבל העצה הזאת פשוט לא מתאימה לי. זה באמת נורא מפריע לי כשמקללים אותי או מישהו אחר בסביבה שלי. אני אומרת לה ש"אצלנו בבית לא מקללים", ואם הקללה מכוונת אלי אני אומרת לה שזה פוגע בי ומעליב אותי. כשזה קורה כמו בדוגמא שהזכרתי, יחד עם "בקשה", אני אומרת לה שאני לא שומעת בקשות שמנוסחות בצורה כזו, או פשוט מתעלמת מהבקשה (ואז היא אומרת - לא התכוונתי אליך, או "אמרתי חמודה אחת" או משהו בסגנון). אני חייבת לציין שמדובר בילדה מאד לא אלימה או תוקפנית, היא מאד חכמה, ועם יכולת גדולה לאמפתיה. בגן היא נחשבת ל"ילדה הכי טובה" (ביטוי שאני לא מתה עליו), בבית היא לא מהססת להוציא את מה שלפעמים מצטבר אצלה - וזה בסדר מבחינתי, צריך להוציא לחץ במקום כלשהו, ועדיף שזה יהיה בבית. אבל בשבילי הקללות הן לא דרך לגיטימית לבטא כעס, וודאי שלא כדרך דיבור שגרתית. האם זה נובע מכך שבגן מדברים ככה בין הילדים? איך יוצרים הבחנה (אם בכלל) בין מה שקורה בגן מהבחינה הזאת, לבין מה שקורה בבית? האם זה נובע רק מהעובדה שאני לא מסכימה לקלל והיא יודעת שזו נקודה רגישה אצלי? אנא עצתכם!

לא לעבור לסדר היום

בתור אמא לא הייתי מוכנה לקבל בשום פנים ואופן קללות בבית ובטח לא קללות כלפי או כלפי כל אחד מהמשפחה. מה שקורה מוזר מאד. את צריכה לברר עם הגננת מה קורה בגן, האם היא התחברה עם ילד או ילדה שמשפיעים עליה, ואם כן, להרחיק את בתך מיד מאותו ילד או ילדה. אני מורה לכתה א´ ו- ב´. אני מכירה ילדים שבכתה הם מקסימים ומתנהגים למופת, אך בבית הם מוציאים את כל זעמם. כשאני שומעת מההורים כיצד ילדם מתנהג בבית, אני לא מאמינה שמדובר באותו הילד. אני חושבת גם שאסור לך לעבוד בשתיקה על מה שקורה. בשנה הבאה בתך עולה לכתה א´ (כתבת שהיא כמעט בת 6) ואם היא מקללת כך בבית, לכי תדעי כיצד היא תתנהג במסגרת חדשה בה היא צריכה להוכיח את עצמה, מסגרת עם כללים חדשים, ודרישות אחרות, תחרויות בין התלמידים ולחצים לימודיים וחברתיים. כדאי לך לטפל בבעיה עכשיו, להתייעץ עם איש מקצוע כדי שיאמר לך כיצד לנהוג נכון, כדי שלא תעשי טעויות.

לאה_מ

New member
אני מאד מבינה את מה שאת מספרת

גם בבית שאני גדלתי בו לא היו מקללים. ההורים שלי הבהירו לנו בצורה מאד ברורה, שיש מילים של בית ומילים של "רחוב", ומה שאנו יכולים לעשות עם חברינו, לא בהכרח נהוג גם בבית. אני זוכרת גם שהאחים שלי היו אומרים לפעמים לאמא "מטומטמת" ואז אומרים "אמרתי למכונת הכביסה" או "אמרתי מתו...קה". אני עדיין לא נתקלתי בתופעה של ממש קללות אצל הילדים שלי, בטח לא כאלה שמופנות כלפינו, אבל אני בהחלט חושבת שלילדה בת 6 אפשר לומר שזו התנהגות שפוגעת בך ומעליבה אותך, ושלא נעים שמתנהגים כך בבית. אני הייתי מנסה רק לנהל את השיחה הזו לא בסמוך לאיזה ארוע של קללות, אלא דוקא בשיחה נינוחה ורגועה. לומר לה שיש לך בעיה, שזה מפריע לך, להסביר איך את מרגישה, ולשאול אותה מה לדעתה כדאי לעשות כדי לעזור לשתיכן. אני בטוחה שיהיו לה רעיונות מצויינים, וגם את יכולה להציע כל מיני דברים (אולי למצוא מילת קוד שתוכלי לומר שתזכיר לה לא לקלל, בלי שתצטרכי להעיר לה ישירות, אולי למצוא דרך לפרוק את האגרסיות (למשל בכתיבה או ציור או בצעקות בחוץ) וכו´). וכשתמצאי תשובה, תספרי לנו, טוב?

יונת ש.

New member
בגן זה כן בסדר לקלל?

אני שואלת באמת - הילדים נוהגים לדבר ככה אחד עם השני סתם ככה? כי אם לא, זה כנראה ביטוי לכעס, ואז כדאי לברר מה מכעיס אותה.

ציפי ג

New member
מעבר לבירורים ../images/Emo104.gif

ומעבר לשיחות, אולי כדאי להבהיר לילדה שיש לך שמיעה טובה, וחדות שכל, וכאש אומרים תכיני לי שוקו טפשה אחת, את לא חושבת שהיא מדברת אל הכוס, אלא את יודעת שהיא מדברת אליך, ומכאן להבא, כל בקשה הבאה בלווית קללה תתקל בהתעלמות טוטאלית, ללא שום הרצאה אפילו. לילדי בן הארבע שלא אומר בבקשה, אני מזכירה שכך צריך לבקש. לבני בן ה7 אני פשוט לא עונה. (וכן, אני תמיד מבקשת אותם בבקשה ואומרת תודה - עד כדי כך שאיתי בן השנתים כשהוא רוצה שמישהו יזוז הוא אומר לו סיחה (סליחה) ובקשה (במקום בבקשה) ועוד מלות נימוסין שממסיות את הלב). יש גיל בו אני מצפה שהילדים יפנימו את המסרים שהבית מעביר להם.

michal@gal

Active member
מנהל
קללות לא מקובלות עלי

אבל למה נראה לך שבגן מותר לקלל כאשר בבית אסור? צריך להיות כלל אחד קבוע. לא מקללים, ולא משנה איפה נמצאים.

vered4

New member
כמה זמן זה התקופה האחרונה?

אם היא ילדה חכמה ועם יכולת אמפתיה, אולי זה שלב שיעבור לה. לדעתי אין מה להתעלם בגיל כזה ועם ילדה כזו, רק להסביר שלא מתאים לך שהיא תדבר ככה ולהשאר רגועים. אז היא מנסה "סגנון" חדש, לא נראה לי שיש סיבה שזה לא יעבור לבד.

למעלה